SW i silka....trening.....zakwasy....czy tak można??
Napisano Ponad rok temu
po 1,5 miesiącu chodzenia na siłke
na początku ważełem 62,6 kg a teraz waże 66,4kg. W bicepsie przybyło z 28 cm na 31,2 cm. Czy to dużo , średnio czy mało? Jedynie co stosowałem, to Mass Gainner.
Pozdrowionka Szymon
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
apropos, to te 62 kg , to biore na maxa. Tylko raz...miałem podejscie drugi raz...ale byłem z kumplem i ten łoś się zaczął śmiać....a ja jjuż ni dałem rady.... i leżałem z tym cięzarem ze 2 min. a on chichrał się na podłodze....:D
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Skoro wziołeś tylko raz 62kg na klate, to na serie (10 powtórzeń) podniesiesz 47kg (+/-5% ze względu na różnicę w technice wykonania).heh gainera
apropos, to te 62 kg , to biore na maxa. Tylko raz...miałem podejscie drugi raz...ale byłem z kumplem i ten łoś się zaczął śmiać....a ja jjuż ni dałem rady.... i leżałem z tym cięzarem ze 2 min. a on chichrał się na podłodze....:D
pozdro
Stary, po 1,5 miesiąca siłki żadnych postępów?! 8O
Napisano Ponad rok temu
dla sprostowania...wtedy, to ja te 45-47kg brałem raz na MAXA... a teraz biore 62kg. 52kg biore na 8 powtórzeń a 57 kg z małą pomocą robie 6-8 razy.
Napisano Ponad rok temu
ale musze to napisać :
Silver dzięki , takie posty naserio BARDZO podnoszą człowieka na duchu....
Pozdrowienia Szymon
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To trzeba było tak na samym wstepie pisać.oj nie iwem bardzo o co Ci chodzi...
dla sprostowania...wtedy, to ja te 45-47kg brałem raz na MAXA... a teraz biore 62kg. 52kg biore na 8 powtórzeń a 57 kg z małą pomocą robie 6-8 razy.
Gratulacje wyniku. :wink:
Napisano Ponad rok temu
2. "Nie przejmowalbym" sie tez przyrostami typu 1,5 kg. To ciezar dobrej k..., czy paru szklanek wody.
3. Nie podzielam tez opini, ze trzeba najpierw "utyc", by pozniej budowac rzezbe. Mozna to w zasadzie (do pewnego stopnia) robic rownolegle.
K_P
PS. Aktualnie nie cwicze pod "mase", robie w tej materii prpgram minimum - jeden trening obwodowy na silowni w tygodniu.
Moje opinie sa oparte o wlasne doswiadczenia i zasymilowane (np. cwiczylem jakis czas z medalista Mistrzostw Europy w kluturystyce amatorskiej. A on wygladal nieco inaczej (profesjonalniej - separacja, definicje, [roporcje), niz wiekszosc bywalcow silowni i o jego przypadek opieram opinie zwlaszcza nr 3).
Napisano Ponad rok temu
1. Moze warto wspomniec, ze po odstawieniu kreatyny, po jakims miesiacu, wracamy do... stanu sprzed jej pobierania. No, coz...
To wtedy gdy nie zapewnisz poniższego:
1. Odpowiedni, indywidualnie dobrany plan treningowy.
2. Odpowiednia dieta (białko, węgle)
3. Nie zapewnisz odpowiedniego do wysiłku czasu regeneracji.
4. Nie przestrzegasz wytycznych odnośnie przyjmowania kreatyny...np. nadmiar kofeiny, nie dasz czasu na przyswojenie i tlusto jesz...
Jeśli wszystkie 4 punkty podporządkujesz pod siebie, nie ma bata że spadnie ci przyrost po kreatynie. Z np. 6 kg spadnie ew. 1, 1.5 kg gdy zejdzie nadmiar wody z mieśni. A 4kg suchego mięśnia po 6 tygodniowym cyklu to chyba dużo + SIŁA
Pozdrawiam, Aviator
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale nie bede juz polemizowal. Niech kazdy robi co chce.
Moje obserwacje dotyczace "rosniecia", nie dotycza pol roku, czy dwoch lat, mialem perpsektywe kilkunastu lat. Widzialem przez ten czas dziesiatki cwiczacych ludzi. Pointa - zaden z nich w dluzszej perspektywie nie utrzymal masy miesniowej. A prawie kazdemu zostaly zwaly tluszczu.
K_P
Napisano Ponad rok temu
stan dzisiejszy - 71kg wagi ciała
75 kg na klate --->ale teraz sie to diametralnie zmieni:)
biceps 34cm
wzrost 174cm
aktualnie bedzie cykl z TT
wspomagam sie suplami -- Mass gainer i białko olimpa EGG
i do tego najlepszy i najtańszy "suplement" ser(twaróg) -->to jest the best kg kosztuje 7zł
jeszcze dla porównania podam stan za czasów kiedy nie chodziłem na siłke;]
wzrost 173cm
waga 62kg
wyciskanie na klate no tak ze 40kg było:D
biceps 28cm...
jak skończe cykl, to podam efekty.!!
pozdrawiam:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylko wiesz...na początku, to sie nawet nie iwe jak ćwiczy... i miałem tez mała przerwe podczas wakacji...
dzieki
Napisano Ponad rok temu
Tylko ja jechałem tylko właściwie na produktach mlecznych i zbożowych bo niestety na jakieś fachowe suplementy szkoda mi kasy wydawać...
Na siłke też sie jakoś specjalnie nie napalałem bo nie miałem czasu za to worek katowałem kiedy tylko mogłem No i siła po Krecie mi została (a nawet urosła ) na rzeźbe też nie mam powodów specjalnie narzekać
Pozdro:twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co robic aby barki byly szerzej rozstawione?
- Ponad rok temu
-
Rower
- Ponad rok temu
-
piszczele
- Ponad rok temu
-
rozstepy!!
- Ponad rok temu
-
modlitewnik :D