Owoce
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
100 razy lepiej jest jeść owoce niż słodycze (czekolady, batony i inne takie tam).
Jak może być 600g węglowodanów jak w 1000 g truskawki mają 350 kcal ? Ja jem prawie codziennie po kilogramie i waga mi leci konkretnie przez aeroby, trening i dietę - a truskawki to dobra rzecz na zapchanie żołądka - prawie sama woda.
Napisano Ponad rok temu
Jak może być 600g węglowodanów jak w 1000 g truskawki mają 350 kcal ? Ja jem prawie codziennie po kilogramie i waga mi leci konkretnie przez aeroby, trening i dietę - a truskawki to dobra rzecz na zapchanie żołądka - prawie sama woda.
Cajmer napisal :Podobno w 1kg słodkich czeresni/truskawek jest 600g węglowodanów . Ja zawsze własnie przez lato zalewam sie i tyje najbardziej , ponieważ ciągle jem owoce
1gr weglowodanow = ok 4kcal
Czyli jak i ile w koncu ?
Been there, taken that
Jesli pomoglem to postaw mi piwo
Napisano Ponad rok temu
Cajmer napisal :Podobno w 1kg słodkich czeresni/truskawek jest 600g węglowodanów . Ja zawsze własnie przez lato zalewam sie i tyje najbardziej , ponieważ ciągle jem owoce
1gr weglowodanow = ok 4kcal
Czyli jak i ile w koncu ?
Tak wlasnie. Dodam jeszcze ze weglowodany zawarte w owocach to weglowodany proste, nie sa one az takie grozne gdyz fruktoza jest latwo przetwazana w glukoze. weglowodanu proste to bardzo dobre zrodlo energi.
Napisano Ponad rok temu
Ale mam jeszcze inne pytanie. Uwielbiam bób (wiem, że to warzywo, ale piszę przy okazji )i teraz zaczyna się na niego sezon. Mogę go jeść? Jakie ma plusy i minusy?
Napisano Ponad rok temu
Bób zawiera w 100g 7g bialka, 0,4g tluszczu, 8g weglowodanow. zawiera weglowodany zlozone , wolno spalajace sie czyli bardzo dobre. bialko jakosciowo slabe. tluszcz roslinny ale znikoma ilosc, czyli jest nienajgorszy.To super, bo ja też nie moge się powstrzymać latem od owoców - przede wszystkim truskawek i czereśni.
Ale mam jeszcze inne pytanie. Uwielbiam bób (wiem, że to warzywo, ale piszę przy okazji )i teraz zaczyna się na niego sezon. Mogę go jeść? Jakie ma plusy i minusy?
Napisano Ponad rok temu
Bób zawiera w 100g 7g bialka, 0,4g tluszczu, 8g weglowodanow. zawiera weglowodany zlozone , wolno spalajace sie czyli bardzo dobre. bialko jakosciowo slabe. tluszcz roslinny ale znikoma ilosc, czyli jest nienajgorszy.
co do truskawek to moja babcia mówiła, że duże ilości dają dobre przeczyszczenie brzuszka
ja natomiast lubie sobie po treningu zjeść jagody, zawierają dość sporą część węglowodanów a co za tym idzie są dobrym źródłem energii
WTF ?