Odżywki i sporty walki!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
DLATEGO BRACIE WYBIERZ SIE DO TRENERA NA SILOWNI ZEBY OPRACOWAL CI PLAN TRENINGOWY , DORADZIL W KWESTII ODZYWIANIA I SUPLEMENCJI
Napisano Ponad rok temu
2.Poczytaj sobie troche o metaboliźmie i na czym to polega że sie nabiera mięśni, troche wiedzy nigdy nie zaszkodzi.
3. Staraj się jeść regularnie(4-5 posiłków dziennie) i raczej sporo białka szczególnie po południu i wieczorem. Jeśli masz tendencje do chudnięcia to jedz tłuste śniadanie. Nie zapominaj o witaminach i minerałach. Pij więcej wody.
4. W miare możliwości dużo odpoczywaj, jeśli możesz śpij o 1-2 godziny dłużej. Nie przemeczaj się na W-Fie za bardzo, twoje treningi jeśli są intensywne spokojnie wystarczą. Jeśli czujesz sie zmęczony (np. po szkole, zakupach itp.) nie zaszkodzi 1-2h snu (mniej nie ma sensu ). Olewaj stresujące sytuacje - nie łam się 8) .
5. Jeśli chcesz dodatkowo dorzucić suplementy to pogadaj z kimś kto ma już sporą praktyke i doświadczenie - szkoda wydawać kase nie mając pewności czy suple coś dadzą.
Osobiście polecam suple Trec'a w szczególnosci Kreatyne+ALA+B1 i Carbo. Aha, producenci zwykle troche zawyżają dawki i ten sam efekt można osiągnąć biorąc o 15-30% mniej zalecanej dawki
***6. Jeśli palisz, lubisz sobie pochlać, dropsić itp. oraz imprezy-maratony(3dni non-stop :twisted: ) to chyba przydało by się troche zfolgować
P.S. Taki mały zbiór zasad u mnie się sprawdza idealnie więc iu innych też powinno pomóc Może nic odkrywczego ale warto pamiętać.
P.P.S. Nie zawsze trzeba jeść od razu suple wystaczy ogarnąć troche bilans energetyczny i tryb życia. 8)
Napisano Ponad rok temu
Czyli co proponujecie....1x w tygodniu trening i dieta z dużą ilością białka?? Ile tego białka ??
Thx za pomoc
Napisano Ponad rok temu
Widziałem gdzieś na forum kalkulator żywieniowy - jak umiesz sie sam zdyscyplinować i utrzymać ustaloną dietę - to mozesz sobie wyliczyć ile jakich składników powinieneś jeść i rozpisać sobie codzienne posiłki. Ale np. dla mnie jest to praktycznie nie możliwe dla tego słucham się swojego organizmu i jem tyle na ile jestem głodny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rtx.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jajoine napisał zebys sobie kupił ostrovie osobiscie odradzam to jest syf . Reklamuja to na allegro i okłamuja klientow. W rzeczywistosci taka ostrovia ma kilkanascie procent białka i to z tego co wiem dziadowskiej jakosci (zawsze mnie bawi jak sprzedaja ostrovie z napisem ze to 70% białko a głupie ludzie wierzą )
No ja bym ci proponował żebys poprostu dobrze jadł w domu (4-5 posiłków) , pochłaniał ogromne ilości piersi z kurczaka i ryżu - to podstawa . Ale jak nie masz w domu niewolnicy ktora ci gotuje i prowadzisz aktywny tryb życia to szybko sie przekonasz jakie to jest trudne jeśc te 4-5 posiłkow dziennie .
Napisano Ponad rok temu
... nie chce mi się tłumaczyć :?
rtx.
Napisano Ponad rok temu
O ja jebie !!!
Przeciez musisz wyglądac jak zapałka 8O .
Edit :
Shrek jak ci sie nie chce tłumaczyć to po ch00j mącisz ?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
nadwaga pilne problem
- Ponad rok temu
-
wioślarz
- Ponad rok temu
-
Kontuzja łąkotki