Znaczy się, to właśnie na tym polega, tylko jak zacznę z łapami kombinować to już na pewno mi się nie uda - staram się żeby to z centrum wychodziło, dlatego napisałem 'trymam i idę'. Może by założyć jakąś szkołę Aikido przez internet. Dobrze nam idzie opisywanie technikA jakbys uzywal jego stawu lokciowego(zamiast tylko go trzymac) do przekrecenia go z jednoczesna kontrola,to moze czesciej by wychodzilo? :wink:No dobra. No więc ręka uke pod kątem +/- prostym, tak żeby paluchy miał wycelowane w swoje oczy, trzymam za łokieć i sobię idę, a uke się sam na brzuch kładzie. Czasem wychodzi. :-)
modern aikido czy combat aikido
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może by założyć jakąś szkołę Aikido przez internet. Dobrze nam idzie opisywanie technik
oczywiscie, bedziemy na tym sbierac groba kasiurke ..tylko jak ja nazwiemy ..
Napisano Ponad rok temu
InterCombatAiki University :wink:..tylko jak ja nazwiemy ..
Napisano Ponad rok temu
InterCombatAiki University :wink:..tylko jak ja nazwiemy ..
hehehe .. dopre... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z urlopu powiadasz? To może jakieś w bikini? :-)nie mamczsu by zdjecia poskanowac... moze jak wroce z urlopu w srode? zobaczymy.. na kompie mam zlej jakosci
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
blackgirl
*Neo- Marudki mezczyzna :-)
Napisano Ponad rok temu
Ta, Neo* Wam da bikini
pozdrawiam
blackgirl
z tego co wiem to on facetom nie daje ...
Napisano Ponad rok temu
To chyba dobrze...z tego co wiem to on facetom nie daje ...
Napisano Ponad rok temu
To chyba dobrze...
pewnie ze doprze ja nie nazekam tylko tlumacze
pozdrawiam wszystkich a szczegolnosci tych ktorzy dzis sie doczekali urlopu (jak ja ) i tych ktorzy jeszcze czekaja
Napisano Ponad rok temu
A po co nam bikini?Ta, Neo* Wam da bikini
pozdrawiam
blackgirl
Napisano Ponad rok temu
odpowiadam: bardzo
Napisano Ponad rok temu
Twardym trzeba być, nie miętkim.wiecie co, moj jak czyta tu ze tak wszyscy chcecie zobaczyc moje zdjecia to sie mnie pyta czy go to bardzo zaboli jak je rzuci
odpowiadam: bardzo
Napisano Ponad rok temu
czy w aikikai istnieje coś takiego jak atemi i czy ćwiczycie to przy robieniu każdej techniki???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie.mam pytanie:
czy w aikikai istnieje coś takiego jak atemi i czy ćwiczycie to przy robieniu każdej techniki???
Np przy cwiczeniu kokyu ho, uderzamy atemi glowa, albo kolanem, albo stopa. W zaleznosci od dystansu od atakujacego.
A wy w combat aikido uderzacie atemi cwiczac kokyu ho?
Napisano Ponad rok temu
hehe, dobreOczywiscie.mam pytanie:
Np przy cwiczeniu kokyu ho, uderzamy atemi glowa, albo kolanem, albo stopa. W zaleznosci od dystansu od atakujacego.
A wy w combat aikido uderzacie atemi cwiczac kokyu ho?
Sorki żle zformułowałem pytanie.Oczywiście że nie w każdej technice jest potrzebne atemi, Szczepan słówek się czepiasz .Chciałem się zapytać o to, czy są dojo Aikikai gdzie wogóle nie ćwiczy się atemi przy technikach.
Napisano Ponad rok temu
Ćwicze Yoshinkan, ale moge Ci z góry odpowiedzieć że prawie napewno przy kokyu ho nie ćwiczą z atemi.A swoją drogą to troche dziwne Aikido ćwiczyszNp przy cwiczeniu kokyu ho, uderzamy atemi glowa, albo kolanem, albo stopa. W zaleznosci od dystansu od atakujacego.
A wy w combat aikido uderzacie atemi cwiczac kokyu ho??
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
-
Google (1)
10 następnych tematów
-
kluby
- Ponad rok temu
-
Chwyt precelkowy :)
- Ponad rok temu
-