Skocz do zawartości


Zdjęcie

GRUPA KRWI 0 - HISTORIA


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

EXPERTO

EXPERTO
  • Zabanowany(a)
  • PipPipPipPip
  • 14273 postów
  • Pomógł: 5
  • Lokalizacja:P.O.T.C.O.A.W.M.B.W.
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:- Śliczne Panny.
    - Przyroda.
    - Kulturystyka.
    - Sztuki Walki.
    - Forum.
    - Samochody.
  • Staż [miesiące]:od 2003
  • Wzrost [cm]:188
  • Waga [kg]:100-102

Napisano Ponad rok temu

GRUPA KRWI 0 - HISTORIA
DLACZEGO MYŚLIWI?

Załączony plik  grupa0.jpg   1,72 KB   0 Ilość pobrań

Około 40 tysięcy lat p. n. e. nasi przodkowie znaleźli się w sytuacji, która doprowadziła, że człowiek stał się drapieżnikiem. Ludność zaczęła wyrabiać broń, używać narzędzi, polować. W wyniku tego przodkowie nasi stali się mięsożercami. Te osiągnięcia dały im siłę, i wyższość. Zręczność pozwoliła im unikać rywali ze strony zwierząt. Kiedy nastąpiło ograniczenie ilości wrogów doprowadziło, że mięso- białko, było ich paliwem. Był to okres, w którym cechy trawienne właściwe grupie krwi 0 osiągnęły największy wyraz. Ludzie rozkwitali jedząc mięso. Organizmy naszych przodków przystosowały się do pożywienia, które zawierało w większości mięso, a ich wyznacznik antygenów grupowych miał najprostszą strukturę określaną dziś jako grupa „0″.

Z upływem czasu myśliwi zaczęli walczyć i zabijać innych w celu obrony terenów łowieckich co doprowadziło, że istoty ludzkie stały się wrogami. Pustoszejące tereny zmusiły ludzi do wędrówek w poszukiwaniu mięsa. Na skutek zmian warunków klimatycznych, obszary dzisiejszej Sahary, i obszary północne będące pokryte lodem stały się cieplejsze, ludzie wyruszyli z Afryki do Europy i Azji. Dało to początek populacji posiadającej grupę krwi”0”, która stała się grupą dominującą, kiedyś i dziś. Przemieszczanie się ludności w poszukiwaniu pokarmu spowodowało, że ludność szybo zaczęła zmieniać swój sposób odżywiania i stała się wszystkożerna. Spożywali jagody, larwy, orzechy, korzenie, ryby. Do 10 000 roku p. n. e. ludzie skolonizowali wszystkie lady oprócz Antarktydy. Przemieszczanie się ludności w strefach klimatycznych o niższych temperaturach przyczyniało się do zmiany koloru skóry na jaśniejszy, na masywniejszy kościec i proste włosy. W ciągu wieków sama natura dostosowała ludność do określonych warunków charakterystycznych dla poszczególnych regionów, zamieszkiwanych przez nich.

Współcześni ludzie z grupą „0″, by chronić swoje zdrowie powinni jeść względnie duże ilości mięsa, które tylko u osób spala się jak paliwo w samochodzie i zamienia się na energię.

“Myśliwy” narażony jest na choroby wirusowe, artretyzm, zapalenie stawów, alergie i astmę, zaburzenie krzepnięcia krwi. Często męczy go zgaga, wrzody trawienne i najczęściej właśnie w tej grupie spotyka się problemy z wypróżnieniami i nowotworem jelita grubego. W związku z nieustabilizowaną pracą tarczycy ma tendencję do zatrzymywania płynów w organizmie, a co może doprowadzić do nadwagi i zmęczenia.

Czynnikami sprzyjającymi prawidłowemu rozwojowi ludzi posiadających grupę krwi 0, są ćwiczenia fizyczne, spożywanie białka zwierzęcego.

Grupa 0 maja tendencję do niższego poziomu hormonu tarczycy. Ten stan, nazywany niedoczynnością tarczycy, występuje dlatego, że grupa ta ma tendencję do wytwarzania zbyt małej ilości jodu - materiału, którego jedynym zadaniem jest produkcja hormonu tarczycy. Symptomami niedoczynności tarczycy jest przybór wagi, zatrzymanie płynów w organizmie, zmęczenie a nawet zanik mięśni.

Produkty mleczne i zbożowe nie są źródłem pożywienia przyjaznego dla organizmu człowieka o grupie krwi 0.

Rozpoczęcie diety typu 0 w początkowej fazie może doprowadzić do utraty wagi, ograniczając w swym jadłospisie zboża, chleb i rośliny strączkowe.

Gluten jest czynnikiem sprzyjającym przybieraniu na wadze ludzi z grupą krwi 0, znajduję się on w kiełkach pszenicy. Jak również niektóre fasole i rośliny strączkowe, szczególnie soczewica i fasola nerkowata, zawierają lektyny, które odkładają się w tkankach mięśniowych, czyniąc je bardziej alkalicznymi i mniej zdolnymi do wysiłku fizycznego.


ŻYWNOŚĆ SPRZYJAJĄCA SPADKOWI WAGI:

* ryby i owoce morza - zawierają jod, zwiększają produkcję hormonu tarczycy,
* sól jodowana - zawierają jod, zwiększają produkcję hormonu tarczycy,
* czerwone mięso - sprzyja wydajnemu metabolizmowi,
* wątróbka - jest źródłem witaminy B, sprzyja wydajnemu metabolizmowi
* kapusta włoska, szpinak, brokuły - sprzyjają wydajnemu metabolizmowi.


ŻYWNOŚĆ SPRZYJAJĄCA WZROSTOWI WAGI:

* pszenica i kukurydza - zakłócają produkcję insuliny, zwalniają metabolizm,
* soczewica - hamuje właściwy metabolizm odżywczy,
* fasola - hamuje właściwy metabolizm odżywczy,
* kapusta, brukselka, kalafior, gorczyca - hamują działanie hormonu tarczycy.


WSKAZANE : czerwone chude mięso
Załączony plik  mieso.jpg   2,03 KB   2 Ilość pobrań


ZABRONIONE: pszenica
Załączony plik  pszenica.jpg   4,28 KB   2 Ilość pobrań

źródło: grupakrwi.info

Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.




Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024