A było już tak spokojnie

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hm. W Polsce, żeby daleko nie szukać, chłopi sadzali staruszków zimą na progu chat "żeby doszli". Czyli żeby odwalili wreszcie kitę... Nam się to wydaje straszne (przynajmniej mi osobiście). Jednak wtedy było sposobem na polepszenie warunków bytowania przydatnych czlonków społeczności i chłopi traktowali to bez zbednych sentymentów. (Przynajmniej jeśli wierzyć klasykom literatury polskiej.)Ja tylko polemizowalbym z tym na co bylo stac chlopow japonskich. Jak sadze, to, ze jakiegos bylo stac na miecz - to byly raczej przypadki incydentalne. Bieda na dawnej wsi japonskiej byla niewyobrazalna! Wystarczy przesledzic tylko klasyke japonskiej literatury, chocby "Ballade o Naryamie" - to chyba tylko w Japonii byly skaly skad w przepasc rzucali sie dziadkowie, zeby bylo wiecej jedzenia na przezycie dla dzieci i wnukow. Jak sadze Kurosawa tez nie klamal.
To zależy właśnie jaki.A taki miecz to kosztowal nie tylkow feudalnej Europie,a le i japonii jak sadze - wartosc kilku wsi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobry aikidoka rozkłada karateke średniego stopnia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS Jesteś z zamiłowania archeologiem?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyli zasadniczo MMA.Ja uważam że żaden styl nie jest skuteczny w sam sobie w 100% chyba że jest to zlepek styli biorący z każdego to co najskuteczniejsze
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu