Bardzo chcialbym ten egzamin, z wielu różnych względów, zobaczyć. Daj znać, może być na PM, gdzie i kiedy, OK?
PS. Nie robię sobie jaj, jakby co...
Drogi voivod. Tak w ramach wprowadzenia: Garry zdając na 1 dana (i tu zaznaczam, że nie wiadomo kiedy to będzie, to zalezy od jego nauczyciela, który stwierdzi, że jest gotowy do egzaminu) będzie musiał zaprezentować techniki w róznych pozycjach :wink:
1. Suwari waza: ikkyo, nikkyo, sankyo, yonkyo, omote i ura na obie ręce, co daje w sumie 16 technik w czasie 50 sekund. Zaznaczam że poruszanie w seiza jest ograniczone, bo nie robimy tego w shikko,.. z wielu wzgledów
:twisted: :wink:
2.kokyu ho - to chyba wiadomo :wink: minimum form (tak mi się wydaje :wink: )
3.hanmi hantachi - tez chyba wiadomo, atakuje 3 uke
4. no i na koniec tachi waza - i tu wykonuje się techniki tylko z kilku ataków (tsuki, mae geri, ushiro), a delikwent wykonuje techniki jakie zna. Innych ataków (shomen, yokomen, katate tori itp. się raczej nie wykonuje gdyż obowiązywało to na wcześniejsze stopnie)
Czasami jeszcze dochodzi futari dori... A od 2 dana skupia się na pracy kaeshi waza oraz bokkenie i jo.
Ale tak jak już pisałem nie wiadomo, kiedy Garry będzie zdawał, Mam jakies egzaminy z 1 danów ale nie umiem tegop wrzucic
a po drugie nie sądzę żeby te osoby wyraziły na to zgodę :wink: Mój znajomy z sekcji 2 lata temu suwari waza zrobił w 46 sekund
:twisted: :twisted: