Worek treningowy
Napisano Ponad rok temu
Chcialem sobie kupić rękawice i worek treningowy i go napieprzać
Chce sobie raz w tygodniu troche poboksowac w dzień w którym niemam siłki co o tym myślicie ?
Da mi to jakąś siłe uderzenia,zwiękrzy szybkośc,umiejętnosci bojowe w jakims malutkim stopniu czy totalnie nic,zero, spale tylko niepotrzebnie kalorie ?
Odrazu mówie ,że niechce nigdzie chodzić ani porzadnie boksu trenować tylko raz na tydź.na worku.
Napisano Ponad rok temu
Witam !
Chcialem sobie kupić rękawice i worek treningowy i go napieprzać
Chce sobie raz w tygodniu troche poboksowac w dzień w którym niemam siłki co o tym myślicie ?
Da mi to jakąś siłe uderzenia,zwiękrzy szybkośc,umiejętnosci bojowe w jakims malutkim stopniu czy totalnie nic,zero, spale tylko niepotrzebnie kalorie ?
Odrazu mówie ,że niechce nigdzie chodzić ani porzadnie boksu trenować tylko raz na tydź.na worku.
Nie ma sensu samemu trenować na worku bez jakiegokolwiek pojęcia bo wyrabiasz tylko złe nawyki poza tym nie poprawisz swoje techniki, siły uderzenia czy też szybkości
Worek to alternatywa dla osób mających już trochę pojęcia w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Qurcze tez mialemm taki sam pomysl jak bover tylko mialem zamiar pobawic sie z woekiem w kazdy dzien nietreningowy. Tylko ze tez nie zabardzo mam pojecie o boksie; tzn w morde umiem dac ale teraz sam nie wiem. Cholerka a samemu zeby sie jakos douczyc/?? mieszkam od niedawna we francji i nie mam pojecia gdzie by mnie tu mogl ktos podszkolic w tej dzidzinie a juz wyobrazam sobie jakie pieniadze musialbym za to dac ;/ Kurde bover szkoda ze nie ma gdzies pod reka postrzelalibysmy sobie po pyskach szkoole boksu bysmy sobie zrobili jak chole....Nie ma sensu samemu trenować na worku bez jakiegokolwiek pojęcia bo wyrabiasz tylko złe nawyki poza tym nie poprawisz swoje techniki, siły uderzenia czy też szybkości
Worek to alternatywa dla osób mających już trochę pojęcia w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
A macie jakies propozycje żeby podszkolić sie bojowo trenując samemu ?
Albo jak nabrać pojęcie żeby przydatny byl trening na worku ?
Napisano Ponad rok temu
Tylko mówiąc sparingi nie chodzi mi o młucke i napierdalanie po ryju z całej pety, tylko spokojnie podkręcając tępo
Xandar we Francj? Zapisz się na Savat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aj daj spokój. Zaperdalam codzien do roboty do 17;30. Piątek szkola sobota robota do poludnia. nie mam zabardzo czasu. a worek myslalem ze mi pomoze rozwinac sile uderzenia ale chyba sobie jednak odpuszcze skzoda troche. W dodatku szlifuje jezyk ciagle. Ps "poslkie dziewczyny najpiekniejsze sa" pfff przyjedzcie do mnie to wam pokaze zajebiste lufy.Najlepiej wiadomo trenować pod okiem dobrego instruktora Ale gdy nie ma możliwości to lepszą alternatywą od worka są sparingi (przydadzą się kaski, rękawice)
Tylko mówiąc sparingi nie chodzi mi o młucke i napierdalanie po ryju z całej pety, tylko spokojnie podkręcając tępo
Xandar we Francj? Zapisz się na Savat
Napisano Ponad rok temu
Bover te kaski z tego co mi wiadomo mają osłonę na tyły, tylko to mają być sparingi a nie otwarta walka bo szybko się zrazisz ty albo twoi sparing partnerzy
Napisano Ponad rok temu
Ale jak na siłowni nabierzesz sily to raczej bardziej boli jak komus w pysk przylejesz niz jak bys nie trenował
Podobno od tricepsa też zależy sila uderzenia ?
Napisano Ponad rok temu
Siła uderzenia głównie zależy os skrętu ciała (zawsze trochę skręcamy piętę), po prostu musisz do uderzenia wyłożyć swój bark oraz całe ciało nie może to być jakiś krótki strzał nic nie znaczący.A jeżeli chodzi o mięśnie angażujące się w uderzenie to jest to przedramię,triceps oraz bark.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie mówię tu już o pracy nogami czy trzymaniu gardy....
Napisano Ponad rok temu
I jeszcze widziałem gruszke za bodajże 4dyhy.Gruszke warto kupić czy też niema sensu ???
Napisano Ponad rok temu
W realu są rękawice za 60zł (i 120) i mysle zeby kupic dwie pary tych za 60zł ...
I jeszcze widziałem gruszke za bodajże 4dyhy.Gruszke warto kupić czy też niema sensu ???
Nie ma sensu (gruszka) Nie kupuj w tych dużych sklepach tylko udaj się do sportowego i zapytaj o rękawice dragon, masters na pewno coś znajdziesz z tańszych egzemplarzy a i do sparingów kup 12oz.
Jak popatrzyłem na te rękawice z tych marketów to po prostu N/C.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak to ?
Noo troche szybszy jest odemnie i ma z 3 razy leprzą kondycje (kolarz) i do tego wytrzymały więc kiepsko mi poszło musze potrenować Nie widziałem po minucie dalszego sensu walki i zrezygnowałem
Napisano Ponad rok temu
Noo troche szybszy jest odemnie i ma z 3 razy leprzą kondycje (kolarz) i do tego wytrzymały więc kiepsko mi poszło musze potrenować Nie widziałem po minucie dalszego sensu walki i zrezygnowałem
No ba, sama siłownia to dużo nie daje
Napisano Ponad rok temu
No ba, sama siłownia to dużo nie daje
Noo myślałem ,że przez siłę będe miał przewage ale chyba niedużo mi to dało gdybym mniej ważył pewnie bym był szybszy troche,ale i tak kulutyrstyka ważniejsza więc niezamierzam sie narazie odchudzać
Napisano Ponad rok temu