Kobiety i Aikido :)
Napisano Ponad rok temu
I takze na moje aikido nie ma wplywu niczyja ocena na temat kobiet w aikido.
Jestem kim jestem, robie co lubie, a co kto o tym mysli - to jego sprawa.
Napisano Ponad rok temu
Przedtem bohaterem byl Aiki, teraz zostalam nim ja.
To jakis straszny offtopic chyba...
Napisano Ponad rok temu
Ale Ruda wypowiedziała swoje zdanie na temat Aikiego, a on powiedział, ze jest amatorką.
:?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
baba brzydka jak noc listopadowa, aczkowliek wykorzystywana w reklamach .. bo widzaowie zapamietaja lepiej to cus.. niz kolejna durna blondynke z wyszczerzonymi zebami.
ale wracjac do teamtu.."Ladna geba daje w zyciu hendicap. Przstepacy o ladnej powierzchownosci otrzymuja mniejsze wyroki. ...itd.. " W.Lysiak "MW" cytawanie dalej chyba nie ma sensu.. polecam lekture
tak jest tala nauka - nazywa sie vicimologia [vicim-ofara]potencjalne ofiary bardzo często prowokują agresję tym właśnie pierwszym wrażeniem
m.in o tym jak kobieta warca nocaprzez park i rozgladajac sie nerwowo i idac sploszonym krokiem prowokuje potencjalnego napastnika.
to kontakt wizualny.. i napastnik dziala jak wedkarz,ktorywidzi drgajacy spalwik.
Inna bajka to gdy, masz text i mozliwosc ukrycia sie pod nickiem
Napisano Ponad rok temu
Każdego kto myśli w ten sposób.Kogo ogranicza?PS. Strasznie ogranicza to poznawczo.
Nie poznałaś, jedynie stwierdziłaś przeczytanie. Poznanie nie ma końca, to proces, zwłaszcza poznanie humanistyczne. Pewnie o hermeneutyce nie słyszałaś?Mnie nie, bo juz poznalam twoja opinie.
A może nie?Ty ją wraziłeś, ja przeczytalam.
I chyba tylko o to chodzilo?
Teraz chwytasz dlaczego ograniczyłaś się poznawczo?
Po co? Tego już sie nauczyłem: Jeśli baba się zaweźmie, to nie ma co głową w mur walić.Czy jeszcze cos chciales dodac?
Napisano Ponad rok temu
To po naszemu wiktymologia?...jest tala nauka - nazywa sie vicimologia [vicim-ofara]...
wiktymologia: (fr. victimologie od victime ‘ofiara’ z łac. victima + gr. lógos ‘nauka’) praw. dział kryminologii, który zajmuje się ofiarami przestępstw.
Napisano Ponad rok temu
To zdaje sie bezposrednio zwiazane z "veni, vidi, vici" znanym jako "przybylem, zobaczylem, zostalem ofiara" wygloszonym przez niejakiego Julka C. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W tym temacie nikt nie jest w stanie obronić własnego zdania gdyż impregnacja niektórych interlokutorów osiągnęła stan bliski doskonałości. Jakikolwiek konsensus jest równie możliwy jak konsensus w temacie o wyższości pewnych świąt nad innymi, równie atrakcyjnymi...."Nie, ja tylko bronie swojego zdania!"
Irimi....mój szacunek dla Ciebie.
Ruda....podziwiam, szczerze.
PZDR Jacek
Napisano Ponad rok temu
No niby sie nauczyles, a jednak walisz...Tego już sie nauczyłem: Jeśli baba się zaweźmie, to nie ma co głową w mur walić.
A mur stoi jak stal. :-)
A za murem zagajnik :wink:
Pozdrawiam, Jacku.
Napisano Ponad rok temu
BTW: nie czytam Cosmo, CKM-u tez nie.
Napisano Ponad rok temu
W tym temacie nikt nie jest w stanie obronić własnego zdania gdyż impregnacja niektórych interlokutorów osiągnęła stan bliski doskonałości.
Pieknie to ujales. Kradne do siga
pozdrawiam
ZW
Napisano Ponad rok temu
Gambit co z ciebie reprezentant linii HK. Zapomniałeś dodać o profili.
Ćwiczenie przede wszystkim pozwala osobom zupełnie początkującym oswoić się z matą.
Wstępem to nauki technik ukemi. Człowiek podświadomi boi się tego czego nie widzi, więdz ushiro ukemi może być dla kogoś z nim nie obeznanego dosyć stresujące. Więc ćwicząc Koho Ukemi Undo (bo tak te ćwiczenie się nazywa) osoba przyzwyczaja się do kontaktu pleców z tatami. Ćwiczenie te jest także masażem dla mięsni pleców.
Ja tam żadnym reprezentantem nie jestem, bo bezpośrednio z przekazem do czynienia nie miałem się więc nie poczuwam. A pytanie brzmiało jak ćwiczenie wygląda, więc je opisałem najlepiej jak umiałem. A nie po jaką po co się je wykonuje, bo to choć mógłbym wydedukować, nie jest dla mnie takie pewne, więc w wypadku pytania "po co"? Nie zabierałbym po prostu głosu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Staz w Lesneven (10-17.07)
- Ponad rok temu
-
Pokłońcie się Wy wszyscy, którzy straciliście wiarę!!!!!
- Ponad rok temu
-
Na czym polega aikido??
- Ponad rok temu
-
Temat wakacyjny czyli coś specjalnie dla Szczepana :)
- Ponad rok temu
-
Powrot do jedynej slusznej linii....
- Ponad rok temu
-
WORLD GAMES 2005
- Ponad rok temu
-
czwartkowe i wtorkow zajęcia WSAA na Karowej odwołane
- Ponad rok temu
-
Mieszanie aikido i innych sztuk walk