WORLD SHOTOKAN INSTITUTE W.S.I.
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście będę z innymi wspierać grupę zdającą na DAN w Braunschweigu. Na obóz jestem już niesamowicie nastawiona. Po ostatnim egzaminie na początku czerwca ruszam z "dupskiem" do intensywnych treningów, przynajmniej 4x w tygodniu, może i więcej. Trzeba się motywować, no nie?
Ja też odliczam do Braunschweigu i obozu. Będzie to najlepszy początek wakacji!!!
Pozdrawiam @ll
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
wczoraj wraz z dwiema kumpelkami wywalczyła złotą blaszkę na ME w katunku drużynowym.
Kolorowych snów
Napisano Ponad rok temu
Coś dla wielbicieli Sary:
wczoraj wraz z dwiema kumpelkami wywalczyła złotą blaszkę na ME w katunku drużynowym.
Kolorowych snów
uhuhu a co napisała ci smsa?
Nie dziwi mnie to z resztą. 8)
Napisano Ponad rok temu
No właśnie nie dziw że dziewczyny wygrały.
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
Poza tym nadal jest jedno miejsce na wyjazd do Braunschweigu, jeżeli ktoś jest chętny to proszę bardzo :-)
Aha ! Dan zgłasza się, że też jedzie na obóz ! Hurrra !
Napisano Ponad rok temu
Zwróćcie natomiast uwagę, że w części konkurencji nie było nawet pełnej obsady /czasami trzy a czasami nawet dwie drużyny...czyli słaba frekwencja/. Udział ekip z 19 państw także nie powala na kolana... Jeżeli chodzi o liczebność to ITKF/ETKF/ stanął w miejscu i niedługo grupa ta stanie się mało znaczącym odpryskiem w głównym nurcie karate... Trochę szkoda.
Oj, wyszedł mi chyba niechcąco taki mały "cytacik"
Napisano Ponad rok temu
Zauważyć należy rownież dosyć duży sukces Polaków...
Dan mimo wszystko nie byłbym taki przekonany czy ITKF/ETKF stanął sie mało znaczącym odpryskiem w głównym nurcie karate... i jeżeli nawet tak się stanie, to w moich oczach będzie to istotna klęska dla karate i dla uprawiających tę sztukę adeptów... Nie mam nic przeciwko "głównemu nurtowi karate", nie jestem w żadnym wypadku wrogiem żadnego ze stylów karate /czy też sposobów jego rozumienia...
Pewny jestem natomiast, że zawsze pozostanie grupa ludzi oddanych karate nurtu ITKF (jeżeli tak to chcemy rozróżniać) i że ci właśnie ludzie będą szli tą właśnie drogą...
I niech szczęśliwą i pełną sukcesów będzie droga karate głównego jego nurtu- chciałbym jednak wiedzieć czym dla Ciebie, Dan, jest ów "głowny nurt karate".
Nie przyjmuj tego proszę jako jakąkolwiek próbę krytyki, czy też wrogości- z wiadomych powodów takich uczuć tutaj żywić nigdy bym nie mógł... Jest to raczej drobny, wewnętrzny głos sprzeciwu oraz malutka żyłka ciekawości...
serdecznie pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
przykro mi, ale trochę nie "załapałeś" tego tekstu...
Jeżeli przeczytasz powitanie prezesa na stronie PZKT
wszystko zrozumiesz...
Pozdrawiam serdecznie
Dan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na naszym podwórku znakomicie. Już za 25 dni wyczekiwany egzamin, który podsumuje naszą pracę szkoleniowa i treningową. Mam nadzieję, że wszyscy kandydaci otrzymają promocję jednak najbardziej interesuje mnie styl w jakim to zrobią.
Poza tym ciepło i słonecznie czego i Tobie życzę.
Pozdrawiam
dan
Napisano Ponad rok temu
U vodniaka ostatnio bylo pod gorke, przynajmniej z treningami- zlamana reka na mistrzostwach austrii (4 msc. fukugo) no i to wykluczylo mnie na jakis czas z treningow teraz jednak gips juz zdjety, niedlugo przyjezdza sensei neugebauer no i oczywisicie zblizaja sie wielkimi krokami egzaminy na studiach poza tym wszystko w jak najlepszym porzadku i faktycznie mozna powiedziec, ze coraz lepiej a o waszych egzaminach wiem i trzymam kciuki. nawet jezeli rzadko uczestnicze w dyskusji na forum to jestem na pewno jego obserwatorem. moja biernosc wynika raczej z braku czasu... serdeczne pozdrowienia z wiednia
Napisano Ponad rok temu
Oss !
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
Są 2 wolne miejsca na wyjazd do Brauschweigu ! Mam nadzieję, że nie zostaną puste.
Czekam na ewentulane zgłoszenia na zgrupowanie z Sensei Hiroshi Shirai.
Oss !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na 10 osób które zdawało 7 zdało po części pisemnej 3 osoby zostały na część ustną. Niestety nie wiem jak im sie powiodło gdyż wraz Macp i Szczepanem szybko wracalismy do Chojnic. Ale mam nadzieje ze wszystko poszlo dobrze.
Czesci Chojnickiej udalo sie zdac po czesci pisemnej.
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kupie czarne Obi...
- Ponad rok temu
-
Seminarium z Christophe PINNA
- Ponad rok temu
-
...i po seminarium we WROCŁAWIU
- Ponad rok temu
-
Hargei ,hara ,ki
- Ponad rok temu
-
Wadoryu karate
- Ponad rok temu
-
Tradycjonaliści, lubicie walczyć? A jak tak, to czy to źle?
- Ponad rok temu
-
Te Kata sa nieziemko trudne...
- Ponad rok temu
-
Dojo Funakoshi
- Ponad rok temu
-
Kontuzja i co dalej?
- Ponad rok temu
-
Kata Shotokan