Jak walczyć z depresją?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- symptomy emocjonalne: obniżony nastrój - smutek i towarzyszący mu często lęk, utrata radości życia (począwszy od utraty zainteresowań, skończywszy na zaniedbywaniu potrzeb biologicznych); czasem dysforia (zniecierpliwienie, drażliwość);
- symptomy poznawcze: negatywny obraz siebie, obniżona samoocena, samooskarżenia, pesymizm i rezygnacja, (w skrajnych wypadkach mogą pojawić się także urojenia depresyjne);
- symptomy motywacyjne: problemy z mobilizacją do wszelkiego działania, które może przyjąć wręcz formę spowolnienia psychoruchowego; trudności z podejmowaniem decyzji;
- symptomy somatyczne: zaburzenie rytmów dobowych (m.in. zaburzenia rytmu snu i czuwania), utrata apetytu (ale w depresji łagodnej czasem obserwuje się wzrost a nie spadek wagi ciała chorego), osłabienie i zmęczenie, utrata zainteresowania seksem, czasem skargi na bóle i złe samopoczucie fizyczne.
I te wszystkie objawy sa takze u Ciebie?
Wg. mnie najlepszym rozwiązniem jest znaleźć sobie pasję / hobby, któremu oddasz sie całkowicie, wtedy przestaniesz mieć deprechę. Nie będziesz miał czasu myśleć o tym co to spowodowało ...Życzę powodzenia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak na piwko biorąc leki, eh ręce opadają
bierz piwko, nie bierz leków
moze tobie nie do smiechu, ale pamietaj, nie mozna brac wszystkiego na poważnie
ale szczerze mowiac ja chyba i tak nie wiem, co to deprecha, owszem miewam zle humory, ale to przechodzi i dalej jest zajebiscie
Napisano Ponad rok temu
bierz piwko, nie bierz leków
ale szczerze mowiac ja chyba i tak nie wiem, co to deprecha, owszem miewam zle humory, ale to przechodzi i dalej jest zajebiscie
Cież się , że nie wiesz co to depresja, ale po chuja się odzywasz? Nie miej zazle ale szybko łapie doła i znowu mnie łeb boli, napewno mi chumoru nie poprawiłeś.
Napisano Ponad rok temu
Depresja to wcale nie taka prosta sprawa coby można było się rozerwać filmem albo pobiegać
Jak wszystko ma swoje powody i tu trzeba szukać rozwiązania
Chyba że to już wersja "pierdolę nie wstaję z łóżka" to trza szukać specjalisty
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tt, ale na treningi chodzisz?Chyba że to już wersja "pierdolę nie wstaję z łóżka" to trza szukać specjalisty
To już byłoby coś ...
Nie trzeba wstawać z łóżka rano, można ok 18. byle na trening zdążyć, ot co.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Psychoterapia - jak najbardziej ale z dobrym psychologiem, któremu ufasz. Poza tym samemu można sobie zrobić skuteczną psychoterapię.
Trzymam kciuki 8)
Pozdravim,
Nat
Napisano Ponad rok temu
poczytaj swoje stare posty...też duzo smiechujeden sposób to śmiech, czytam sobie kawały, a co może jeszcze być?
Napisano Ponad rok temu
Jesli ktoś ma depresje, chorobe psychiczną, czy nawet jej lekko postać, powinnien udać sie do specjalisty....śrdoki farmakologiczne, to koniecznosc, i nie powinny byc dłuzej stosowane niż trzy miechy...ja miałem cos koło tego.
Od 1.5 roku chodze do psychologa, czuje się dobrze...to od paru miesiacy bardziej profilaktyka....poza tym, mój psychol mi odpowiada, jak ktoś z kim mozna pgadac.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Uszkodzenie żebra ?????
- Ponad rok temu
-
Łokieć tenisisty
- Ponad rok temu
-
Trening ręców :D
- Ponad rok temu
-
rekordy na skakance
- Ponad rok temu
-
Kolano - co mi jest?
- Ponad rok temu
-
Rekonstrukcja wiązadeł - gdzie ??
- Ponad rok temu
-
Ile kilometrów dziennie można biegać?
- Ponad rok temu
-
trening a wplyw na rozwoj ciala ( i ducha jak kto woli)
- Ponad rok temu
-
Artroskopia
- Ponad rok temu
-
KROSTY NA DLONIACH,ALERGIA,CZY BRUD OD MATY?
- Ponad rok temu