bo sie bez powodu na inne psy zucaja
nie ma czegos takiego jak agresja bez powodu ... :roll: :wink:
Napisano Ponad rok temu
bo sie bez powodu na inne psy zucaja
Napisano Ponad rok temu
nie ma czegos takiego jak agresja bez powodu ... :roll: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To w żadnym wypadku nie zmienia twierdzenia, że jedne rasy są bardziej niebezpieczne inne zaś mniej. Zgadzam sie z wcześniejszym stwierdzeniem, że charakter psa w dużej mierze zależy od wlaściciela, lecz należy tu jeszcze dodać, że nie każdy właściciel odpowiedni jest do danej rasy psa. Zauwaźyłem niestety, że pieski takich ras jak rottweiler czy pitbull są dość często w posiadaniu ludzi najmniej do tego odpowiednich :?jesli agresor byl dominantem, a twoj pies nie chcial dac sie zdominowac to doszlo do walki ...
wiekszosc "ulicznych" walk psow ma podloze dominacyjne. ale tu trzeba duzo duzo poczytac i popracowac z psami aby miec o tym pojecie i potrafic wyczuc zachowanie psa(gdyby ktos chcial moge udostepnic materialy o Teorii Dominacji)
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Przypomina mi to jedną historię z wczasów nad Niegocinem. W ośrodku, w którym przebywałem ze znajomymi, bawiło jeszcze kilka rodzin. A ponieważ mój pobyt trwał już kilka ładnych dni, zdążyłem zauważyć "karelskiego psa na niedźwiedzie" biegającego luzem. Prawdopodobnie właściciel zawsze był w pobliżu, jednak tym razem zdawał się być niewidoczny. Idę sobie spokojnie w kierunku hotelu, droga szeroka przynajmniej na 2 metry, a z naprzeciwka, w moją stronę, dokładnie samym środkiem, idzie wspomniany "pies na niedźwiedzie". Myślę sobie chuchro małe, do pasa mi nie sięga, cała droga moja. A ten idzie prosto na mnie i ani myśli ustąpić. Zwolniłem delikatnie tempo marszu, przybrałem bardziej zwartą sylwetkę i jebut! Zderzyliśmy się na samym środku, a dokładniej to on przypielił z bańki w moje kolano.jesli agresor byl dominantem, a twoj pies nie chcial dac sie zdominowac to doszlo do walki ...
Chętnie poczytam.wiekszosc "ulicznych" walk psow ma podloze dominacyjne. ale tu trzeba duzo duzo poczytac i popracowac z psami aby miec o tym pojecie i potrafic wyczuc zachowanie psa(gdyby ktos chcial moge udostepnic materialy o Teorii Dominacji)
Napisano Ponad rok temu
pies nie ma rodowodu = jest kundlem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pies nie ma rodowodu = jest kundlem.
ty sie nie smiej, bo tak mowia wszyscy "znawcy", serio. Maja na to nawet sluszne argumenty ale nei chce mi sei otym pisac, jak Cie to interesuje to poszukaj na forum o psach.
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem do służb mundurowych raczej wybiera sie psy z domieszka krwi "niearystokratycznej". Coś mam wrażenie, że specjalnie nie poważa się tam owych regulaminówmich123 - zapewne sam masz "rasowego psa bez papierow" i trudno ci przyjac taka wiadomosc ale to prawda. pies bez rodowodu = kundel. polecam regulamin ZKWP
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiesz ale akurat tak się składa, że ja miałem na myśli naszą policję, o której nie ma programów w National Geografic czy Animal Planet, może i moja wiedza jest co nieco przestarzała, ale z tego co wiem od swoich kolegów, którzy są przewodnikami psów to akurat niespecjalnie podpadają ich pupile pod definicję "nieskalanego pieska z rodowodem". Oczywiście pieski te się wybiera i cechy podane przez Ciebie mają zasadnicze znaczenie, jednak decydującym kryterium nie jest czystośc rodowodu.polecam np. obejrzec czasem gdy sie natrafi program na National Geografic, albo Animal Planet o szkoleniu psów do amerykanskich oddziałów K9 itp.
Napisano Ponad rok temu
przejdz sie na wystawe i zobacz jak te niektore rodowodowe psy wygladajamich123 Idź z tym rasowym psem bez rodowodu na jakąś wystawe to się przekonasz jak jest 8)
Napisano Ponad rok temu
kurwa nie ma bata zeby nawet 3 pitbulle na wolnosci niedzwiedzia zajebały
mylisz sie ... istnieje rasa psow, ktora w pojedynke potrafila rozszarpac niedźwiedzia ... wiesz co to Szarplaninac ??? widziales kiedys takiego psa, jak onwalczy, jaka ma sile ???
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu