Koks a kogo pytasz o to dlaczego cena wzrosła ?! My tu na forum a także w Wałczu nie wiemy dlaczego, tym bardziej, że opłata jest dla PZK 200 zł za I, II i III dan zaś 100 zł za IV i V dan... Gdzie tu logika ?! Aha ! kwote 50 zł dodajemy na obsługe administracyjną całych egzaminów. Ktoś /zapewne mała "Mi"/ będzie musiał zebrać dokumenty, wypełnić drugi egzaminacyjne PZK, wysłać wszystko do Warszawy, przelać na konto PZK kasę za egzamin, potem zapewne kilka razy dzwonić aby wreszcie po roku doczekać się dyplomów. Te wszystkie czynności wyceniliśmy na 50,00 zł od osoby i jest to jakiś haracz dla Podkomisji. Dlaczego kwota dla PZK wzrosła aż do 200 zł nie wiem i raczej na forum nikt tego nie wie... Jednak musisz przyznać, że koszty całego egzaminu wynoszące około 500,00 zł na osobę to naprawdę nie wiele w stosunku do cen innych organizacji. Poczytaj na forum ! Było już kilka razy wałkowane... Słyszałem o kwotach rzędu 1000-2000 zł. za egzamin !!!
Może to zabrzmi dziwnie, ale chyba powinieneś być zadowolony, że to tylko 500,00 zł...
Oczywiście wiem, że dla studenta to spora kwota. Dobrze jednak, że na stopnie mistrzowskie nie zdaje się tak często ;-)
Pozdrawiam
dan
Po prostu sie zdziwilem, bo bylo napisane wczesniej inaczej.
Nie mowie ze to duzo, ani malo. Normalna oplata. Takie czasy za wszystko sie palci i tyle.
Ja nie mam zadnych zastrzezen.
Dziekuje za wyjasnienie.