Dlaczego karate jest nieskuteczne ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście żartujesz z kata ?? Jakbyś jeszcze napisał shadow boxing albo fighting kata to można by Cię ewentualnie potraktować poważnie, ale w świetle tej wypowiedzi to dziękujemy.
W końcu mogłem się walnąc choziaż sądzeże totalne olewania kata zwłaszcza jeżeli chodzi o początkujących to niezbyt dobry pomysł wiem co mówie bo sam nim jestem. Co do zawansowanych to przyznaję rację tym co wiedzą bo należą do tej grupy.
Napisano Ponad rok temu
Osu
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczyć karate i jak sie osiągnie zamierzony poziom np 1 DAN zaczać ćwiczyć BJJ (tag gdzieś do naszego odpowiednika 4 kyu) utrzymując jednocześnie w dobrym stanie swoje karate jeżeli to możliwe, jest też inny sposób Shidokan ale tam nie ma kata i jest pełen kontakt więc niektórym może nie odpowiadać zbytnio.
Jakby co to mówiłem żeby uciekać (ciekawe ile osób doszło do tego przedemną )
Napisano Ponad rok temu
Wiesz z tymi thai boxerami to jednak kiepski przykład - nie widziałem żadnego thaia w K1,
byków, które pokonywał oyama też w k1 nie ma, co chyba nie umniejsza jego sukcesu
ps. czy to prawda, że oyama zakazywał swoim uczniom startów w k1? a jeśli tak to why?
Napisano Ponad rok temu
Notabene, nie wiem jak było naprawdę, ale z przekazu innych osób to Oyama był dobrym nauczycielem ale fighterem był no takim sobie. I choć chwała mu za kyokushin to mimo wszystko nie wolno nam zamykać oczu i kręcić się w kręgu legend, bo wypaczamy sami otaczającą rzeczywistość.
Proponuję też zapoznać się z publikacjami Bluminga i choć to kryminał i wcale nie musi opisywać do końca prawdy, to jednak ciekawe sprawy tam wychodzą w zwiazku z Kyokushin jak i samym sosai.
Napisano Ponad rok temu
pogoglowałem, ale na nic ciekawego nie trafiłem
dzięki
art
Napisano Ponad rok temu
Oficjalna strona. Jak poszukasz w necie znajdziedziesz wiecej niestety po angielsku. Szukaj nasz na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
nie jestem pewien czy sie zrozumieliśmy
wiem kto to bluming, a chodziło mi o linki do publikacji, o których wspominał Jarek
Napisano Ponad rok temu
jeśli chodzi o zawodnikó thai boxingu to wystarczyło zobaczyć walki choćby Ignashova,bonyarskiego czy cikatica, no chyba że chodziło o tych urodzonych w tajlandi ale oni to z natury chyba za mali są do K1 ( tak gdzieś o połowe )Wiesz z tymi thai boxerami to jednak kiepski przykład - nie widziałem żadnego thaia w K1, a widziałem natomiast jednego japończyka, który poza buńczucznym nazwiskiem wielkim zawodnikiem nie jest - choć chylę czoła przed Shodokaikan.
btw. z kims oprócz bykó i swoich uczniów walczył sosai Oyama? jeśli tak to z jakim skutkiem? widziałem jakieś urywki z jego walk ze swoim uczniem i nie zrobiło na mnie to żadnego wrażenia , a co do walk zawodników kk z thaiami oj to było tak dawno że chyba czas w końcu zapomnieć i zmienić metody treningu , co do startów zawodników kk w vale tudo: były próby choćby Gerard Gordeau ( bilan 2-2) ale on nie jest "czystym" zawodnikiem kk bo trenował jeszcze savate i sambo, i ktoś chyba w pierwszej edycji vale tudo w Polsce startował ale też nie bardzo mu poszło.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wazne u kogo cwiczysz
pozdrawiam
Michal
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moim zdaniem problemem nieskuteczności polskiego shotokanu nie jest arsenał techniczny tylko podejście do walk pełnokontaktowych... zresztą to jest bolączka wielu styli karate
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Staż Karate Oyama i Aikido z okazji 1000-lecia miasta Zary
- Ponad rok temu
-
7 dan Kwiecińskiego
- Ponad rok temu
-
Karate na świecie
- Ponad rok temu
-
shihan Bogdan Jeremicz 5 dan kyokushin
- Ponad rok temu
-
Psychika wojownika... s*posoby na koncentrację...
- Ponad rok temu
-
Gdzie można ćwiczyć Karate?
- Ponad rok temu
-
Kata Kanku Dai układ i interpretacja zobaczcie!
- Ponad rok temu
-
pompki ???
- Ponad rok temu
-
Karate ni sente nashi
- Ponad rok temu
-
zmarł Leszek Drewniak
- Ponad rok temu