Nie patrz na innych poniewaz kazdy jest innyNo tak... systematyczność najważniejsza, ale jakoś słabo idzie mi rozciąganie. Od prawie 2 lat nie potrafie się dobrze rozciągnąć. Nie wiem, może mam zły dobór ćwiczeń chociaż próbowałem już różnych rzeczy. Inny bez trudu w tak długim okersie czasu zrobiłby szpagat.
Rozciąganie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zastanawia mnie, czy dzień po rozciąganiu macie trudności z podnoszeniem nóg na wysokość klatki.
1. Zbyt intensywne rozciąganie jest błędem i nie daje postępów. Nie ma co pisać jakichś prpprrp prprr... Przez ból się nie rozciągniesz.Od prawie 2 lat nie potrafie się dobrze rozciągnąć.
2. Ludzie różne stawy mają (panewki) i np. ktoś może za chiny szpagatu na boki nie wykonać, ale nad rozciągnięciem do maegeri pracuj...
Tego na boki? - Ogromna więszość ćwiczących nie zrobi.Kto nie zrobi szpagatu w przeciągu 2 lat?
Napisano Ponad rok temu
Laski z innych klas pewnie prawie wcale nie mają mięśni, stąd rozciągnięcie.Wcale nie....To zalezy od układu mięsni jakie amsz...
Powiem Ci na przykładzie mojej szkoły..Były testy sprawnościowe i tam było ciwczenie na rozciągniencie, trzeba bylo sie schylic do takiej miarki, źle to opisuje, ale kto chodiz do szkoły to wie...Miałam najwięcej z klasy, a inne laski z innych klas, w ogole sie nie rozciagaja , kompletne zero na wf, miały o kilka punktów wiecej niz ja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Shidokan w łodzi-pomocy!!
- Ponad rok temu
-