zaproszenie
Napisano Ponad rok temu
Pozatym ma placony przelo 1 klasy z Honk Kongu do niemiec i zapewniony noclek i wyzywienie.
Mam tez do ciebie dwa pytania(o ile moge)? Jak to wyglada cenowo w Polsce (slyszalem ze w Warszawie kosztuje oplata na miesiac 100 zl) To by bylo w porównaniu do przecietnego zarobku mnustwo kasy! Ciekawy tez jestem ile kosztuja poszczegulne egzaminy?
czy istnieja strony (jezeli tak to prosze o ich podanie) na których móglbym zobaczyc WT w Polsce?
Jak bedziesz zainteresowany to moge Ci podac Pare stron, gdzie sa tam Sifus z zachodu i sam mozesz ocenic ich poziom
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (niespodziewany adres zaiste ... )
Poznańskie strony o Wing Tsun pewnie Ci zaraz Wingtsun napisze
ale pamiętam chyba najstarszą (nadal aktualizowaną)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (j.w. )
Co do opłat - no widzisz, to ja na przykład w zeszłym roku za seminarium z Sijo Leung Tingiem płaciłem całe 35 euro bodajże... mam nadzieję że przelot z Hong Kongu się zwrócił (było ponad 60 osó ale wątpię, żeby Leung Ting jakoś szczególnie na nas zarobił :roll:
Co do cen Warszawskich - no nadal jesteśmy tańsi od Hatha Jogi i porównywalni z Krav Magą - więc dramatu nie ma
Oczywiście, biorąc pod uwagę że sport olimpijski jakim jest judo można chyba ćwiczyć za darmo (albo za niewielką opłatą) to można mówić, że to dużo - chociaż za przeproszeniem kurs angielskiego kosztuje więcej a nie masz go 6 godzin tygodniowo...
Napisano Ponad rok temu
i
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
tych stron jest więcej ale podajemy Ci tylko te aktualizowane
nieno seminarium z Sijo bywa chyba nieco droższe ale nie przekracza 50 eu za dzień (tak mi sie wydaje) - tylko pamiętaj że tutaj mamy niższe zarobki
a treningi w Polsce zaczynają się chyba średnio od 100 zł w góre (w zależności od krotności w tygodniu)... porónując do poznańskiego BJJ i Kravki to jesteśmy tańsi ... w sumie to nie tak dużo
Napisano Ponad rok temu
Podam ci fajna strone:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
automatycznie cie przeniesie na inna, tam idz na Wing Tsun WT, i na Technikserien Video Clips.
Jest pare bardzi ciekawych filmików. Sifu Wagner jest instruktorem na zamku w hidelberg (ciekawy jestem jak go ocenisz)?
GAPISZON moze nie uwierzysz ale te strone [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] znam
mi chodzilo bardziej o strony na które sie nie natkniesz odrazu (tak jak ta która podale wyzej)
Napisano Ponad rok temu
no treningi w takim razie wychodzą drogo - ale seminaria o niebo mniej (400 eu - jak to wychodzi dla przeciętnego Niemca? pytam z ciekawości)...
zresztą - jak mówię - wszystkie inne "markowe" style też tyle kosztują... no i kto w Polsce zarabia 1000 zł ... to stawka raczej głodowa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlatego pisze ze to przesada. Poniewaz duzo uzytkowników zazuca EWTO robienie kasy i stawiaja EEWTO jak aniolka. Ja uwazam obie organizacjie za porzeraczy kasy! Tele ze EWTO jest dla niemca osiagalne a EEWTO dla przecietnego Polaka nie (i to jest przykre)
Napisano Ponad rok temu
ocenię to co się da po filmiku ocenić: super wykonanie audio-video i choreografia - naprawdę śliczne... poziom techniczny trudno oceniać po nagraniach video - szczególnie w WT ale to chyba wiesz zresztą nie mi oceniać
a co od cen - no nie wiem czy 100 zł to tak strasznie dużo... dwa razy kino z pop-cornem i colą, albo 2 razy impreza z 2 drinkami. poza tym jest to trochę kwestia kosztów własnych - a szczerze mówiąc chyba byłoby mało fajne gdyby rozkładać to na 30 40 osób na sali bo takie ilości ludzi na treningu to wieje z lekka doliną... (a tak by musiało być gdyby treningi miesięcznie kosztowały 30-50zł) - mogę powiedzieć po sobie - nie pochodzę z zamożnej rodziny a stać mnie było na WT - oczywiście był to znaczny wydatek w budżecie, ale wykonalny - widać też po ludziach na sali - większość z nich to mieści się w pojęciu "średnia krajowa" czyli ludzie na studiach/po studiach takich jak w moim otoczeniu jest mnóstwo
co do pożeracza $$$ - trochę masz racji po płacenie w setkach złotych za seminaria to całkiem sporo. ze sztukami walki tak to jest że niestety tkwimy w sytuacji dziwnego monopolu - bo gdzie indziej dostanę WT??...
w każdym bądź razie wpadłem na jedno - z tego co piszesz (400eu za seminarium) to jakby Polska była w EWTO a nie EEWTO to by nie było tu WT
Napisano Ponad rok temu
w niemczech z wt (przed laty) poodchodzilo pare dobrych i pootwierali swoje szkoly (avci wt, byl jeden grek) i jestem pewien ze tak sie stanie w polsce
co do przeludnienia tez masz racje jak u nas na treningu jest 20 osób to mnie juz krew zalewa bo nie potrenujesz. spoko jest jak jest 6 to robisz najwieksze postepy. Jak grasz w golfa to tez jest drogie. Ja nie pale i tak sobie moge odkladac na treningi ale pierwszy tg kosztuje 850 - 1000 euro i tu mam juz problem!
Napisano Ponad rok temu
mowilem Ci, zebys zmienil ta muzyke lub podal zrodlo bo dopiepszy sie w koncu ktos o prawa autorskie[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] tych stron jest więcej ale podajemy Ci tylko te aktualizowane
Napisano Ponad rok temu
mowilem Ci, zebys zmienil ta muzyke lub podal zrodlo bo dopiepszy sie w koncu ktos o prawa autorskie[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] tych stron jest więcej ale podajemy Ci tylko te aktualizowane
A kto sie dopieprzy ? A nawet gdyby ,to przyjda chlopcy od Tinga i pobija biednego grajka. Jak to bywalo w przeszlosci. I chlopak jeszcze im prawa autorskie odpisze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pierwszy tg kosztuje 850 - 1000 <-- tzn pierwszy trening?
podoba mi się styl sifu Wagnera - pokazuje techniki jakby był artystą
Napisano Ponad rok temu
sam wystawiam swoja muze w necie, wiec wiem cos nie cos. to ze, jest dostepna za free nie oznacza, ze mozna z niej korzystac na maxa. z reguly jest tak, ze jezeli wykorzystujesz czyjas muze lub inne pliki to kazdy autor zyczy sobie by umieszczono info skad jest muza do pobrania (czyt. kupienia) i kto jest jej wykonawca. jezeli nie robisz tego - ... (wiesz, co chce powiedziec )MP3 do ściągnięcia od nich z działu muzyka - zresztą muza ta to linki do ich Mp3 na ich stronach więc jak tu mówić o pogwałceniu praw autorskich
ja tez czasem korzystam z cudzych plikow i sampli ale zmieniam je tak by powstalo cos mojego.
Mowilem ci o tym wczesniej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1TG to znaczy pierwszy stopien mistrzowski (jest 12 uczniowskich i 12 mistrzowskich)
To by byly jaja, jak by pierwszy trening kosztowal 850Euro [/list]
Napisano Ponad rok temu
to co widzisz w EWTO nie ma nic wspólnego z chińskim Wing Tsun, to marketingowa papka sprzedawana w ładnym opakowaniu a nie sztuka walki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy ktoś trenuje Długą Pięść w Krakowie?
- Ponad rok temu
-
CLF Poznan - pytanie
- Ponad rok temu
-
Kung-Fu w Cieszynie?
- Ponad rok temu
-
Pytanie o HSING YI
- Ponad rok temu
-
Chow Gar