samouk
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mozna ze znakami przestankowymi, i jakos po polsku...bo nic nie rozumem..pozdroze moj kumpel trenujacy d0 23 zycia sam boks sam na swoich błedach od 2 lat trenujacy boks w gwardii 7 wrzesnia w płonsku wezmie udział w mistrostwach polski!! nie mam nic wiecej do powiedzenia
Napisano Ponad rok temu
wiem ze powrot do tematu moze nie na miejscu ,ale chciałem powiedziec jedna rzecz tym madrym czasem przemadrzałymbokserom kickbokserom itp.ktorzy twierdza ze z samouka nic nie moze byc nie ma to wiekszego sensu lub nie ma sensu trenowanie bez jakies 2 letniej zaprawy( combat ta twoja teoria własnie teraz rozwala mnie na łopatki)-chciałbym powiedziec ze moj kumpel trenujacy d0 23 zycia sam boks sam na swoich błedach od 2 lat trenujacy boks w gwardii 7 wrzesnia w płonsku wezmie udział w mistrostwach polski!! nie mam nic wiecej do powiedzenia
Sory, ale to nadal nic nie znaczy, własnie wczoraj się dowiedziałem też kto min ze znanych mi osob bedzie startowal na MP 8O 8O 8O i to tylko może znaczyć tyle że boks amatorski w krajowu upada /żeby było jasne ja nie mówie o twoim koledze bo go nie znam/ a druga sprawa... przecież sam twierdzisz że juz dwa lata trenuje w klubie? więc juz chyba nie samouk? i jeszcze jedno, jak sam po latach treningu przyszedł do klubu to też od razu chcieli go wysyłać na MP czy dopiero po 2 -letniej pracy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Twój kolega może ma talent aczkolwiek sam zaznaczasz że trenuje w klubie 2 lata.To trochę czasu jak na boks-po takim czasie ma się nieźle opanowane podstawy, no jak ma talent to może nawet być świetny po dwóch latach.Wcześniej potrenował i może wyrobił sobie kondychę na tyle dobrą że przez te 2 lata koncentrował się technice. Samotnie bez treningów to myśle że nie bardzo uczy się na błędach bo się poprostu tych błędów nie widzi. Z mojego pobliskiego podwórka dam Ci przykład Dawida Cygana Kosteckiego z Rzeszowa walczącego w barwach Hammer Knockout Promotion mającego na swoim koncie pas mistrzowski jednej z federacji bokserskich. Chłopak zaczynał gdzieś w wieku 16 lat samotnie obijając sie z kolegami. Potem trenował go Stanisław Osetkowski z Wisłoka Rzeszów.Cygan nie odniosił sukcesów w amatorstwie za to nieźle sobie radzi w boksie zawodowym. Mimo że to nie jest jakaś znacząca federacja ale jednak to pas mistrza świata. Cygan jednak był samoukiem przez chwilę, bo później miał Osetkowskiego, potem był Zbigniew Raubo, teraz jest Fiodor Łapin.Sukcesy ma ale napewno nie po sesji treningowej w piwnicy.Cały czas wszyscy fachowcy powtarzają - musi wiele nadrabiać bo ma mało doświadczena.Gdyby już w wieku 16 lat boskował amatorsko w klubie tego doświadczenia miałaby wiecej. Masz prawo ćwiczyć jak Ci się podoba, ale nie będę orginalny w stwierdzeniu że nic nie zastąpi dobrego trenera.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wzmacnianie goleni w boksie tajskim i mit kopania drzewa!
- Ponad rok temu
-
karate on line
- Ponad rok temu
-
Taśma - przyda sie to na coś ?? pomóżcie
- Ponad rok temu
-
Wai Khru i Krabi Krabong
- Ponad rok temu
-
Co z tym Podrazą?!
- Ponad rok temu
-
A takie pytanie ...
- Ponad rok temu
-
Kick-Boxing + Boxing
- Ponad rok temu
-
Ma ktoś może Szkoleniówki Muay Thai lub Kick boxing ?
- Ponad rok temu
-
Międzynarodowe Mistrzostwa Polski MuayThai
- Ponad rok temu
-
Jack Osbourne wygral walke Muay Thai
- Ponad rok temu