każde uderzenie jest w jakimś stopniu pchnięciem, tyle że szybkim bardzo
Hm...
Napisano Ponad rok temu
każde uderzenie jest w jakimś stopniu pchnięciem, tyle że szybkim bardzo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ohh jak uderzasz to siłą rzeczy przesówasz cel, a więc efekt pchnięcia występuje
Napisano Ponad rok temu
Boże uchowaj od takiego uczenia!!!!!!Gdzie w takim razie jest to 'uderzenie po łuku' w takich technikach jak uraken shomen uchi czy ago uchi ? Nie wiem jak jest w innych stylach ale w kyokushin uczono mnie ze tsuki to pchniecie...
Napisano Ponad rok temu
Jezli poprawnie kopniesz kogos mae-geri, to on nie powinien odleciec w tyl (to jest odepchniecie) tylko zgiac sie w przod
Napisano Ponad rok temu
Kopniete prawidlowo mae-geri na ryj moze spowodowac, a raczej musi, ze koles odleci w tyl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Boże uchowaj od takiego uczenia!!!!!!Gdzie w takim razie jest to 'uderzenie po łuku' w takich technikach jak uraken shomen uchi czy ago uchi ? Nie wiem jak jest w innych stylach ale w kyokushin uczono mnie ze tsuki to pchniecie...
Napisano Ponad rok temu
zasadniczo są dwa mae geri, keage i kekomi.
Napisano Ponad rok temu
Zależnie od stylu. Może być jeszcze np. fumikomi mae geri (czy też mae fumikomi geri). Mae koshi geri (wyglądające w sumie jak coś pośredniego między shotokanowym kekomi i keage). Kakato mae geri. Tsumasaki ( ) mae geri....Wiem ze sa dwa rodzaje mae-geri, a nawet 3 jeszcze tobi-mae-geri (wystepuje np. w kata kanku-dai
Napisano Ponad rok temu
Zależnie od stylu. Może być jeszcze np. fumikomi mae geri (czy też mae fumikomi geri). Mae koshi geri (wyglądające w sumie jak coś pośredniego między shotokanowym kekomi i keage). Kakato mae geri. Tsumasaki ( ) mae geri.
A i to zapewne nie wyczerpuje listy różnych mae geri... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A nie mówił Wam przy okazji jak trudno jest znokautować przeciwnika tym mae geri? :wink:Eeee tam !
A nam sensei mowi ze jest tylko jedno mae geri - nokautujace i tyle.
Reszta to dbore na rozprawy doktorskie.
Napisano Ponad rok temu
A nie mówił Wam przy okazji jak trudno jest znokautować przeciwnika tym mae geri? :wink:
Choć w sumie, to już chyba temat na rozprawę habilitacyjną...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie ze w kolano ..... jak nie trafisz w worek
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu