WORLD SHOTOKAN INSTITUTE W.S.I.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A czy wiem cos wiecej o Karate, czy umiem cos wiecej... Hmm pytania chyba az nazbyt retoryczne Od razu po tym jak sie dowiedzialem o zdanym egzaminie, moja znajoma powiedziala mi- "Teraz jestes juz mistrzem"(normalna reakcja osoby nie w temacie). Ja na to wzialem do reki brazowy pas, odlozylem go, po czym na jego miejscu "wyladowal" czarny. Zadalem jej pytanie-" co sie zmienilo?" a ona z lekkim zdziwieniem stwierdzila "kolor...", "no wlasnie" odpowiedzialem...
Mysle, ze to pokazuje, iz zdaje sobie sprawe z tego co tak naprawde sie w moim Karate stalo...
Uwazam jednak,ze cieszyc sie jest z czego. Kiedy zaczynalem cwiczyc z wielkim entuzjazmem i wrecz zazdroscia spogladalem na posiadaczy brazowych, nie mowiac juz o czarnych , pasow...I marzylem o tym, zeby przyszedl taki dzien kiedy to i ja bede mial prawo zalozyc taki wlasnie czarny pasek...Ten dzien nadszedl i bardzo sie z tego ciesze.A radosc ta jest spowodowana chociazby tym,ze spelnilo sie jedno z moich marzen- a ze spelniajacych marzen nalezy sie cieszyc.
Satysfakcja jest tym wieksza, ze sposrod ze mna zaczynajacych zostalem tylko ja i to ja pokazalem na tyle silnej woli, zeby, pomimo wszystkich trudnosci, jakie mnie na tej drodze spotkaly, umiec spelnic ten jakze przeciez prozaiczny cel... A duzo ludzi we mnie nie wierzylo, duzo nie dawalo mi szansy... I w zadnym wypadku nie popadam teraz w samozachwyt, mysle, ze teraz z jeszcze wieksza pokora i jeszcze wieksza sumiennoscia bede cwiczyl Karate. Ale jest to jakis sukces,jakas granica na drodze karate i, nawet jezeli jest tylko symboliczna, to dla kazdego Karateki ma ogromne znaczenie. Bo marzylem o tym od dziecka,bo ma to dla mnie szczegolne znaczenie,bo wiem, ze zapracowalem na to i wreszcie bo wiem, ze droga Karate to Droga Przez Zycie
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pięknie powiedziane Arturo... respectHmm dziekuje Wszystkim za Gratulacje :wink:
A czy wiem cos wiecej o Karate, czy umiem cos wiecej... Hmm pytania chyba az nazbyt retoryczne Od razu po tym jak sie dowiedzialem o zdanym egzaminie, moja znajoma powiedziala mi- "Teraz jestes juz mistrzem"(normalna reakcja osoby nie w temacie). Ja na to wzialem do reki brazowy pas, odlozylem go, po czym na jego miejscu "wyladowal" czarny. Zadalem jej pytanie-" co sie zmienilo?" a ona z lekkim zdziwieniem stwierdzila "kolor...", "no wlasnie" odpowiedzialem...
Mysle, ze to pokazuje, iz zdaje sobie sprawe z tego co tak naprawde sie w moim Karate stalo...
Uwazam jednak,ze cieszyc sie jest z czego. Kiedy zaczynalem cwiczyc z wielkim entuzjazmem i wrecz zazdroscia spogladalem na posiadaczy brazowych, nie mowiac juz o czarnych , pasow...I marzylem o tym, zeby przyszedl taki dzien kiedy to i ja bede mial prawo zalozyc taki wlasnie czarny pasek...Ten dzien nadszedl i bardzo sie z tego ciesze.A radosc ta jest spowodowana chociazby tym,ze spelnilo sie jedno z moich marzen- a ze spelniajacych marzen nalezy sie cieszyc.
Satysfakcja jest tym wieksza, ze sposrod ze mna zaczynajacych zostalem tylko ja i to ja pokazalem na tyle silnej woli, zeby, pomimo wszystkich trudnosci, jakie mnie na tej drodze spotkaly, umiec spelnic ten jakze przeciez prozaiczny cel... A duzo ludzi we mnie nie wierzylo, duzo nie dawalo mi szansy... I w zadnym wypadku nie popadam teraz w samozachwyt, mysle, ze teraz z jeszcze wieksza pokora i jeszcze wieksza sumiennoscia bede cwiczyl Karate. Ale jest to jakis sukces,jakas granica na drodze karate i, nawet jezeli jest tylko symboliczna, to dla kazdego Karateki ma ogromne znaczenie. Bo marzylem o tym od dziecka,bo ma to dla mnie szczegolne znaczenie,bo wiem, ze zapracowalem na to i wreszcie bo wiem, ze droga Karate to Droga Przez Zycie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Widzę, że wszystko jest na właściwym miejscu...
Gratuluję raz jeszcze.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam wszystkich po wakacyjnej przerwie !!!
Mistress ma zawsze czadowe avatary prawda??
Napisano Ponad rok temu
A Mistress od 3 dni ma 18 lat .
najlepszego
Napisano Ponad rok temu
Hmm, a na seminarium bylem w sierpniu w Czersku:)
A znac sie chyba faktycznie nie znamy!
Pozdrawiam i jeszcze raz zycze Wszystkiego Najlepszego
Napisano Ponad rok temu
juz odliczam dni do czwartkowego wyjazdu do Niemiec.Ekipa w najweselszym aucie pozostaje bez zmian.Tak wiec Goguś, Wlochata, Szczepan ,Ziellik i Baksiu znowu beda rzadzic.Jeeeee.Hehe ciekawe czy bedzie rownie wesolo co ostatnio:D
Licze rowniez ze czesc najwazniejsza tego wyjazdu, czyli treningi pod okiem naszych Sensejow z Wloch, bedzie udana.
Mistress wszystkiego najlepszego i powodzenia w doroslym zyciu.
Vodniak jeszcze raz gratuluje czarnucha:D
Ewrybady si ju sun
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
Mozemy byc spokojni, ze to rozpoczynajace sie w czwartek, bedzie rownie wysmienite.
>> hehe, swoja droga szkoda, ze szczePan nie ma 6-osobowego auta
>> Mistress to ty juz stara d.. jestes
Pozdrowionka i do zobaczyska w czwartek
Napisano Ponad rok temu
juz odliczam dni do czwartkowego wyjazdu do Niemiec.Ekipa w najweselszym aucie pozostaje bez zmian.Tak wiec Goguś, Wlochata, Szczepan ,Ziellik i Baksiu znowu beda rzadzic.Jeeeee.Hehe ciekawe czy bedzie rownie wesolo co ostatnio:D
Licze rowniez ze czesc najwazniejsza tego wyjazdu, czyli treningi pod okiem naszych Sensejow z Wloch, bedzie udana.
Pozdrowienia dla @ll
bedzie weselej:P poza tym bedziemy jechali w czwartek wiec sie troche ze mna pomeczycie:P tez juz sie doczekac nie moge;) pozdrowienia dla kierowcy/ów naszej taksówki:] do zobaczenia :*
Napisano Ponad rok temu
Niestety ominęły mnie wakacyjne seminaria, ale znowu jestem w Polsce, gotowa na kolejny wyjazd do Niemiec! Moje oczekiwania z pewnością zostaną spełnione, gdyż będzie SUPER!!!
MACP, chciałabym, żeby nasz kierowca miał 6-os. samochód. Mogę jedynie jechać na dachu lub w bagażniku, żebyś się zmieścił, ale jadę tym samochodem, nie odstąpię, hehe. Fajnie, że też jedziesz!
- zgłaszam Ci, że Arek E. został zauważony na treningu w Wa-wie.
MISTRESS - gratulacje i wszystkiego najlepszego!!!
Pozdrawiam wszystkich i do czwartku ( z niektórymi)
Napisano Ponad rok temu
I zyczę wam udanego seminarium :-) .
Pozdro 600
Napisano Ponad rok temu
Pierwszy trening jest w piątek od 18.30 do 20.00, dopiero po tym treningu będziemy mogli ulokować się w sali treningowej judo, która będzie tylko do naszej dyspozycji, więc wczesny wyjazd nie jest konieczny. Dla orientacji np. z Wałcza wyjeżdżamy ok. 03.00 rano w piątek. Dla zainteresowanych: trasę jazdy można zaplanować komputerowo na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] a następnie wydrukować trudniejsze momenty np. rozjazdy, poza tym jedzie się jak po sznurku.
Do Karlsruhe wyjeżdża nas łącznie 30 osób - gratuluję i dziękuję wszystkim za odzew na mój apel i zgromadzenie tak licznej ekipy.
Jedziemy na miejsce indywidualnie. Karawany dogowe nie sa wskazane bo niektórzy jadąc za moimi plecami koniecznie chcą skopać d... sensejowego auta - jak to już zrobił pewien sensei z Tucholi... :-) Adres na miejscu: PSV Karlsruhe /szkoła policji/, Edgar Heller Str.19
Po przyjeździe na miejsce zbieramy się i idziemy na trening. Po treningu i zakwaterowaniu krótkie spotkanie organizacyjne. No i pamiętajcie o karate party !!!
Do zobaczenia !
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
Zycze w kazdym badz razie udanego seminarium i ogromnych wrazen
Pozdrawiam serdecznie
Napisano Ponad rok temu
Zycze w kazdym badz razie udanego seminarium i ogromnych wrazen
Pozdrawiam serdecznie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 12
0 użytkowników, 12 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kupie czarne Obi...
- Ponad rok temu
-
Seminarium z Christophe PINNA
- Ponad rok temu
-
...i po seminarium we WROCŁAWIU
- Ponad rok temu
-
Hargei ,hara ,ki
- Ponad rok temu
-
Wadoryu karate
- Ponad rok temu
-
Tradycjonaliści, lubicie walczyć? A jak tak, to czy to źle?
- Ponad rok temu
-
Te Kata sa nieziemko trudne...
- Ponad rok temu
-
Dojo Funakoshi
- Ponad rok temu
-
Kontuzja i co dalej?
- Ponad rok temu
-
Kata Shotokan