obrona przed psem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na temat walki czlowiek vs pies mialem wiele przemyslen, ktosiowi moge jeszcze powiedziec ze zapomina o timingu psa i reflexie.
Timing, refleks – zgoda.
Trudno np. psa kopnąć w pysk. Wiem, ale jak biegnie zdecydowanie na ciebie i się nie spodziewa jest dużo łatwiej i jak trafisz centralnie w pysk to jest skutek. Nie wysilałbym się specjalnie z kopaniem psa lub próba uderzania psa, który tańcuje wokół, raczej bym czekał na dogodną sytuację może konkretny atak. Raz próbowałem prewencyjnie skopać wilczurowatego kundla ok. 30 kg – ładne uniki robił. Coś tam wyłapał. Ale to nie to. Skutek przynajmniej taki, że się wystraszył. Takie kopanie w powietrze jest ryzykowne, bo pies może to wykorzystać.
No nie wiem. Lew jest potężny i silny. Ale chyba nie bez powodu lwy boją się goryli w naturze? Opieram się na info. z atlasu zwierząt.Co do teoretycznej walki tygrys/lew vs goryl to obstawiam lwa,
Ncro – też mnie to wkurza. Nie pobiegasz sobie, na rowerze też nie pojeździsz, ale pies jest taki z natury, ciężko mu wytłumaczyć.
Napisano Ponad rok temu
Raz próbowałem prewencyjnie skopać wilczurowatego kundla ok. 30 kg – ładne uniki robił. Coś tam wyłapał. Ale to nie to.
ladne uniki robil... cos tam wylapal... ale to nie to

to nie moj dzial co prawda ale dla zapominalskich cytuje regulamin:
21. Zabrania się opisywania sytuacji, w których użytkownik rozpoczął walkę w pozasportowych warunkach (napaść, agresje ...), z przeciwnikiem który walki tej nie chciał. Zabrania sie rownież nawoływania do przemocy skierowanej wobec innych, oraz tworzenia z niej pozytywnej wartości.
Co do teoretycznej walki tygrys/lew vs goryl to obstawiam lwa,
No nie wiem. Lew jest potężny i silny. Ale chyba nie bez powodu lwy boją się goryli w naturze? Opieram się na info. z atlasu zwierząt.
obszary wystepowania goryli i lwow sie nie pokrywaja w naturze wiec jedno drugiego bac sie nie moze. zreszta dar juz to napisal
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Ale wiekszosc pogyzien dzieje sie po prostu w domach i wina ponosza ludzie, rodzice, dziadkowie, ktorzy biora sobie darmowy system alarmowy.
"Moj" mechanik trzyma w kojcu szczeniaka okolo 6 miesiecznego, kawalek dachu ze starego auta sluzy psu za bude, pies nie jest wyprowadzany, socjalizowany, ma twardy charaker do tego, a spore rozmiary i bedzie wiekszy (jakis mieszaniec podhalanczyka), nie trudno sobie wyobrazic, co sie kiedys stanie, jak pies sie uwolni, a szwagry i siostry mechanika przychodza tam z rozbrykanymi dziecmi.
Oczywiscie, ze mozna nie uczyc sie zadnych zachowan wobec istot, ktore moga wobec nas byc agresywne. Moj znajomy mial zwyczaj wloczyc sie po knajpach i podchodzic do jakis karkow przy barze i zwracal sie do nich: "Wy pedaly to tak zawsze w szostke?" Mogl no nie? Kto mu zabroni, jest wolnym czlowiekiem i nikt go nie ma prawa skopac. Przeciez jest prawo w tym kraju. I jest wolnosc slowa. Bylo jednak inaczej.
Ktos - zerknij sobie jeszcze raz na filmik Itosu i zastanow sie co zdarzysz zrobic, wobec naprawde sprawnego, silnego psa.
K_P
Napisano Ponad rok temu
a teraz cos dla psich karkow

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
a tu mala prezentacja mozliwosci
fakt faktem presa canario to nie zwykly duzy kundel

Napisano Ponad rok temu
a teraz cos dla psich karkow
![]()
niemaopierdalaniasie...psie
XD
Napisano Ponad rok temu
Bez przesady 90%? Paru prostaków zawsze się znajdzie i jest syf, a nam się wydaje że już wszyscy tak robią... Kultura naszego społeczeństwa jest coraz lepszaJesli chodzi o zanieczyszczanie otoczenia, to nie dotyczy to tylko psiarzy, tak sie zachowuje 90 proc. spoleczenstwa - wyrzucaja niepotrzebne rzeczy gdzie popadnie, widzialem bloki, z ktorych ludzie z 9 pietra wyrzucali smieci, bo im sie nie chcialo isc do smietnika.
Napisano Ponad rok temu
ladne uniki robil... cos tam wylapal... ale to nie to
a co Ciebie interesowalo skoro cos tam wylapal ale to nie bylo to
![]()
Itosu
Daj spokój bez przesady – prewencyjnie nie czekałem aż pies zacznie mnie gryźć tylko go przegoniłem.
Wyłapał coś tak jak bokser - oglądnij trochę walk bokserskich to zrozumiesz. Nie chcę się rozpisywać, bo to chyba jasne.
Powtarzam nie wiem jak poradzić sobie z dużym silnym psem.
presa canario jest już dużym psem – staje jak równy z równym w walce z dużymi pasterzami. Nie może być jednak zbyt masywny, bo wtedy szybko opada z sił.
Goryl sporadycznie spotyka się z lwem na granicach ich występowania. Obszar występowania lwa jest bardzo duży. W atlasie zwierząt głupot by nie pisali.
Napisano Ponad rok temu
Pogrzebałem trochę w necie i gorylowi nalezy się rispect.
Rózne źródła mówią o jego sile 20 do 40 razy większej od człowieka.
Napisano Ponad rok temu
spójrzcie na przykład słonie boja sie myszy co przeczy wszelkiej logice , i to nie jakieś behawioralne doświadczenia. rodzą się i tak mają, jak u nas wrodzony strach przed utratą podłoża
Napisano Ponad rok temu
słonie moga najwyzej czegoś nie lubić- nie boją się niemal niczego
Napisano Ponad rok temu

Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak kogoś goni pies to lepiej uciekać, ale nie w linii prostej tylko trzeba robić szybkie zwody i zmieniać kierunek. Jak masz dobrą kondycję to mu uciekniesz bo zwierzak nie poci się jak człowiek przez skórę tylko przez sapanie, przez to w biegach jest słabszy. No chyba że trafisz na wściekłego haskiego to już po Tobie

Ja osobiście mam 3 haskie i z nimi biegam i to są najwytrzymalsze zwierzaki jakie miałem

Napisano Ponad rok temu
Wspolczuje... Twoim psom. Nic o nich nie wiesz...
K_P
Napisano Ponad rok temu
stek bzdur poza jednym:
Ja osobiście mam 3 haskie i z nimi biegam i to są najwytrzymalsze zwierzaki jakie miałem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
SMYCZ jako ciekawa alternatywa
- Ponad rok temu
-
Plecak
- Ponad rok temu
-
Brutalna sytuacja w szkole.