Dlaczego...?
Napisano Ponad rok temu
A pytanie przecierz proste
Ja ćwicze Aikido bo poprostu to lubie, podoba mi się ten styl walki i tyle. Aikido nie jest typowom masówką jak np. Karate.
Treningi też pomagają mi sie wyrwać z szarej rzeczywistości. Jak mam zły dzień to treningi mi wtedy bardzo pomagają. Tyle że nie wpadam na trening i rzucam kim popadnie. "Jeśli ja mam zły dzień to czemu wszyscy na macie mają mieć zły dzień???"
Napisano Ponad rok temu
och w Daito ryu ciagle wrzeszcza z bolu. Wlasnie dlatego ze dzwignie sa normalnie zakladane. Klepia, krzycza, a tori spokojnie kontynuje technike. Dziadek tez tak krzyczal z bolu, jak cwiczyl z S.Takeda na Hokkaido.Znaczy... masz pretensje do Ueshiby, ze stworzyl mozliwosc NIEZABIJANIA...?
(BTW - jak, w takim razie, cwiczyli Daito, nie zabijajac sie przy tym...?)
To jest technicznie niemozliwe. Jak ktos nie widzi ze jego wlasna technika ma otwarcia (to tori) to nie moze atakujecemu pokazac otwarc w ataku. To proste. Bo nie rozumie co to jest otwarcie.Obawiam sie, ze niedokladnie doczytales, ale to moze ja...? Jak ja to rozumiem, TO TORI POKAZUJE ATAKUJACEMU OTWARCIA W JEGO ATAKU, daje mu do zrozumienia, ze MOGLBY, ALE NIE CHCE (mu zaatemizowac czy cus w tym stylu...).
Zeby mnie zona nie rzucila.PS. A napisz choc raz cos wprost, pliiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz... Dlaczego cwiczysz wlasnie aikido????????????
Napisano Ponad rok temu
1. Co jest technicznie niemozliwe? Wejsc za szarzujacego napastnika i SPRZEDAC/NIE SPRZEDAC mu atemi w zebra? Tej, to co Ty cwiczysz...?1. To jest technicznie niemozliwe. Jak ktos nie widzi ze jego wlasna technika ma otwarcia (to tori) to nie moze atakujecemu pokazac otwarc w ataku. To proste. Bo nie rozumie co to jest otwarcie.
2. Zeby mnie zona nie rzucila.
2. Doslownie czy w przenosni...? :twisted: Jednak mialem racje, chodzi, bo musi...
Napisano Ponad rok temu
Kurna krzynek bedzie wiecej niz nas... Ktory staz to wytrzyma.. ;-)
Irimi, my zaczniemy już w Pile :wink: A reszta, no cóż, niech nam zazdrości.
Mówiłem - szczęściarze. Na staż jadą i bufet sie sam znalazl
Napisano Ponad rok temu
Cobyście nie powiedzieli, to jemu nie wystarcza. Chce, żeby wszyscy się tu gimnastykowali i łamali mózgi, bo on wciąż niezadowolony z odpowiedzi. I zgadujcie jakiej odpowiedzi oczekuje sir voivod. Powodzenia.
Ja ćwiczę Aikido...bo mi z tym dobrze. I każdy inny to samo. Nie przyszło do łba, że nie musi chodzić o skuteczność ?
Pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
To wytluszczone calkowicie wyczerpalo odpowiedz na pytanie.Ja ćwiczę Aikido...bo mi z tym dobrze.
...I każdy inny to samo. Nie przyszło do łba, że nie musi chodzić o skuteczność ?
Pozdroofka
To drugie dowodzi, ze nie czytales, badz nie zrozumiales tego, co czytales powyzej.
I docen, ze Cie publicznie nie nazwalem BURAKIEM !!!
Napisano Ponad rok temu
8)To wytluszczone calkowicie wyczerpalo odpowiedz na pytanie.
To drugie dowodzi, ze nie czytales, badz nie zrozumiales tego, co czytales powyzej.
poklonI docen, ze Cie publicznie nie nazwalem BURAKIEM !!!
Bonus:
P.S. A więc jeśli na Twoje niezmiernie górnolotne pytanie można odpowiedzieć zdaniem składającym się z 8 krótkich słów, to dowodzi że jesteś trollem i nie ma sensu gimnastykować umysłów ludzi, dla których takie rzeczy są oczywiste i którzy znudzeni są pisaniem tego samego po raz milionowy.
Pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego wiec tylko nieliczni (vide np Randall) byli w stanie na to pytanie odpowiedziec z sensem...?
Bo tylko Randall i nieliczni mają benedyktyńską cierpliwość odpowiadać po raz milionowy na to samo pytanie ?
Może też kiedyś do takiej dojde, to jeden z powodów, dla których trenuję Aikido, pomimo tego że według wielu jest nieskuteczne.
Ja Ci też odpowiedziałem krótko i z sensem. Przepraszam, że Cię tak zjechałem.
Peace
Chavez
Napisano Ponad rok temu
Mężczyzna zaczyna być nerwowy, włącza się syndrom starego wypalonego samca, starającego się utrzymać status quo.
Żona już tak nie rajcuje, a patrząc na efekty w postaci dwójki dzieci, człowiekowi w ogóle odechciewa się bzykać.
Młode laski wydają się zbyt pyskate i ewidentnie lecą na kase (której się nie ma bo wydaje na żone i dzieci). W pracy człoweik jest wypalony i nie widać perspektyw.
Tymczasem dzięki aikido można cofnąć czas. Wysiłek fizyczny powoduje wydzielanie się endorfin. Może nie zmniejsza, ale ubija w odpwiednie miejsca tłuszcz, Człowiek się mniej garbi. Wygląda młodziej
W pracy patrząc na wrednego idiotę szefa zawsze można pomyśleć "I tak bym ci bez problemu wpierdolił" co podnosi na duchu i pozwala bezproblemowo przeżyć kolejny wkurwiający dzień.
W domu kiedy wszyscy od ciebie coś chcą zawsze możesz powiedzieć. Hold on!! dzisiej jest wtorek, bardzo mi przykro ale idę na trening. Żona nie zaprotestuje bo przecież nie chce mieć w domu starego zramolałego pierdziela. Poza tym po dobrym treningu podnosi się libido męża i mu się w ogóle chce, a nawet czasem wspina się na wyżyny.
Aikido daje również misję o osiągalnych i realnych celach. Otóż za lat kilka będe mistrzem i mnie będą podziwiać - przynajmniej dzieci. A wperspektywie kilkunastu lat koleżanki córki. Syn będzie miał się czym chwalić przed kolegami. A mój ojciec jest mistrzem aikido! Bo bez aikido co mógłby gadać, Mój ojciec jest mistrzem roadmapy w ekscelu??? No dobra ale dlaczego jeździcie takim gównianym rzęchem???
Aikido tworzy również kilka innych fajnych złudzeń. Np. Machając bokenem wydaje ci się że jesteś samurajem. Bawiąc się w randori wydaje ci się że jesteś silny niepokonany. (to to samo co zabawy w wojnę na podwórku). Czasami wychodzą techniki a wtedy to w ogóle kupa radości. Aikido nie pozbawia złudzeń tak jak sporty walki. przegrany sparing wybite zęby. Aikito to taki BUDO Matrix.
Wszelkie podobieństwa do prawdziwych osób i zdarzeń są przypadkowe.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...Żona już tak nie rajcuje, a patrząc na efekty w postaci dwójki dzieci, człowiekowi w ogóle odechciewa się bzykać...
CUDNE
poklon
:peace:
Napisano Ponad rok temu
Kiedy osiągnie się wiek powyżej 30 lat, ... ciach ......
aż żal wycinać - genialne i takie prawdziwe 8) 8)
szacuneczek i respekcik poklon
Napisano Ponad rok temu
Peace...Bo tylko Randall i nieliczni mają benedyktyńską cierpliwość odpowiadać po raz milionowy na to samo pytanie ?
Może też kiedyś do takiej dojde, to jeden z powodów, dla których trenuję Aikido, pomimo tego że według wielu jest nieskuteczne.
Ja Ci też odpowiedziałem krótko i z sensem. Przepraszam, że Cię tak zjechałem.
Peace
Chavez
PS. Wyprostuje tylko, ze nie milionowy, a pierwszy (wyzej znajdziesz wyjasnienie, ze szukalem i... nie znalazlem takowego pytania w calym Forum, choc moze za slabo szukalem)...
A czekalem na wpisy typu AvBerta, najbardziej dla mnie prawdziwe...
Napisano Ponad rok temu
A może by tak tekst Avberta jako zupełnie udatny (na więcej komplementów zazdrość mi nie pozwala :wink: ) dodać do stałej rubryki FAQ, w której Szczepanowe teksty dotąd królują niepodzielnie
Co wy na to
Ł. (pomysłowy Dobromir) 8)
Napisano Ponad rok temu
W końcu takie perełki nizbyt często trafiają na strony nasze.
Av - tylko nie popadnij w samouwielbienie i nie zacznij produkować takich tekstów na skalę masową.....
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Poza tym zaczynam odczuwać presję na jakość stukania w klawiaturę, dlatego składam deklarację pisania równiez tekstów głupich, nic niewnoszących, i przede wszystkim nie na temat.
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
starcia mistrzow
- Ponad rok temu
-
real
- Ponad rok temu
-
Staż z shihanem Jackiem Wysockim.
- Ponad rok temu
-
Dobre Słowo
- Ponad rok temu
-
GINĄCA WIZJA AIKIDO
- Ponad rok temu
-
5 Dan równy 5 Danowi...?? - jakie są wasze opinie?
- Ponad rok temu
-
Pytanko
- Ponad rok temu
-
Aikido Renshin
- Ponad rok temu
-
[PAA] Cykl staży Aiki-Taiso
- Ponad rok temu
-
Hej,jestem nowa,potrzebuję rady!:)