chodze na silke a sila idzie w dol..
Napisano Ponad rok temu
3 tygodnie temu zaczalem trening na silce( hehe dlugo no nie? ). Mam rozpiske zrobiona przez trenera czyli narazie ogolnorozwojowka 3 seriex 15 powtorzen na kazda grupe miesni(2 razy na tydzien). Ostatnio trening mialem we wtorek, chcialem teraz cos w domu porobic i tak: nie moge sie podciagnac na drazku bo...nie moge poprostu nie mam sily (wczensiej siekalem 10 podciagniec), pompki...tez nie bardzo bo sie b. szybko mecze w porownaniu do wczesniejszych wynikow. Poprstu tak jakbym mial totalnie zmeczone miesnie. CO moze byc przyczyna tak totalnego regresu(tzn wiem ze ma to cos wspolnego z silka ale czy to tka bedzie dlugo ku..a trwac? )? BO zaczyna mnie to strasznie irytowac...thx za odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Byc moze to kretynskie pytania ale dosc wazne:
Wysypiasz sie ? (brak czasu na regeneracje)
Nie glodzisz sie czy cos ? (skad ten brak energi?)
Co jesz ? (miesnie musza sie odbudowac a organizm dojsc do siebie)?
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pamiętaj o wrzuceniu węglowodanów zaraz po treningu (ważne!).
Co byś dokładniej polecał? Węglowodany złożone (ryż, kasza itp) czy proste?
I jeszcze jedno pytanie. Jeśli po treningu biorę glutaminę (rozpuszczoną w wodzie) to dobrym pomysłem jest dosypanie do tego kilku łyżeczek cukru (albo glukozy)?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I jeszcze jedno pytanie. Jeśli po treningu biorę glutaminę (rozpuszczoną w wodzie) to dobrym pomysłem jest dosypanie do tego kilku łyżeczek cukru (albo glukozy)?"
Po treningu w pierwszej kolejnosci warto uzupelnic weglowodany najlepiej jak bedzie troche prostych i zlozonych. Przed treningiem wchodza w gre tylko zlozone np. ziemniaki, kasza, platki owsiane. Ryz, platki kukurydziane nie bardzo, gdyz mimo ze jest weglem zlozoonym jest bardzo szybko wchlaniany i przechodzi przez organizm jak woda
Co do glutaminy to mozesz dosypac cukier lub glukoze - moze nieco ulatwic absorbcje, jednak zamiast tego wybralbym wymieszanie glutaminki z 40-60 g Carbo (bardzo tania i przydatna odzywka).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zamiast tego wybralbym wymieszanie glutaminki z 40-60 g Carbo (bardzo tania i przydatna odzywka).
Pewnie tak, ale uważam że życie jest zbyt krótkie żeby energię czerpać z odżywek
Zdecydowanie bardziej wolę zjeść kilka bananów czy jakieś dobre ciacho. Zawodowcem nie jestem ani nie trenuję zbyt ostro, więc i tak jem mniej niż bym chciał żeby nie utyć. Dołożyć odżywki węglowodanowe i jeszcze bardziej ograniczać się z normalnym jedzeniem - nie, dziękuję
Napisano Ponad rok temu
Co do tycia pijac Carbo tylko po treningu (tak tez wlasnie robie) nie ma szans, zeby utyc, gdyz wszystko idzie na odbudowe glikogenu w miesniach i odnawianie strat energetycznych wywolanych treningiem.
Odzywki to nie koks i nie ma co sie ich obawiac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. ktos mowil o badaniach...jakich?
Napisano Ponad rok temu
Dosc dziwna sprawa, mozliwe ze mozesz byc przetrenowany (hm tylko jak bo przeciez dopiero co zaczales treningi na silce), ogolnie widze ze masz problem z regenracja. Moze przyczyna lezy tez w posilku przedtreningowym? Moze jakies przesilenie? (wiele osob jest wrazliwych na pogode, zmiany temp., cisnienia)
Mysle, ze odzywka Carbo wypita po kazdym treningu oraz ZMA brane zawszze przed snem powinno wydatnie poprawic Twoja regeneracje. Dorzucilbym jeszcze zenszen np. Panaxan, Naturell Zenszen, ew. dobre witaminki z nim np. BodyMAX, Naturell Maxivit.
Jak u Ciebie z dieta? Moze jest zbyt monotonna? Moze masz w niej jakies braki makroskladnikow ew. witamin, mineralow?
Naprawde ciezko mi dac jednoznaczna odpowiedz...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
SW i silka....trening.....zakwasy....czy tak można??
- Ponad rok temu
-
Co robic aby barki byly szerzej rozstawione?
- Ponad rok temu
-
Rower
- Ponad rok temu
-
piszczele
- Ponad rok temu
-
rozstepy!!
- Ponad rok temu
-
modlitewnik :D