Dlaczego karate jest nieskuteczne ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Patrol:Jestem jak najbardziej za tym, aby rozwijać swoje umiejętności bitewne w oparciu o techniki różnych styli ale nie rozumiem stwierdzenia "aktualnie samo kyokushin nie wystarcza w realnej walce". Co to znaczy "aktualnie"? Co się niby zmieniło w tej kwestii w ostatnich latach?
Powiedz mogles wczesniej trenowac Bjj i MT. Chyba nie.
Świat sie zmienia wiec sporty walki tez sie zmieniaja trzeba podarzac za zmianami a nie isc w przeciwnym kierunku.
Nie o to pytałem. Napisałeś że aktualnie kyokushin nie wystarcza w realnej walce, więc pytam: CO się zmieniło w realnej walce?! Ona wygląda tak samo od zawsze i jeżeli coś było skuteczne to pozostanie skuteczne - nowo powstałe style nie mają na to najmniejszego wpływu. Przychylam się do wypowiedzi poprzedników, że jeżeli solidnie ćwiczyć to wszystko jest skuteczne. Co to znaczy poza tym, że trzeba podążać za zmianami, a nie iść do tyłu? Jeżeli ktoś chce to niech urozmaica swój repertuar technik o te z innego stylu, ale jeśli ktoś tego nie robi to wcale nie znaczy, że się "cofa". Po prostu doskonali się w stylu, który wybrał i mu całkowicie odpowiada.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
sadzicie, ze powinienem po paru miesiacach kk pojsc na pare mies. do kicka?
czy trzymac sie kk i ufac trenerowi?
Czy mogę coś zaproponować. Z perspektywy amatora-sympatyka karate.
Potrenuj z rok czasu kicka. Pozwoli Ci to zupełnie inaczej spojrzeć na walkę, gardę i w ogóle te wszystkie rzeczy o których pisze Kubuś Puchatek. Po jakimś czasie wybierz sobie coś, co będziesz ćwiczył wyłącznie dla swojej przyjemności, karate, aikdo czy bjj. Przecież większość ćwiczących i tak ani nigdy nie wystąpi w turnieju K1 czy Pride ani nie będzie bronić życia na ulicy. A jeśli już to taniej kupić gaz pieprzowy. Ale po roku KB nie będziesz miał złudzeń.
Napisano Ponad rok temu
U kogo trenujesz moze sie kiedys spotkamy na zawodach to poduskutujemy.
klub: "Warszawskie Centrum Karate"
styl: "Gosoku Ryu"
W związku z tym na zawodach się raczej nie spotkamy, bo nasze prowadzone są w innej formule, a podyskutować możemy równie dobrze tutaj .
Napisano Ponad rok temu
U kogo trenujesz moze sie kiedys spotkamy na zawodach to poduskutujemy.
Może ja jestem staroświecki, ale mam wrażenie, że do dyskusji służy forum dyskusyjne. Mata służy do walki. Chyba, że ktoś preferuje dyskusję na argumenty typu seiken oraz enpi. Ale mam nadzieję, że tu takich osób nie ma.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Acha... Ja bylem i jestem ciezszy troche (srednia waga)...
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zalezy jakie karate, ja osobiscie trenuje Budokai Kyokushin i moge stwierdzic ze jest jak najbardziej skuteczne bo mamy na treningach przekroj technik kilka z karate + podstawy zapasow + jj + cos tam jeszcze. Trener nam kiedys powiedzial ze obecnie samo kyokushin nie wystarczy zeby byc skuteczny/dobry/zajebiscie niebezpieczny/zadowolony_z_walk_na_ulicach - niepotrzebne skreslic
Napisano Ponad rok temu
zajebiscie niebezpieczny/zadowolony_z_walk_na_ulicach -
No do tego co powyzej nie wystarczy, ptrzebne sa jeszcze predyspozycje, nad ktorych wyeliminowaniem nalezaloby popracowac wspolnie z psychiatra i psychologiem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O ci co mowia, ze karate shotokan jest nieskuteczne zwyczajnie nie maja pojecia o nim i tyle. Niestety sa ludzie, ktorzy mysla, ze Shotokan to tylko zawody WKF i nic wiecej, a tak nie jest.
Napisano Ponad rok temu
.Ćwiczyłem latami u Waldka Nogalskiego i mimo że to Shotokan to na treningu były worki tarcze obwody stacyjne bardzo dużo walk zwłaszcza w rękawicach bokserskich dużo kolan łokci i oczywiscie low kick-ów! To uważam za skuteczne i twarde karate.
To nie byl Shotokatn - to jest KYOKUSHIN
Napisano Ponad rok temu
.Ćwiczyłem latami u Waldka Nogalskiego i mimo że to Shotokan to na treningu były worki tarcze obwody stacyjne bardzo dużo walk zwłaszcza w rękawicach bokserskich dużo kolan łokci i oczywiscie low kick-ów! To uważam za skuteczne i twarde karate.
To nie byl Shotokatn - to jest KYOKUSHIN
Dzięki za wjaśnienie ja przez lata myslałem że u Waldka jest Shotokan.
Napisano Ponad rok temu
Moje zdanie ktore zacytowales bylo ironiczne, zartobliwe.
To trzeba odpowiedni usmieszek z mrugnieciem oka podac, bo tak to trudno wywnioskowac ze to zeczywiscie ironia byla
Napisano Ponad rok temu
Moje zdanie ktore zacytowales bylo ironiczne, zartobliwe.
To trzeba odpowiedni usmieszek z mrugnieciem oka podac, bo tak to trudno wywnioskowac ze to zeczywiscie ironia byla
Z mojej strony też się wkradł delikatny sarkazm.Co Wy z tymi uśmieszkami?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Staż Karate Oyama i Aikido z okazji 1000-lecia miasta Zary
- Ponad rok temu
-
7 dan Kwiecińskiego
- Ponad rok temu
-
Karate na świecie
- Ponad rok temu
-
shihan Bogdan Jeremicz 5 dan kyokushin
- Ponad rok temu
-
Psychika wojownika... s*posoby na koncentrację...
- Ponad rok temu
-
Gdzie można ćwiczyć Karate?
- Ponad rok temu
-
Kata Kanku Dai układ i interpretacja zobaczcie!
- Ponad rok temu
-
pompki ???
- Ponad rok temu
-
Karate ni sente nashi
- Ponad rok temu
-
zmarł Leszek Drewniak
- Ponad rok temu