Pytanie odnosnie absII
Napisano Ponad rok temu
I- wypchnięcia nóg w leżeniu:
-15 powtórzeń
-bez odpoczynku
II-skłony tułowia w leżeniu z uniesionymi nogami:
-25 powtórzeń
-odpoczynek 10 sek.
III- wypchnięcia nóg w leżeniu:
-10 powtórzeń
-bez odpoczynku
IV-skłony tułowia w leżeniu z uniesionymi nogami:
-20 powtórzeń
i to wszystko w tym jednym dniu czy te 4 ćwiczenia należy wykonać np. 3 razy wszystkie???
wiem że mam ćwiczyć 3 razy w tygodniu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
http://forum-kulturystyka.pl/topic/5422-abs-ii/Nikt się nie zna na tym????? Napiszcie tylko ile razy mam to robić dzieńnie!!!!!!!!!!
poczytaj
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
czytałem już parę razy;/~ jestem na etapie A składającym się z 4 ćwiczeń i zrobienie tych 4 ćwiczeń to jedna seria i własnie pytam czy mam tylko jedną serię robić czy ile???http://forum-kulturystyka.pl/topic/5422-abs-ii/
poczytaj
Napisano Ponad rok temu
http://forum-kulturystyka.pl/topic/5422-abs-ii/page__view__findpost__p__38882czytałem już parę razy;/~ jestem na etapie A składającym się z 4 ćwiczeń i zrobienie tych 4 ćwiczeń to jedna seria i własnie pytam czy mam tylko jedną serię robić czy ile???
tu pisze ile tych serii wykonywac
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
Poziom Ahttp://forum-kulturystyka.pl/topic/5422-abs-ii/page__view__findpost__p__38882
tu pisze ile tych serii wykonywac
1 seria - wypchnięcia nóg w leżeniu 14-15 powtórzeń
- bez odpoczynku
2 seria - skłony tułowia w leżeniu z uniesionymi nogami 23-25 powtórzeń
- odpoczynek 10 sek.
3 seria - wypchnięcia nóg w leżeniu 7-10 powtórzeń
- bez odpoczynku
4 seria - skłony tułowia w leżeniu z uniesionymi nogami 17-20 powtórzeń
razem: 70 powtórzeń
i to wszystko?
Napisano Ponad rok temu
Poziom A
1 seria - wypchnięcia nóg w leżeniu 14-15 powtórzeń
- bez odpoczynku
2 seria - skłony tułowia w leżeniu z uniesionymi nogami 23-25 powtórzeń
- odpoczynek 10 sek.
3 seria - wypchnięcia nóg w leżeniu 7-10 powtórzeń
- bez odpoczynku
4 seria - skłony tułowia w leżeniu z uniesionymi nogami 17-20 powtórzeń
razem: 70 powtórzeń
i to wszystko?
z tego co wiem to tak ;p ale moim zdaniem mozesz zwiekszyc intensywnosc np do 2 - 3 obwodow..
sam nigdy tego nie robilem.. wiec pisze czysto teorytycznie
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
dzięki spróbujez tego co wiem to tak ;p ale moim zdaniem mozesz zwiekszyc intensywnosc np do 2 - 3 obwodow..
sam nigdy tego nie robilem.. wiec pisze czysto teorytycznie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
* Wypchnięcia nóg w leżeniu:
W leżeniu na plecach podłóż pięści wierzchem do góry po obu stronach kości ogonowej, podpierając biodra. Uniesienie bioder utrzymuje dolną część tułowia w prawidłowym ułożeniu: krzyż powinien spoczywać płasko na podłodze.
Podtrzymując pięściami biodra, unieś głowę i barki z ziemi, napinając mięśnie brzucha. Pozwoli to również zapobiec wyginaniu się grzbietu.
Jeżeli nie masz dość sił, by unieść głowę i barki, unieś tylko głowę: lepiej zrobić pięć powtórzeń prawidłowo niż pięćdziesiąt nieprawidłowo!
Ułożenie początkowe ćwiczenia
Unieś nogi pół metra nad ziemię (z krzyżem leżącym płasko na ziemi). Ugnij odrobinę nogi w kolanach.
Jeżeli unosząc nogi czujesz, że wyginasz grzbiet, unie. je wyżej lub zwiększ ugięcie w kolanach.
Właściwy ruch ćwiczenia
Zginając się w pasie, unieś nogi i biodra do ułożenia pionowego. Następnie wypchnij do góry biodra i nogi, jakbyś chciał sięgnąć podeszwami sufitu. Opuść biodra nadal utrzymując nogi w pionie, po czym odsuń je do pozycji początkowej.
Każde powtórzenie ćwiczenia składa się z dwóch ruchów: podniesienia nóg i uniesienia ich w pionie.
Może ma ktoś filmik jak poprawnie należy je wykonać???
Napisano Ponad rok temu
proszę o odpowiedź?? ma ktoś linka????Nie mogę tego zrobić lub nie wiem o co chodzi mimo obrazków. Wogóle nie mogę w tym ćwiczeniu napiąc mięsnie brzucha nic mi ono nie daje;
* Wypchnięcia nóg w leżeniu:
W leżeniu na plecach podłóż pięści wierzchem do góry po obu stronach kości ogonowej, podpierając biodra. Uniesienie bioder utrzymuje dolną część tułowia w prawidłowym ułożeniu: krzyż powinien spoczywać płasko na podłodze.
Podtrzymując pięściami biodra, unieś głowę i barki z ziemi, napinając mięśnie brzucha. Pozwoli to również zapobiec wyginaniu się grzbietu.
Jeżeli nie masz dość sił, by unieść głowę i barki, unieś tylko głowę: lepiej zrobić pięć powtórzeń prawidłowo niż pięćdziesiąt nieprawidłowo!
Ułożenie początkowe ćwiczenia
Unieś nogi pół metra nad ziemię (z krzyżem leżącym płasko na ziemi). Ugnij odrobinę nogi w kolanach.
Jeżeli unosząc nogi czujesz, że wyginasz grzbiet, unie. je wyżej lub zwiększ ugięcie w kolanach.
Właściwy ruch ćwiczenia
Zginając się w pasie, unieś nogi i biodra do ułożenia pionowego. Następnie wypchnij do góry biodra i nogi, jakbyś chciał sięgnąć podeszwami sufitu. Opuść biodra nadal utrzymując nogi w pionie, po czym odsuń je do pozycji początkowej.
Każde powtórzenie ćwiczenia składa się z dwóch ruchów: podniesienia nóg i uniesienia ich w pionie.
Może ma ktoś filmik jak poprawnie należy je wykonać???