WORLD SHOTOKAN INSTITUTE W.S.I.
Napisano Ponad rok temu
Oss !
Napisano Ponad rok temu
A ja zaraz idę schrupać jednego Mikołaja 8) ...(oczywiście takiego z czekolady) .
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Kto się cieszy ręka w górę ( a teraz napiszcie kto pdoniósł rękę).
Pozdrawiam ekipę .
Napisano Ponad rok temu
Trzymajcie kciuki mam egz. z pedagogiki, za 3H....
pozdrawiam :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Badź dobrej myśli Koks, bo skoro prezydent chce ułaskawić Sikorę i Sobotkę to i może przewodniczącemu coś zmięknie.
:wink: :wink: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Badź dobrej myśli Koks, bo skoro prezydent chce ułaskawić Sikorę i Sobotkę to i może przewodniczącemu coś zmięknie.
Buahahha, dobre .
Napisano Ponad rok temu
A tak wogole to serdeczne pozdrawienia dla Z. Ruty, z ktorym jak mniemam masz kontak. Naprawde dobry instruktor . Ja trenowalem u niego bardzo dawno temu i bardzo bobrze to wspominam. On uksztaltowal moje karate. Wlasciwie to najlepszy instruktor u jakiego trenowalem. A tak wogole spekuluje po postach, ze sensi Ruta wystepuje tutaj pod ksywaka Dan .
Jeszcze raz serdeczne pozdrwienia dla sensia Ruty od Arka E i dla wszystkich trenujących... szczegolnie tych z Chojnic .
A wracajac do walki w 2 sekundy, to wlasciwie moze sensi Ruta pamieta ta walke...
P.S. Przez przypadek rozpoczalem nowy wontek, plizzz zignorujcie go... i sorki za literowki i bledy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Gdzies kolo lipca brales udzial w dyskusji na temat zawodow, sedziwoania i wogole innaych takich tam. Napisales, ze dostales ippon za kombinacje gizami, giaku, gizami mawashi-gri (mniejsza o pisownie, nie wiem czy poprawna)... mam nieodparte wrazenie, ze wedlug przepisow ITKF'u nie mozna dostac ippon za technike gizami, niewazne czy geri czy zuki!!!
Ale ja nie dostalem wtedy ippon. Nie pamietam juz o co tam chodzilo, ale pislem to w innym kontekscie chyba.
Wykonujsz ushir-gri i po obrcie lapiesz przeciwnika na mae-geri. Oczywicie do tego potrzebujesz co leprzego przecinika, ktory jest na tyle dobry i szybki, ze bedzie chcial po ushiro wykonac kontre... a ty go bach na mae-geri. Super skuteczne, sprawdzilem kilkakrotnie .
Mysle ze lepiej to dziala na odwort tzn: przdciwnik wykonuje ushiro-geri i nim zdazy sie obroc do konca po technice ktora chybil, nim postawi noge ladujemy mu mae-geri, to jest dosc skuteczne, kiedys tak wazari zdobylem....
Napisano Ponad rok temu
Na poczatek mojego pisania ...
A wracajac do walki w 2 sekundy, to wlasciwie moze sensi Ruta pamieta ta walke...
Poznaje, poznaje starego kompana Pozdrowionka dla ciebie Areczku. A walkę pamiętam - i to bardzo dokladnie:)))
P.S. Co tam porabiasz w stolicy?
Napisano Ponad rok temu
A tera z nieukrywanym wzruszeniem witam wyknawce tej dwusekundowej walki o ktorej pisalem witam Cię macp... coz za dyskretny nick... w zyciu bym sie nie domyslil
Ciesz sie, ze pociezkich latch 97-98 wrociles do trenowania, mam nadzeję, że jetes w jeszcze lepszej formie niz wtedy. Mnie z tamatej formy niewiele pozostal glownie pracuje i zajmuje sie rodziną tak tak mam coreczke 18 miesięcy i za 2 miesiące bedę mial drugiego bobasa tum razem chłopca hi hi rosna mlodzi karatecy
A do trenowania wrocilem 2 lata temu i co najlepsze trneuje o Neugebauera.
A do tego wszytkiego w niedziele bralem udzial w turnieju mikolajkowym i .... bylem njastarszym zawodnikiem hi hi ha ha
gdzie te piekne lata, te godziny trenigow i to cos co wtedy bylo. No ale dosc rozczulania.
Naprawde ciesze sie, ze Cie "czytam"
A co u Ciebie??? jak tam karate w Chojnicach... widziałem, że Piotuś Ossowski dorobił się Dana
Napisano Ponad rok temu
czy wiekszosc karetkow to z wyksztalcenia i/lub zawodu infomatcy?!?!?!
Napisano Ponad rok temu
moze kiedys naucze sie jeszcze polskiego
Napisano Ponad rok temu
glupie pytanie ogolne...
czy wiekszosc karetkow to z wyksztalcenia i/lub zawodu infomatcy?!?!?!
Chemicy też się zdarzają
Napisano Ponad rok temu
A co do pana macp ...
moze inaczej -> info dla osob trenujacych z macp a tymbardziej startujacych z nim w zawodach... macp to mistrz polski juniorow w kumite z mistrzost polski w karakowie, o ile dobrze pamietam to byl chyba 96 rok i bardzo mocno obsadzona konkurencja
nie dajcie sie zwiesc pozora...
macp ale cie "wkopalem' hi hi
Napisano Ponad rok temu
U nas wiele sie zmieniło ale wiele pozostało także bez zmian... Nadal mamy hopla na punkcie karate i trenujemy je z zapałem. Trochę ludzi ze starej gwardii wróciło na treningi i robią teraz czarne pasy aż miło popatrzeć. Mam nadzieję, że niedługo do tej grupy dołączy także macp i inni. Zapraszam Cie na stronkę Podkomisji [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] tam znajdziesz szczegóły o naszych działaniach.
Tak nawiasem mówiąc nie wiedziałem, że Krzysiek prowadzi zajęcia w stolicy... Napisz gdzie i jak często u niego trenujesz a przy okazji pozdrów go od Dana.
Napisano Ponad rok temu
Stara gwardia z Chojnic o której pisał Dan to Jarek Lewandowski, Tomek Szczepański, Piotr Ossowski... i to by było na tyle - niestety
Pozdrowionka dla Ciebie i Dana
PS. Mało piszę bo interek mam tylko w pracy, ale czytam codziennie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 8
0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kupie czarne Obi...
- Ponad rok temu
-
Seminarium z Christophe PINNA
- Ponad rok temu
-
...i po seminarium we WROCŁAWIU
- Ponad rok temu
-
Hargei ,hara ,ki
- Ponad rok temu
-
Wadoryu karate
- Ponad rok temu
-
Tradycjonaliści, lubicie walczyć? A jak tak, to czy to źle?
- Ponad rok temu
-
Te Kata sa nieziemko trudne...
- Ponad rok temu
-
Dojo Funakoshi
- Ponad rok temu
-
Kontuzja i co dalej?
- Ponad rok temu
-
Kata Shotokan