Skocz do zawartości

Zdjęcie

Świąteczna ustawka w W-wie ??

• Zamknięty Temat jest zamknięty
157 odpowiedzi w tym temacie

budo_mradu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3413 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Re: Świąteczna ustawka w W-wie ??
Gruby Perez... hmm w dodatku ze wsi. I juz wszystko jasne ;)
  • 0

budo_mrnikt
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 645 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mozna by sprawe zalatwic w nieskomplikowany sposob.
Kara BEZWARUNKOWEGO wiezienia. Za zabojstwo 50 lat (jak ma 15 lat to jeszcze dozyje) z mozliwoscia ROZPATRZENIA pierwszego podania o przedterminowe po 40 latach. Ale w pace nie "mokre cele", nie szkola bandytyzmu .. ale praca. CIEZKA PRACA. Kamienie tluc w kamieniolomach.... Wiem wiem .. konwencje ... ale moze jednak dla dobra ogolu olac ta jedna . Zreszta ... dla pracujacych lepsze zarlo, NIECO rozrywek ... nie chcesz pracowac .. twoja brocha .. ale za to ocipiejesz w celi. Konwencja kaze wypuszczac na spacerniak na min 1 godz. dziennie .. OKI .. ale ani pol sekundy dluzej. Zero TV w celi, zero golych babek... Chcesz przywilejow .. pracuj... ale tak zeby pot szedl wiadrami.
I tak 4o lat... wiec MOZE wyjdziesz majac 50 lat .. MOZE
Za mniejsze przestepstwa oczywiscie nizszy wyrok , ale dostosowany di przestwa. NIE kaze harowac drobne zlodziejowi.. on mnie RACZEJ nie zatlucze
  • 0

budo_human_metal
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 62 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mradu- koleś, rozjebałeś mnie. Sam sie powystrzelaj i swoją rodzine a w Polsce na pewno będzie lepiej. Dosyć, że brudas to jeszcze z policji... out!
:evil: :evil: :evil: tfu.... :X

Czasem się zastanawiam czy takie teksty są żałosne czy śmieszne. Bo już dawno przestałem się przejmować głupotą ludzi, teraz mnie ona raczej bawi, ale takie teksty jak ten... Ech... Moja wiara w ludzi i tak jest niska. Niedługo będzie ujemna...
  • 0

budo_kinkong
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 249 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mozna by sprawe zalatwic w nieskomplikowany sposob.
Kara BEZWARUNKOWEGO wiezienia. Za zabojstwo 50 lat (jak ma 15 lat to jeszcze dozyje) z mozliwoscia ROZPATRZENIA pierwszego podania o przedterminowe po 40 latach. Ale w pace nie "mokre cele", nie szkola bandytyzmu .. ale praca. CIEZKA PRACA. Kamienie tluc w kamieniolomach....

ale tak można zrobić w demokratycznym państwie a nie naszym niby-landzie...

bo u nas to jest tak że złodziej i bandyta z układami wywinie się ze wszytskiego a niewinny człowiek będzie oskarżony niezgodnie nie tylko z prawdą ale i zasadami logiki i uczciwości i zostanie skazany na pomówieniu jakiegoś innego bandyty, który oskarża żeby siebie wybielić.

i póki nie zawisną na gałęziach nieuczciwi sędziowie i prokuratorzy to polskie sady nie będą niezawisłe ani uczciwe... :twisted:
  • 0

budo_)pit(
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1105 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Czytam ten art, czytam i .... na pocz. było jeszcze troche śmiesznie :D , ale później w większosci kilku dzieciaków (no moze poza 3-4 os.) powiela slogany, niewnosząc nic nowego.

Jeszcze ten motyw z eksterminacja, ostrą aonicjia itp. itd. - nieno przesadziłeś. Jak to czytałem to sie zastanawiałem czy sie śmiac czy płakac. Cóż pozyjesz, moze uzmyslowisz sobie pewne rzeczy.

A wracajac do cytowanego artykółu, skoro gosciu sam przyjechał na ta "ustawke" (a skąd niby jego , bądź co bądz porządna fura w poblizu) to sam jest sobie winny. Pozatym jak tam bylo 20 vs 20 (lub cos tędy) to tamci chyba mieli jakis powód aby gonic akurat tylko tego jednego (moze wczesniej sam sprzedal komus kose??????).

A dla dzieci mam taki cytacik - rade? - "Nic niejest tylko białe, ani tylko czarne."
  • 0

budo_mradu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3413 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

hmm rozumiem ze pracownicy tamtej instytucji tez sami sa sobie winni.. bylo do pracy nie przychodzic skurwysyny.
poza tym )PiT(, jakie rzeczy mam sobie uswiadomic? Ze "e tam chuj z nimi tancowal, niech sie zabijaja, a jak w ryj dostanie ktos niewinny to chuj mnie to obchodzi"? o to ci chodzi?
  • 0

budo_)pit(
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1105 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja niepisalem o pracownikach tamtej firmy tylko o tym gosciu.

Co do pracowników sie zgadzamy, ze im sie nic stac niepowinno.
Ja komentowalem twojego posta o strzelaniu do kazdego kto sie nawinie.
  • 0

budo_mradu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3413 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

coz, warto tez zwrocic uwage ze jezeli ktos pisze "wystrzelac wszystkich" to wcale nie oznacza ze mysli on tak na serio ;)
  • 0

budo_gabryel
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 111 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Myślę że Mradu nie miał tego na myśli tylko emocje po przeczytaniu tego artykułu spowodowały że tak wyraził swoją nięchęć do tego typu zdarzeń.

Ps. Kara ma być karą a nie odpoczynkiem a więźniowie powinni zarabiać na swoje utrzymanie pracą.
  • 0

budo_)pit(
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1105 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ps. Kara ma być karą a nie odpoczynkiem a więźniowie powinni zarabiać na swoje utrzymanie pracą.

To jest nierealne z 2 powodów:
a) więźniowie jako tania siła robocza w calkowicie zamkniętych zakladach pozbawiali by pracy ludzi uczciwych, i moglo by dosc do paradoksu ze zeby dostac robote to trzeba isc do pudla ;p
B) ochrona tych więźniów była by zbyt kosztowna, czyli nieoplacalna
c) podpunkt b tylko z mniejszymi kosztami - więzniowie majacy dostep do różnych narzędzi moga posluzyc sie nimi jako prowizoryczna bronią przydatna przy ewentualnych uciekszach\zamieszkach
  • 0

budo_)pit(
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1105 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Myślę że Mradu nie miał tego na myśli tylko emocje po przeczytaniu tego artykułu spowodowały że tak wyraził swoją nięchęć do tego typu zdarzeń.

Aty co - adwokat????
Czy terz Mradu ma tak jak stalin (lenin niepamietam który) - jak napisał książke to cały sztab ludzi opisywali co on miał na myśli i o co mu tak naprawdę chodziło.

pozdrawiam
  • 0

budo_mradu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3413 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

alez Gabryjel ma racje - napisalem o tym we wczesniejszym poscie.
ze zacytuje kumpla "luzuj beret" :) :)
  • 0

budo_gabryel
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 111 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dużo myślałem o pracy dla więźniów.

Dam przykład:
Miasto ma budżet z którego "utrzymuje" miasto. Robi się ulice, chodniki odsnieża, czyści kanalizacje i wiele różnych robót porządkowych czy ziemnych. Miasto musi na to wydać pieniądze jeśli ta praca zostanie wykonana przez więźniów (odrabiają oni w ten sposób koszt ich utrzymania) to one zostaną (i nigdzie nie uciekną hehe, mam nadzieję) i można je przeznaczyć na zatrudnienie (ci ludzie co mieli starcić robotę przez tanią siłę więzienną) ekip robotników do innych prac (bo praca zawze jest tylko nie zawsze są pieniądze na zapłatę np. za posprzątanie lasu czy brzegów jeziora). Oprócz tego można zwiększyć zatrudnienie w więziennictwie (więcej strażników do pilnowania pracujących więźniów).
  • 0

budo_)pit(
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1105 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wszystko ładnie pięknie, tylko ze ta kasa niezostaje w budżecie ale jest wyplacana na materialy (np. płyty chodnikowe) + płace dla wiżźniów (bez tego to jest czyste niewolnictwo).
Poza aspektem niewolniczym to powinni dostawac wynagrodzenie jeszcze z innego powodu - sa w wieżieniach ludzie którzy siedza za nieplacenie alimentów (alimenty zreszta i tak sa wyplacane ale z budżetu państwa) a goscie wtedy je jedynie odpracowuja (zmniejszajac swój dług wobec państwa czyli wobec nas).
  • 0

budo_mradu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3413 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

wiesz - moim zdaniem zbrodniarze zasluzyli na niewolnicza prace. to nie jest wyzysk - to wlasnie jest kara. poza tym nikt nie wspominal zeby karac ciezkimi robotami ludzi ktorzy siedza za alimenty ;)
  • 0

budo_gabryel
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 111 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jak to nie zostaje w budżecie? Ja mówie o koszcie robocizny. Koszty materiałów są bez różnicy czy robi jakaś firma czy więźniowie (zarabia np. jakiś hurtownik i czy to robi firma czy więźniowie to on i tak zarobi).

Płacę dla więźniów (napisałem że odrabiają utrzymanie) oczywiście że tak.

Bodajże w 2002 roku utrzymanie jednego więźnia kosztowało 1300-1600 zł (nie jestem do końca pewien jak ktoś ma pewniejsze dane to proszę o informację) więc mają co odrobić.
  • 0

budo_wilkolak
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 95 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

co cie pit juz calkiem pojebalo :?:

Nie pracuja za darmo tylko za zarcie i dach nad glowa :wink:

Kto nie bedzie pracowal to nie dostanie nic do jedzenia. Oszczednosc na calego. Dla panstwa i obywateli. :)
  • 0

budo_)pit(
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1105 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

co cie pit juz calkiem pojebalo :?:

Nie pracuja za darmo tylko za zarcie i dach nad glowa :wink:

Kto nie bedzie pracowal to nie dostanie nic do jedzenia. Oszczednosc na calego. Dla panstwa i obywateli. :)

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

I wtedy się obudziłeś...

Dziecko dorośnij to porozmawiamy.
  • 0

budo_)pit(
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1105 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dobra, niebede sie znizał do twojego powodu i spróbuje ci wytłumaczyc dlaczego twojego pomysłu nieda sie wprowadzić.

Rózne umowy międzynarodowe wtym "konwencja genewska" , karta "praw człowieka" i inne jakie podpisała Polska zabraniaja nam niewolniczego traktowania więźniów. Zabraniaja nam ich torrturowac (zarówno więżniów jak i jeńców [to podczas wojny]), głodzić, przetrzymywac w niegodnych warónkach itp. itd.

Noi taki więżień jak ma zapierdalac i wypruwac zyły za darmo to jusz woli sobie posiedziec w celi, połazic po spacerniaku i isc na siłownie sie dopakowac.

Pozostaje jeszcze kwestia "lamania praw człowieka" tak jak w chinach, ale my ponoć zyjemy w "cywilizowanym" kraju.

co cie pit juz calkiem pojebalo Question

A z takimi txt to morzesz gadac do swojich funfli pod blokiem, a nie do mnie.
  • 0

budo_)pit(
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1105 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Miało byc "poziomu" (niech jakis admin podmieni w poscie wyzej slowo "powodu" na "poziomu').
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024