Pomoc przy doborze sumplementów
Napisano Ponad rok temu
mam 19 lat
trenuję sztuki walki i chodzę na siłkę (niestety mój plan wygląda tak: poniedziałek rano siłka, wieczorem sztuki walki; wtorek wieczorem dwa treningi pod rząd (2x razy sztuki walki)). Ze względu na brak czasu w pozostałe dni nie mogę tego wszystkiego inaczej rozdzielić.
Problemem jest moja waga. Mam 182 cm wzrostu i ważę 69 kg. Staram się dobrze odżywiać i jem naprawdę dużo - kilka sporych posiłków dziennie. Znajomi się nawet ze mnie śmieją że mam dwa żołądki. Mimo to nie tyję. Zależy mi na przybraniu jakichś 8 - 10kg masy.
Proszę o pomoc
Napisano Ponad rok temu
Dobrze i duzo to relatywne.Napisz twoja przykadowa diete to cos pomyslimy
Napisano Ponad rok temu
proponuje jakieś dobre bialko 100% whey protein i jakiś jabłczan kreatyny
Jak boli to rośnie xD
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Moja propozycja to :
- ułożenie diety i to porządnej bo szamanie "czegoś" z lodówki nie ma sensu bo raczej są to przetworzone składniki
- dobór odpowiedniego treningu dla ciebie
- no i jakiś gainerek + witamiki + kreta może
Napisz coś więcej od kiedy ćwiczysz, co wcześniej brałeś itp.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No nie wiem czy nabranie masy bedzie problemem. Co prawda sztuki walki mozna zaliczyc do treningu aerobowego (ktory jest niezbedny przy robieniu beztluszczowej masy miesniowej) ktory to tez zwieksza metabolizm. Widac Twoj metabolizm jest i tak wysoki, tylko ze dieta okolotreningowa musi byc slaba. Moja propozycja to mieszanka szybko przyswajalnych i wolniej bialek, typu odzywka PRO LONGATUM plus glutamina na przyklad MHP GLUTAMINE-SR - to na noc przed kazdym z treningow jak i po kazdym z treningow amino BCAA- polecam OLIMP PROFI BCAA MEGA CAPS110(w blistrach i sa tanie). Dobre posilki bogate w bialko przed treningiem i odzywka weglowodanowa (OBOWIAZKOWO) po kazdym z treningow... mozesz to dopalic np. NO SHOTGUNEM przed treningiem silowym i rano glutaminka na czczo wraz z odzywka bialkowa i 30 minut pozniej duze sniadanko. przypominam!!!! jedz nie duzo a czesto!!! 6 posilkow dziennie to minimum... kazdy posilek musi zawierac dobrze pod Ciebie dobrana ilosc weglowodanow bialka i tluszczu!!!!! Aha, i koniecznie po kazdym treningu BCAA!!!!!!!!!! to Ci da bardzo szybko wymarzone 7-8 kilo p.s. jak juz wczesniej ktos pisal witaminy to tez jedna z najwazniejszych rzeczy... sa tez jakies tanie na rynku np. olimpa
Chodzi o ten produkt: http://www.fabrykasi...r-300g-2,p.html