Dlaczego karate jest nieskuteczne ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sworek faktycznie sobie założył PZKS ale nikt nie wie jak sprawa została prawnie załatwiona do końca.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Karateka-Sworek tego 6 dana już ma jakiś czas,został mu przyznany zdaje się przez T.Kase,pod którego organizację PZKS jest podwieszony.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Skąd my to znamy :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Shotokan? Dobre... to raczej nie dziala. Szczerze mam zdanie, ze to kicha i nie ma szans z nowoczesnym karate. Podejrzewam, ze gosc z danem z Shotokan (podobna waga) mialby zagrozenie z 5 kyu z kyokushin, oyama, shidokan... i Shotokan jest dobry raczej na pijaczkow niz na walke. Na pewno nie jest to tylko moje zdanie.
Zgadzam się z Tobą... ćwiczę Shotokan... i wiesz co?
Miałem kiedyś okazję ćwiczyć z gościem z Oyama (brązowy pas - czyżby 3 kyu?) a ja sam miałem pomarańczowy (8 kyu) i powiedz mi dlaczego bał się ze mną ćwiczyć? Nie byłem od niego masywniejszy i przecież byłem tylko początkującym!!! A i tak mu dałem baty... wiem, wiem - powiesz zaraz, że to przecież niemożliwe!?! A jaki bym miał interes pisać ten tekst gdyby to była nieprawda?
Tak było (zostałem zaproszony na trening i zostałem po swoim treningu - na Oyame, bo po nas ćwiczyli i na oczach ich trenera spuściłem mu łomot, aż ich trener powiedział co się jego boisz? Nie była to wprawdzie walka, ale wymiana ciosów - takie ćwiczonka), ale moim zdaniem nie Shotokan, nie Oyama ani inne style Walki są nieskuteczne, wiele osób ćwiczyćych różne style są nieskuteczne i dlatego ludzie na tej podstawie twierdzą:
- a jahu ciachu jest do d...
- a uci chuci jest ch...
- a ciupaga jest najlepsza (powie Ci góral) - choć nie jestem z gór, ale myślę, że to najlepsza puenta!!!
Trzymaj się!!!
Napisano Ponad rok temu
Sory ale Skworek ma juz 6 dan ? Z tego co wiem to PZk shotokan nie została nigdy zarejestrowana ? A oni tej nazwy uzywaja do picu
Serio?!?
Zajrzyj do tematu: Związek Shotokan, podałem tam dane widniejące akurat w mojej książeczce - przynależę pod Szczecin pomimo zamieszkania na dolnym śląsku.
Napisano Ponad rok temu
A co tam sie do Oyamy czepiasz? Ja pytalem o kyokushin i Shotokan... masz problem ze zrozumieniem pytania?
Napisano Ponad rok temu
GREGORM7: Nie byłem od niego masywniejszy i przecież byłem tylko początkującym!!! A i tak mu dałem baty... wiem, wiem - powiesz zaraz, że to przecież niemożliwe!?! A jaki bym miał interes pisać ten tekst gdyby to była nieprawda?
Ja mialem podobna sytuacje idac na trening Shotokan w Bialymstoku ponad rok temu - gostek mial brazowy pas i byl mojej wagi, ja 8kyu. Tez to byly cwiczenia, mial problem z uderzeniem mnie.
Napisano Ponad rok temu
Niektóre dyskusje na tym forum kojarza mi sie tak:
Czy lepszy jest rogalik, czy pół chlebka?
Lepszy jest piłkarz, czy koszykarz?
Czy Mike Tyson pokona bibliotekarza Hermana?
Moim zdaniem o skutecznosci stylu decyduje równiez okolicznosc, warunki i zasady walki.
Karateka nie ma szans z bokserem w starciu na piesci, judoka niewiele zdziała w starciu z karateka, zaden z nich nie pokona prawdopodobnie kolesia z nozem (który umie nim machac), ale JJ, BJJ sobie predzej poradzi.
W starciu z ulicznikami kazdy styl bedzie dobry (oczywiscie zaznaczajac, ze kazdy z przedstawicieli stylów ma tyle samo czasu na trening, podobne warunki treningu, itp).
No wiec wg mnie pytanie powinno wygladac mniej wiecej tak: dlaczego karate jest nieskuteczne w takiej ,a nie innej sytuacji?
Pozdrawiam! poklon
Napisano Ponad rok temu
Tetsuhiko Asai
Japan Karate Shotokai
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Staż Karate Oyama i Aikido z okazji 1000-lecia miasta Zary
- Ponad rok temu
-
7 dan Kwiecińskiego
- Ponad rok temu
-
Karate na świecie
- Ponad rok temu
-
shihan Bogdan Jeremicz 5 dan kyokushin
- Ponad rok temu
-
Psychika wojownika... s*posoby na koncentrację...
- Ponad rok temu
-
Gdzie można ćwiczyć Karate?
- Ponad rok temu
-
Kata Kanku Dai układ i interpretacja zobaczcie!
- Ponad rok temu
-
pompki ???
- Ponad rok temu
-
Karate ni sente nashi
- Ponad rok temu
-
zmarł Leszek Drewniak
- Ponad rok temu