Sekciarze!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ł. (jak Kargul świata ciekawy) 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie. Proponował wprowadzenie zakazu uprawiania takich sztuk walki jak np. aikido, karate, kyukushin i sashimi. Ta tajemnicza sztuka walki rozwaliła mnie na maxa. I pomyśleć, że będę musiał zaprzestać uprawiania sztuk tajemnych, takich jak właśnie sashimi, nigiri oraz najbardziej zabójcza futomakiWojewódzki też się już z tego nabijał w Antyradiu, chyba tydzień temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
temat dosc intrygujacy w sumie...
Napisano Ponad rok temu
A tym bardziej to...:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Nie ma ch**a we wsi, czas już chyba na reaktywację PPPP... :twisted: :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to samo czeka aikidoków , karateków i adeptów innych sztuk walki znajdujących się na liście sekt ojców Dominikanów.
Według Tekielego aikido nie da się pogodzić ze światopoglądem naukowo-chrześcijańskim. Autor na przykładzie Bartka, który schudł od aikido 60 kg i poczuł się Bogiem, tłumaczy, że ten sport to nie jest to samo co judo czy karate.
Nam nic nie grozi
Napisano Ponad rok temu
A ja przypominam, że - dziwnym trafem - to ciągle aikido ma takie kłopoty Uwzięli się czy jak?W starożytnym Rzymie pierwsi chrześcijanie spotykali się potajemnie w katakumbach, a wkrótce, to samo czeka aikidoków , karateków i adeptów innych sztuk walki znajdujących się na liście sekt ojców Dominikanów.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Myśle, ze dla takich wsiowych debili powieszenie "gaku"(z całym szacunkiem - nie wiem jak to sie pisze) jest symbolem równającym się krzyżowi...
Wiec skoro kłanimy sie w seiza w stronę "jakiś bazgrołów na kawałku płótna" to znaczy że nie klękamy przed krzyżem.....
Taką pokrętną logikę można wystosować jak sie czyta te wsiowe bajki....
Napisano Ponad rok temu
Tak sie teraz zastanawiam, czemu sie zawsze przyjebią do nas...
Myśle, ze dla takich wsiowych debili powieszenie "gaku"(z całym szacunkiem - nie wiem jak to sie pisze) jest symbolem równającym się krzyżowi...
Wiec skoro kłanimy sie w seiza w stronę "jakiś bazgrołów na kawałku płótna" to znaczy że nie klękamy przed krzyżem.....
Taką pokrętną logikę można wystosować jak sie czyta te wsiowe bajki....
Napisano Ponad rok temu
Jest to natomiast kwestia - jak już pisałem w innym wątku - ciągłego gadania o głębokiej (a z reguły dość mętnie przedstawianej) filozofii, którą miałoby być podszyte aikido; o "zespalaniu się z wszechświatem", o "życiu w wielkiej rodzinie", i tak dalej.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Staż z Pascalem Durchon 5-6 maja 2007r.
- Ponad rok temu
-
Niby te same ikkyo a jednak inne...
- Ponad rok temu
-
Niesforny w dojo czyli jak zawładnąć demonem
- Ponad rok temu