O jeszcze jeden mi się przypomniał - dużo węglowodanów, troche białka.
Gotujemy ryż (dowolny), suszymy, kładziemy na patelnię (patelnia musi być na tyle duża, żeby tego ryżu nie była góra, tylko warstwa cieniutka jak forma Experto!), i na to walimy jajka (ilość zależna od ilości ryżu - poprostu ile wlezie), tak żeby otrzymać jajka sadzone na ryżu. Uwaga, smażymy na małym ogniu, bo się ryz spali, i będziemy mieli jajko na popiele. Druga opcja zakłada poprostu wymieszanie tego ryżu z jajkiem, ale wtedy jajek musi być więcej - i otrzymamy jajecznicę z ryżem - też dobre, ale w tej wersji polecam dodać np kukurydzy z puszki.
UWAGA: Jajka polecam kurze, nie własne
Smacznego
Przepis mojego autorstwa - Firefly
Ryż i jajko
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
Brak odpowiedzi do tego tematu
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
gryziemy |
COMBAT |
|
|
||
Standaryzacja czy róznorodność? |
KARATE |
|
|
||
Kwietniowy Paryż i staż z Tissier |
AIKIDO |
|
|
||
Kryzys w związku |
Lifestyle |
|
|
||
czym sie charakteryzuje bo-jutsu? |
WALKA NOŻEM, BROŃ |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Prosty koktail owocowy
- Ponad rok temu
-
Ryż i duużo kalorii
- Ponad rok temu
-
dieta dla ektomorfika
- Ponad rok temu
-
GRUPA KRWI 0 - HISTORIA
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Naleśniki!
- Ponad rok temu
-
Dieta dla grupy krwi 0
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Ile pijecie wody dziennie?
- Ponad rok temu
-
Dieta na zbicie wagi po wypadku
- Ponad rok temu
-
Owoce
- Ponad rok temu
-
mam 18 lat, 190 cm i ważę tylko 70kg
- Ponad rok temu