Okulary
Napisano Ponad rok temu
Wiesz Mate moze byc taki wypadek , ze ci sie soczewka jakoś paskudnie zwinie na oku no i to może boleć ale chyba strat to nie narobi ...
Napisano Ponad rok temu
a jakbym nosił okulary korekcyjne, a zakladam je tylko jak coś mam do roboty, to też mi to jebie, vision express pokrywa 80% kosztów naprawy, ew. wymiany
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do soczewek mozna w nich robic wszystko.. ja nawet chodze w nich na basen i jakos nigdy nie zgubilem ich . na treningach po udezeniu centralnie w oko moze byc odczuwalny pewien dykonfort ale nie jest zle. Co do bolu gdy soczewka sie "podwinie" jest on makarbyczny... zroszta tak samo straszny jak proby jej wyciagniecia Okulary mozna nosic na takim smiesznym lancuszku i w razie konfrnatacji bez problemu zciagnac, nie wiem czy to jest dobre rozwiazanie ale chyba lepsze niz zucanie na chodnik..
Taaaa.
Zawiesić sobie łańcuszek na szyi, żeby było cię czym udusić A tak na serio łańcuszek to głupi pomysł, jak sie przewrucisz to i tak się rozwalą ...
Napisano Ponad rok temu
POLECAM do wszystkiego oprocz boksu. no, chyba ze macie szybki refleks, dobre uniki i porzadna garde. jedyne przypadki gdy wypadalo mi szklo to wtedy gdy dochodzil prosty.
mozna jednak ostrzec sparring partnera, ze na sygnal stop (czyli jak sie w pysk dostanie ;]) zatrzymujecie sie. jesli nawet soczewka wypadla, to mozna ja znalezc i przemyc. (raz parter sie nie zatrzymal i przydepnal szklo. od momentu dodatkowych kosztow ulepszylam swoja garde. wychodzi taniej nie obrywac ;])
kravka - pomimo technik 'palce w oczy' - jak w reklamie tamponow, wszystko ok. nawet gdy te palce w oczy sa niezamierzone i spontaniczne (czyli "sory, to przypadkiem").
'turlania sie' (bjj, whateva) - nie widac problemu ;]
zaden pot soczewkom nie straszny. wysychanie - no coz, jesli ktos ma z tym problem, to plyn do oczu mozna nosic. tani i skuteczny.
naprawde polecam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja jakbym zdjal okulary to nie widzialbym przeciwnika:D
Napisano Ponad rok temu
soczewki nosze od 10 lat i trenowałem w nich sporo
żadnego problemu z potem czy czymkolwiek
zdarzyło mi sie w soczewkach dostać wpierdol, kulminacją był strzał a łokcia z rozbiegu p októrym rzuciło mnie na ściane jak szmate i straciłem przytomnośc, wszystko rozjebane, soczewka całą i nawet nie podwineła sie, cięzko tylko było ją zdejmować z oka które sie nie otwierało nawet przez opuchlizne
pozatym soczewki są tanie w porównaniu z okularami i nawet jak w czasie wpierdolu wypadnie to nie szkoda
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja ćwiczę w okularach, zdejmuję je tylko podczas sparingów w stójce i jakiś dynamicznych ćwiczeń oraz ćwiczeń w parterze.
Mam stosunkowo lekką wadę krótkowzroczności coś około -2.0 do -2.5, także nie mam problemów z lokalizacją pewnych częsci ciała partnera lub partnerki.
Co do soczewek nie nosiłem je i nie jestem przekonany do tego, by coś wkładać do oka.
Napisano Ponad rok temu
Co zrobić z okularami
Nie noszękularów (chyba, ze słoneczne latem) ale powiem krótko. Nie skupiać się na okularach tylko na sytuacji i działać.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Albo życie , albo gogle.
Wszystkiego mieć nie można.
stary dramatyzujesz , zyje w dzielnicy krakowa która uznaje sie za niebespieczna i zadnej takiej niebespiecznej sytuajci nie mialem a wiele rayz wracalem nawalony w nocy.
Napisano Ponad rok temu
Jakby każda uliczna akcja miała się kończyć zgonem to wielu by nas nie zostało .
Napisano Ponad rok temu
to jest pewne że cało nie wyjdziesz.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanie
- Ponad rok temu
-
głupie baby
- Ponad rok temu
-
STEREO
- Ponad rok temu
-
Opanować strach
- Ponad rok temu
-
Co zrobić jak spotka się sku***a który może mieć AIDS?!
- Ponad rok temu
-
Lać czy nie lać - O to jest pytanie?
- Ponad rok temu
-
Bitbule i bajsbole
- Ponad rok temu
-
Obrona przed kopem w jaja
- Ponad rok temu
-
Psy obronne i bojowe