przeciez mowie ze to bylo spontaniczne.Oj włochata ale jakoś nikt znać po treningu nikt nie dał!! Bo byśmy zostali i również poimprezowali! Pozdro
8)
WORLD SHOTOKAN INSTITUTE W.S.I.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To telefonów nie było!? By sie ekipę zebrało w mgnieniu oka!! :-)
musisz nam wybaczyc :wink: bylismy w szoku
Napisano Ponad rok temu
musisz nam wybaczyc :wink: bylismy w szoku
Wybaczam!!! Bo co mi innego pozostało - "A miało być tak pięknie: zdjęcia, wywiady, wizyty w zakładach pracy!"
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą impra była przewidziana jako pieczenie kiełbasek przy ognisku i jakimś godziwym trunku, ale z powodu niskich temperatur wieczorami zrezygnowaliśmy z tego pomysłu i jak się okazało słusznie. Tylko w piątek było wieczorkiem ciepło. natomiast co do imprezki w sobotę wieczorem to i tak było strasznie tłoczno, ale może to i lepiej ;-)
Słyszałem, że niektórzy skończyli około 04 rano... Mam nadzieję, że nie były to osoby z grupy przygotowującej się do egzaminu na Dan.
A jak myślicie dlaczego Włosi przyszli w niedzielę rano godzinę wcześniej na dadatkowy trening ? Oj ! Nasz sensei jest bez litości ;-)
Napisano Ponad rok temu
Natomiast z tego co widziałem rano przed zajęciami to Boccuni był solidnie wściekły na grupę nawet kilka razy ostra reprymendę rzucił co niektórym!
A ponadto mam prośbę! - Napisz proszę jak nasi włoscy przyjaciele odebrali seminarium??!!
Szykujący sie na dan imprezowali OSTRO!!! - ALE CZYż NIE WYPADLI WSPANIALE ???
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie to bardzo udane seminarium.
Podczas treningów można było się zastanowić nad swoim karate, co można w nim zmienić i co jest mocną stroną. Poza tym całkowicie zapomniałam o "nadchodzących dniach" , jestem w pełni zrelaksowana - mam doładowane baterie :-) .
Mankamentem dla mnie była śliska podłoga (i brudna!) i suche powietrze. A podobno wasza grupa ćwiczyła w chłodnej sali... hm...
Uważam, że należałoby popracować nad zachowaniem najmłodszych adeptów (ustawianie się i odwieczny problem gadulstwa). Chwilami zauważało się lekkie zirytowanie sensei Cristiny.
Też jestem ciekawa oceny naszych mistrzów na temat naszego karate (i mam na myśli nie tylko grupę DAN) ;-) . Najlepszy trening był niedzielny. Demontracja technik przez naszych gości, a później wspólne wykonanie. Super!
Pozdrowienia dla wszystkich!
Napisano Ponad rok temu
Chyba czas abym i ja podzielil sie wrazeniami ze zgrupowania. Z cala pewnoscia bylo to najlepsze zgrupowanie na jakim bylem. Chyba obecnosc kadry Wloch wprowadzila dodatkowa mobilizacje i naplyw dodatkowych sil ))) Ale wszystko powoli od poczatku.
Piatek pierwsze starcie:))
No i zaczelo sie to na co tak dlugo wszyscy czekalismy. Trening rozpoczal sie od pokazu grupy z Kokoro. A potem delaj jazda wszyscy razem. Głownie Kihon. Na koniec treningu doszlo do tego czego sie najbardziej obawialismy do testu grupy Dan. (ale to bylo tylko zludne przeswiadczenie ze to jest ostateczny test). Dalismy z siebie wszystko i chyba blo calkiem calkiem.
Sobota Ostra jazda dla wszystkich:)))
W sobote ciag dalszy ciezkich treningow. Ale nikt nie odpuszczal bo wszyscy wiedzieli jak wazne jest to aby dobrze sie pokazac przed przybyszami z polwyspu apeninskiego.
Podczas treningu z Sensej Restelli doszlo do malej prowokacji ze strony 4 Wlochow. Niespodziewanie zaczeli zdecydowanie z wiekszym zaangazowaniem cwiczyc Nidan-En-Ka (na Nidana) wraz z Buxem podjelismy wyzwanie i zaczelismy(co jeszcze pol roku temu nie miescilo nam sie w glowach) swiczyc niemal na rowni z takimi mistrzami jak PRATO ALFIO, MAYER STEFAN czy MOTTERLINI ENRICO. Ale gdy do tej kombinacji Sensei dolozyla nam jeszcze pierwsza kombinacje na Ni-Dana to juz musielismy uznac wyzszosc "fajterow" z Kokoro. Ale cwiczacy obok mnie Stefan M. byl nielada zdziwiony ze podtrzymujemy wysokie tempo przez nich narzucone )))
A wieczorem.....
A wieczorem doszlo do niespodziewanej spontanicznej ale jakze udanej imprezki integracyjnej. Brawo dla Sensei`a Przemka za zainicjowanie wspolnego wieczoru. Bylo bardzo fajnie.
Niedziela MaskrA:)))
No i stalo sie! W niedziele doszlo do ostatecznej weryfikacji. Najpierw wspolny trening ktory nazwalbym raczej rozgrzewka a potem TEST. A na tescie 3xkichon, 4xkumite+1x jiu kumite no a na koniec jeszcze tylko 2x Kanku-dai . Nie wiem jak ja (my) to wszystko wytrzymalismy. Chyba poziom adrenaliny byl tak wysoki ze wszyscy zapier.... niczym na egzaminie przed samym Maestro. Brawo dla wszystkich!!!
Nie ibylo sie bez wskazania naszych mankamentow ale suma sumarum test trzeba uznac za udany.
Co poza tym?
A no impreza bardzo udana. Zawsze jest cos do poprawienia ale wiekszych mankamentow chyba nie bylo.
Jesli chodzi o mnie to spanie na sali gimnastyczniej chyba nie bylo za szczesliwym rozwiazaniem no ale coz.
Mam nadzieje ze wszystkim gosciom z Wloch Austrii i Niemiec cale seminarium tez sie podobalo i ze jeszcze nie raz przyjada do nas.
Teraz juz nic i dalej kontunuowac nasza prace a bedzie dobrze. My oczywiscie dzisiaj (jak kazde inne swieto) z rana wyladowalismy w Dojo i ostro cwiczylismy. Niespodziewanie wszyscy posiadali spory zapas sil i bylo ostro )) Heh Goguś i Włochata moga potwierdzic )) Hehe. My to nie jestesmy jednak normalni:))))
Pozdrowienia dla @ll
PS sory za orty i literowki jesli takowe sa ale nie chcialo mi sie tego wszystkiego jeszcze raz czytac
Napisano Ponad rok temu
Jesli chodzi o mnie to spanie na sali gimnastyczniej chyba nie bylo za szczesliwym rozwiazaniem no ale coz.
A co ci sie nie podobalo? wygodnie jak zawsze
Napisano Ponad rok temu
bezcenne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sensei Simona Pellegrinelli za miesiąc bierze ślub...
ale wazne ze Sara wolna
Napisano Ponad rok temu
Piątkowe ćwiczenia w parach z piękną Sarą Severi i niedzielne kumite z Sensei Simoną Pellegrinelli - bezcenne
Parafrazując jeden z tekstów z Seksmisji - No wiesz Bax Bunny! Nasze kwalifikacja na dan wisi na włosku, a tobie tylko dupy w głowie!
Napisano Ponad rok temu
Sympatyk to może przekaż tę kwotę osobie, która wywołała temat podwyżki ? To taka moja nieśmiała propozycja /bez obrazy kogokolwiek.../. Jako założyciela naszego forum można go chyba nagrodzić ? Co o tym myślicie ?!
Moją intencją jest dofinansowanie osoby chcącej wziąć udział w seminarium a borykającej się z problemami finansowymi. W związku z tym chciałbym wesprzeć tylko taką osobę.
Domniemam że poza chęcią udziału w seminarium będzie miała ona również ogromną wolę nauki.
pozdr.
Ps.
warunki jak wyżej
Coż mam napisać:
Bardzo dziękuję koledze sympatykowi za dofinansowanie mojego udziału w szkoleniu (Oss!)
Jednocześnie informuje, iż kwota została przelana na moje konto przez Dana zgodnie z waszymi sugestiami, aby to właśnie mnie nagrodzić
OSS!!!
Napisano Ponad rok temu
Coż mam napisać:
Bardzo dziękuję koledze sympatykowi za dofinansowanie mojego udziału w szkoleniu (Oss!)
Jednocześnie informuje, iż kwota została przelana na moje konto przez Dana zgodnie z waszymi sugestiami, aby to właśnie mnie nagrodzić OSS!!!
Koksiu należało Ci się i już!!! Bo Twój wyjazd na szkolenie wart był tej kasy, a i dałeś z siebie maximum i nawet Maestrowe 120%!!! Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Sensei Simona Pellegrinelli za miesiąc bierze ślub...
ale wazne ze Sara wolna
Skąd taka pewność ?
Napisano Ponad rok temu
widzialam w jej oczach ta samotnosc.Sensei Simona Pellegrinelli za miesiąc bierze ślub...
ale wazne ze Sara wolna
Skąd taka pewność ?
Napisano Ponad rok temu
widzialam w jej oczach ta samotnosc.
ale wazne ze Sara wolna
Skąd taka pewność ?
Bosh to nie mogę się doczekać następnego seminarium
Napisano Ponad rok temu
widzialam w jej oczach ta samotnosc.
ale wazne ze Sara wolna
Skąd taka pewność ?
Bosh to nie mogę się doczekać następnego seminarium
tylko z Włoszkami czy bez?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kupie czarne Obi...
- Ponad rok temu
-
Seminarium z Christophe PINNA
- Ponad rok temu
-
...i po seminarium we WROCŁAWIU
- Ponad rok temu
-
Hargei ,hara ,ki
- Ponad rok temu
-
Wadoryu karate
- Ponad rok temu
-
Tradycjonaliści, lubicie walczyć? A jak tak, to czy to źle?
- Ponad rok temu
-
Te Kata sa nieziemko trudne...
- Ponad rok temu
-
Dojo Funakoshi
- Ponad rok temu
-
Kontuzja i co dalej?
- Ponad rok temu
-
Kata Shotokan