Izotonik i Carbo podczas treningu
Napisano Ponad rok temu
przy siłowym ok.
miód nie zastąpi carbo. przecież chodiz o węgle o różnej długości łańcucha, a co za tym idzie różnym czasie przyswajania.
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jesli chodzi o carbo to sa to weglowodany. Ok. Mozliwe ze dobre carbo zawiera i dlugie i krotko lancuchowe weglowodany. Wiec jesli chcemy byc az tak dokladni to po treningu zjedz troche miodu (krotkolancuchowe) i banana (dlugolancuchowe). I bedzie ok;) Poza tym po treningu i tak wszystkie weglowodany przerabiane sa na glikogen, tu chodzi tylko o czas przyswajalnosci.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
reasumujac - trener kadry nie zaleca picia. byku - zaleca picie. niech kazdy sam stwierdzi kto jest dla niego wiekszym autorytetem i zrobi jak uwaza.
podkreslam ze chodzi o sporty wytrzymalosciowe.
zdr
ps. byku zachecam zebys poczytal o glikogenie, superkompensacji, spalaniu, przemianach tlenowych i beztlenowych.
Napisano Ponad rok temu
pierwsze lepsze z google o [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
The negative effects of dehydration on exercise performance were clearly demonstrated in the 1940s. In his 1999 review of these effects, Barr(i) noted that even at modest levels (less than 2% loss of body weight), dehydration reduced aerobic endurance and resulted in increased body temperatures, heart rate and perceived exertion.[...]Dehydration equivalent to 4.3% of body weight reduces walking endurance by 48% and VO2max by 22%.
Napisano Ponad rok temu
Wole opierac sie na naukowych stwierdzeniach. I prawda jest taka ze trzeba pic i juz.
A jesli nie chcesz to nikt Ci nie karze. Mozesz sie odwodnic i pasc. Mi to obojetne.
Novocaine czyta ksiazki i widac ze ma racje:)
Biologia rzadzi!!!
Napisano Ponad rok temu
podczas niektorych sportow sie nie pije np podczas boksu-ponoc latwiej wtedy o kolke?? i spada kondycja?? cos w tym stylu ale nie jestem pewien, dawno bylo jak czytalem ksiazki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Picie duzych ilosci plynow podczas dlugiego wysilku fizycznego (np. aeroby) powoduje oslabienie serca. Amerykanie cos takiego wykryli;)
P.S.
Owy temat mial poruszyc problematyke supli na REGENERACJE. A my tutaj zaczynamy wielkie rozkminki na temat wplywu izotonikow na wytrzymalosc organizmu:/
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
podczas treningu nie nalezy pic izotoniku (co nie znaczy ze nie nalezy pic wcale). trening wytrzymałościowy ma za zadanie m.in. zwiekszyc umiejetnosc miesni do magazynowania glikogenu, stąd dostarczanie kalorii podczas wysiłku zaburza tą funkcję treningu.
podkreślam, że piszę o treningu wytrzymałościowym i piciu podczas wysiłku.
ale każdy zrobi jak zechce
zdr
ps. byku, piszesz że czytasz, ale skoro nie podajesz źródeł, to sorry, ale przyjmuję że Twoja wiedza pochodzi ze stron www producentów izotoników, stąd nie jest dla mnie miarodajna.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przepraszam. zmyliła mnie ta woda z miodem.
dzieki za czujnosc s.o.s.
zdr
Napisano Ponad rok temu
Dzieki S.O.S;)
W koncu trzyule nie bedzie tak strasznie jezdzic po mnie na forum:P W koncu wyszlo na jaw ze to on sie pomylil:)
Napisano Ponad rok temu
wielkie dzięki
Napisano Ponad rok temu
ja po prostu na wypisywanie glupot mam alergie
a troche sie znam
zdr
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
bieganie vs rower
- Ponad rok temu