widziałem kilka technik, którymi powala się 5-6 przeciwników stojąc w miejscu (uwierz mi, nie przesadzam).
NO comments.....
Nie trenuję Kung Fu, ale...
Hmmm, gdybys nie napisal nic o kicku to bym pomyslal o slawnej szkole Ryska Murata..............
Napisano Ponad rok temu
widziałem kilka technik, którymi powala się 5-6 przeciwników stojąc w miejscu (uwierz mi, nie przesadzam).
Nie trenuję Kung Fu, ale...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy można nauczyć się obrony nie poznając dobrze sposobów ataku?
Napisano Ponad rok temu
......
ciach
Pewnie tenkan .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. dziękuję za informację
2. miałem na myśli to, że niektóre ataki zupełnie nie pasują do aikido, wręcz gryzą się z ruchami aikido, a niektóre mogą być dość łatwo zaadoptowane bez potrzeby zmieniania wszystkich ruchów ciała etc.
może przesadziłem z " jedynie banda zadufanych w sobie kolesi " choć czytając ten temat od pierwszego posta po prostu takie odniosłem wrażenie, iż się przekomarzacie jak dzieci
ps>> i te informacje sobie cenię, choć jako osoba która dopiero zaczyna przygodę z aikido szukam możliwie najwięcej informacji o tym
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Defensywna????? 8O 8OAikido jest sztuką zasadniczo defensywną tak?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chyba się nie zrozumieliśmy, ale nie będę się zagłębiał w dyskusję, póki nie poznam lepiej aikido, na razie uznam że masz racje:PDefensywna????? 8O 8O
To tylko niesprawdzona legenda. Nic bardziej mylnego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szczerze polecam cwiczenie z badzo zaawansowanymi ludzmi, powiedzmy od 6 dana w gore. Jak masz takiego goscia zaatakowac, to wyraznie sie to czuje. Jeszcze lepiej to poczuc z uczniami Dziadka. Dlatego swiadome uczestnictwo w stazach z nimi jest tak wazne. Trzeba wiedziec czego szukac. Jak oni odejda, to juz prawie nie bedzie nikogo kto by mogl pokazac ze aikido nie ma NIC wspolnego z obronnoscia.Z czasem - pewnie dostrzegę to co masz na myśli :-)
Napisano Ponad rok temu
jak wygląda walka kijami? czy tam są jakieś ataki, czy też nadal jedynie odpowiadamy na ataki przeciwnika?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu