Dlaczego karate jest nieskuteczne ??
Napisano Ponad rok temu
a ja w bezgranicznej naiwności poczytując kserówki myślałem, że to entuzjaści tłumaczą obrażeni na pzk i oficjalne wydania........
heh
człowiek jednak stary a gupi jest (to o sobie)
Napisano Ponad rok temu
ech ja korzystam tylko z xerowki ksiazki Cooka
Napisano Ponad rok temu
znajomość języków jest przydatna, tylko jeżeli popatrzysz choćby na Amazon, to książek które chciałbyś mieć jest pełno, tylko cena odstrasza zbyt często... Poza tym ceny książek które ukazują się u nas w ciągu kilku lat zwielokrotniły się dwa lub trzy razy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Polsce jak juz sie ktos uczepi stolka (koryta) to raczej juz sie go od niego nie oderwie...
Takie jest niestety zycie. A to, ze sa tacy, ktorzy sie chca rozwijac to juz malo koga interesuje...
Na cale szczescie to juz sie w niedlugim czasie zmieni. Oj, w bardzo niedlugim......
Napisano Ponad rok temu
W pierwszym punkcie rownie dobrze mozna by napisac, ze ma duzo technik o wysokiej skutecznosci i pewno wiele osob by to poparlo.
Za malo treningow walki - ja czasem mialem tyle treningow walki, ze czekalem na chwile jak bedzie sobie mozna pocwiczyc kata, lub kihon
Zreszta osoba, ktora wymyslila te ankiete chyba za bardzo sie nie wysilila.
Napisano Ponad rok temu
a czy spojrzałeś na datę jej powstania?
Napisano Ponad rok temu
a czy spojrzałeś na datę jej powstania?
Tak, ale data jej powstania ni jak sie nie ma do tego, ze zostala zle sformulowana
Napisano Ponad rok temu
nic dodać, nic ująć :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Karate jest skuteczne!!! Wszystko zalezy od czlowieka. Nie wiem dlaczego ale karate kyokushin odbiega od swojego zalozenia M. Oyama pragnol by karate kyokushin bylo najtwardszym i najbardziej skutecznym stylem w walce realnej na samym poczatku tak wlasnie bylo ale zastanwmy sie dlaczego zawodnicy kyokushin nie startuja w Vale tudo, czy boja sie konfontacji? Sosai Oyama jej sie nie bal walczy z kazdym nie patrzyl na styl poprostu chcial pokazac ze kyokushin jest najtwardsze. Zastanowmy sie co zrobic by Kyokushin bylo znow najtwardszym stylem walki.
No zastanowić się oczywiście możecie Ta cyfra przy Twojej ksywce to zapewne rok urodzenia, co by mogło tłumaczyć entuzjazm do podejmowania wyzwań z góry skazanych na niepowodzenia
Jakby nasz sosai teraz żył i miał walczyć z każdym kto się na kyokushin rzuca to prawdopodobnie kyokushin nie rozwinęło by się do poziomu płodowego. Z jego warunkami fizycznymi i z technikami, które znamy z kyoka nie przetrzymałby jednej rundy na zawodowym ringu MMA. Mówię to z całym szacunkiem do Sosai i kyokushin, ale takie mniej więcej są fakty. Zawodnicy z kyokushin nie za bardzo się sprawują nawet w K1 to co tu opowiadać sobie ciekawostki mające swoje korzenie w wybujałej wyobraźni.
dopracować do perfekcji techniki i swoje kata (to też pomaga przy technikach bynajmiej mi)
Oczywiście żartujesz z kata ?? Jakbyś jeszcze napisał shadow boxing albo fighting kata to można by Cię ewentualnie potraktować poważnie, ale w świetle tej wypowiedzi to dziękujemy.
Napisano Ponad rok temu
wady kyokushinkai spodziewam się że znasz dobrze, więc tu dyskutował nie będę...
jeśli o kata chodzi, to wielu ono pomaga, ale jako ELEMENT treningu, nie zaś jego początek i koniec, tak jak pomaga pływanie, bieganie czy siłownia. nie będziesz fighterem jeśli będziesz tylko pływał, tak jak nie będziesz jeśli ograniczysz się do kata, o czym mam nadzieję szymek1987 wie...
myślę że każde ćwiczenie rozwijające koordynację czy koncentrację pomaga, a kata jest jednym z nich, acz nie twierdzę że najlepszym.
poza tym jeśli zna się ograniczenia swojej dyscypliny i pamięta o nich, starając się chociaż prowizorycznie "zatkać dziury", to każda dyscyplina zaczyna się jawić skuteczniej.
pozdrawiam po świętach
artur
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Staż Karate Oyama i Aikido z okazji 1000-lecia miasta Zary
- Ponad rok temu
-
7 dan Kwiecińskiego
- Ponad rok temu
-
Karate na świecie
- Ponad rok temu
-
shihan Bogdan Jeremicz 5 dan kyokushin
- Ponad rok temu
-
Psychika wojownika... s*posoby na koncentrację...
- Ponad rok temu
-
Gdzie można ćwiczyć Karate?
- Ponad rok temu
-
Kata Kanku Dai układ i interpretacja zobaczcie!
- Ponad rok temu
-
pompki ???
- Ponad rok temu
-
Karate ni sente nashi
- Ponad rok temu
-
zmarł Leszek Drewniak
- Ponad rok temu