Jak w moim przypadku przytyc :( prosze pomozcie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to proces dlugotrwaly i wymagajacy poswiecenia
pewnie bedziesz musial ograniczyc uprawianie sportu
bo wysilek aerobowy bedzie dzialal negatywnie na przyrosty
w sumie startujesz z podobnego pulapu co ja kiedys
ja mialem 179 cm i 58 kg
i nabieralem gdzies 1.5 kg masy miesiecznie
to nie jest zbyt duzo, lecz nie trenowalem typowo na mase
w kazdym razie bez diety, sensownego wypoczynku i treningu na silce raczej nie masz co
liczyc, ze do wakacji jakos konkretniej poprawisz swoje umiesnienie :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak serio to ja też byłem baaardzo chudy w tym wieku. Trochę niższy może jestem, ale to chyba nie jest tak istotne. Sporo biegałem i ćwiczyłem SW w tym czasie, żadnej siłki, a i tak w pewnym momencie mi się nabieranie masy włączyło, że do 70 kilo dociągnąłem. Po tym już tak stanęło...i teraz to trzeba siłka + dieta.
Napisano Ponad rok temu
Nie chce wiedziec jak wyglądasz . Na twoim miejscu nie bawiłbym sie nabieranie beztłuszczowej masy mieśniowej tylko zaczął szybko nabierać wogóle jakąs mase bo cie wiart porwie !!
Zacznij jeść duzo wiecej i moze ogranicz troche treningow bo pewnie masz bardzo napiety grafik i wszystko spalasz co zjesz ...
Napisano Ponad rok temu
O chryste 187 i 60 kg ?? 8O
Nie chce wiedziec jak wyglądasz
Możesz się zdziwić. Miałem kolegę o bardzo podobnych parametrach. Wyglądał całkiem normalnie, chudy, ale wcale nie wyglądał jakoś totalnie anorektycznie. Przy ćwiczeniach na tarcze jebnięciem łokciem mnie (80 kg wówczas) przestawiał. I generalnie uderzenia rękami miał takie z cyklu dwie kategorie wyżej.
Zubol, jeżeli nic się z Tobą tak zdrowotnie nie dzieje, to po prostu z masą jeszcze chwilę poczekaj, tak jak napisali koledzy. Swoją drogą do sportów uderzanych warunki masz dobre - duży zasięg przy relatywnie niskiej masie.
Jak masz wątpliwości to idź do lekarza i poprzyglądaj się swojej diecie, ilości snu, treningowi, itd. Pogadaj z trenerem, o ile jest kumaty.
Ewentualnie - pewne, acz niekoniecznie zalecane - ożeń się Wersja hardcore - zrób sobie dziecko, to ograniczy twoje możliwości w zakresie uprawiania sportu (chociaż w zakresie snu też )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
grainer
Chyba chodziło ci o "gainera" !? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rocky gainer to w przewadze weglowodany i on nie buduje napewno masy miesniowej jedynie uzupelnia diete...autor nie napisal dalej o jaka mase mu chodzi ;
Czyli pewnie o taką jaką szybciej będzie wstanie złapać Czyli polecam różnego rodzaju serwatki Jeść dużo i wszystko co się będzie znajdowało w zasięgu wzroku + serwatki + białko + węglowodany, a juz najlepiej to załaduj sobie jakąś kuracje testosteronem Kreatynę odradzam, ponieważ po 1 porządnym treningu aerobów to i tak wypocisz całą wodę która dzięki kreatynie wsiąknie w mięśnie.
P.S. Z tym testosteronem to tylko żartowałem
P.S. 2 Ograniczyć ruch do minimum. Zacząć chodzić na siłownie (przy masie jako takiej srednio przydatne, przy masie mięśniowej - niezbędne).
Napisano Ponad rok temu
Kreatynę odradzam, ponieważ po 1 porządnym treningu aerobów to i tak wypocisz całą wodę która dzięki kreatynie wsiąknie w mięśnie.
Nie gadaj bzdur.
Dziekuje.
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą użytkownik o ksywce Jerz (moderator) mógłby sie zająć prostowaniem tego rodzaju wypowiedzi na gorąco bo chyba kazdy sie zgodzi ze w tematach szczególnie w tym dziale pojawia sie strasznie duzo bzdur . Część użytkowniow przeczyta i obśmieje a część weźmie to za wartościową informacje (ze szkodą dla nich )
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Kreatynę odradzam, ponieważ po 1 porządnym treningu aerobów to i tak wypocisz całą wodę która dzięki kreatynie wsiąknie w mięśnie.
Nie gadaj bzdur.
Dziekuje.
Tak się akurat złożyło ze brałem kiedyś kreatynke, przy intensywnych aerobach, i co przytyłem kilka kg to po godzinnych sparingach albo jakimś innym porządniejszym treningu wypociłem, i w 6-8 tyg. zrobiłem mase moze z 2 kg.
Kreatynka jest fajna, ale pod warunkiem ze nie zajeżdżasz organizmu na maksa.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak się akurat złożyło ze brałem kiedyś kreatynke, przy intensywnych aerobach, i co przytyłem kilka kg to po godzinnych sparingach albo jakimś innym porządniejszym treningu wypociłem, i w 6-8 tyg. zrobiłem mase moze z 2 kg.
Kreatynka jest fajna, ale pod warunkiem ze nie zajeżdżasz organizmu na maksa.
Pozdrawiam
Napompowanie woda to tylko "efekt uboczny" a raczej poboczny i nie jest wcale glownym czynnikiem wplywajacym na budowanie miesni przy braniu krety. To, ze przytyles 2 kg moze byc zalezne od wielu rzeczy. Od zlego treningu/diety poczynajac a na stresie konczac ...
Zobacz kre-alkalyn nie powoduje zatrzymania wody, a dziala super. Zgadnij co ? To zwykla mono z soda i witaminkami ...
Faktem jest jednak, ze duza ilosc aerobow nie wplywa dobrze na budowanie masy, jednak nie jest to wina wypocenia kreatyny, czy tam wody, ktora ona zatrzymala.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
zdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jest to totalna bzdurachodzi mi ogolnie o mase w sesie kilogramy poniewaz jesli bedzie to masa tluszczowac to sie ja przerobi ...
niestety ciagle powtarzana przez niektore osoby
obrastania w tluszcz unikaj
tylko pogorszysz sobie kondycje
tluszczu w miesnie nie przerobisz
nie trzeba byc tlustym by budowac mase miesniowa
podstawa Twojej diety powinny byc takie produkty jak ryz,chudy twarog , mieso z kurczaka
( szczegolnie piers ), platki owsiane
produktow wartosciowych oczywiscie jest duzo wiecej, lecz te sa chyba najpopularniejsze
no i musisz jesc naprade sporo
przykladowo ja jadlem jedneko kurczaka dziennie w okresie najwiekszego rozwoju umiesnienia ( kurczaki niewielkie, zazwyczaj 1.1-1.2 kg )
do tego 200 g platkow owsianych na pierwsze i drugie sniadanie ( razem ) + orzechy
na 3cie sniadanie zazwyczaj szedl chleb z miodem i twarogiem
lub ryz z twarogiem, lub makaron z twarogiem
potem suty obiad
potem podwieczorek ( przed treningiem juz sie tak nie napychalem )
i na kolacje tez juz jadlem w miare malo
do tego dochodzi suplementacja
podstawa to witaminy
ja bralem 2x porcje witamin dzienna zalecana
jesli jesz malo ryb to warto tez zakupic tran
inne suplementy mozesz sobie narazie z powodzeniem odpuscic
szkoda na nie kasy
pozdrawiam
PS : jesli nie bedziesz chodzil na silke to wsuwanie 1 kurczaka dziennie nie ma sensu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
sok grejpfruitowy
- Ponad rok temu
-
suple na regeneracje
- Ponad rok temu
-
Plan domowy (Trening)