tabaka
Napisano Ponad rok temu
Właśnie, co myślicie o tej staropolskiej używce? Jest w pełni legalna nie ma barier wiekowych, tak jak przy np papierosach czy alkoholu. Najpopularniejsze to Red Bull (male czerwone opakowanie) oraz Gawith (troszke wieksze, czarne). Czy ktos z was bawil sie juz tym? Jakie stwierdziliscie skutki uboczne? Owszem to tyton, czyli nikotyna, no ale ta nikotyna nie dostaje sie do organizmu razem z substancjami smolistymi w reakcjach spalania. Moglby sie wypowiedziec ktos, kto ma juz tym spore doswiadczenia i uznal ze np: gowno warte lub slabe, ale nie szkodzi tak mocno ogranizmowi ze nie wolno dotykac? Ja sie w to wciagnalem mniej wiecej 5-6 miesiecy temu, jak na razie nie widze i nie czuje skutkow ubocznych w ubytkach w formie czy w organizmie. No ale to jednak uzywka... Prosze o wasze opinie
Pzdr CarpeDiem
PS w przypadku tabaki nie stwierdzono zgonow wynikajacych z "przedawkowania", jedyne efekty o ktorych slyszalem lub czytalem to drobne uszkodzenia slozowki nosa (pekanie naczynek).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Osobiscie na dzien dzisiejszy nie miewam ochoty na ten wynalazek
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Ja, jak już, zasuwam RedBula ścieżkami, przez banknot. Ludzie się troszkie patrzą, ale co poradzić
Alez to stresuje jak sie wszyscy gapia :wink: Banknot tez dobry ale jak czesto "snufisz" :wink: polecam miec slomke albo dlugopis ktory mozna przerobic na rurke Przyjemne z pozytecznym. Red bull mocne, dobre i najpopularniejsze, obecnie wole bardziej gawitha.
Ha! Pamietam za malolata robilismy zawody kto wciagnie najdluzsza scieche tabaki, heh koles wciagna prawie30cm i zbladl
Ja tez tak mialem na poczatku :roll: Nie bede ci mowil swojego rekordu, bo bys pan zbladl
pozdrawiam wszystkich snoofiarzy (i reszte) CarpeDiem
PS LvB miales okazje kiedys sprobowac Medicate 99 (tzw killer, niebieskie male opakowanie)?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze jakis specjalista sie wypowie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pisze z wlasnego doswiadczenia: u osob poczatkujacych w tym sporcie po malych ilosciach wystepuje ciemnosc przed oczami :wink: , swedzenie w tyl glowy, lzawienie (najczesciej u osob noszacych okulary), ostre krecenie w nosie, pojawianie sie tzw "kurwikow" w oczach :wink: . Objawy moga wystapic pojedyncza lub kilka albo wszystki na raz. Z czasem jakby przyzwyczajasz sie do tabaki i w zaleznosci od wciagnietej ilosci pojawia sie zmulenie (im wiecej dostarczysz tabaki nosowi tym silniejsza zmuła). W łączeniu z alkoholem(duuzych ilosci) moze dac silnego ... brak odpowiedniego slowa objawia sie to w taki sposob, ze wystepuja trudnosci z utrzymanie rownowagi, niekontrolowane reakcje fizjologiczne oraz u niektorych cos w rodzaju fazy (ale ja jej nigdy nie mialem). Pare razy widzialem ze jak ktos przecenil swoja wytrzymalosc i wciagnal za duzo szybko pedzil do klopa w celu wyproznienia sie otworem gebowym. Mi sie zdarzalo po pelnym napelnieniu zoladka i wciagnieciu gawitha szybko pedzic do klopa w szczerych zamiarach.
Jedyny powazny minus to to, ze pozniej smarkamy blotem :wink:
Pzdr CarpeDiem
PS dalej czekamy az wypowie sie ktos z naprawde wiekszym stazem w tym sporcie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wciogałem to ostro, ale z tyłu pisze ze to "sposubuje rakowinu": D
Wiec nałogom mówimy NIE
Napisano Ponad rok temu
ha wreszcie jakis temat dla mniePS dalej czekamy az wypowie sie ktos z naprawde wiekszym stazem w tym sporcie :wink:
tabake wciągam już od hm.... no juz niedługo rok będzie
faza jest i to dosyć często , tylko trzeba uważać bo jak za dużo i za często wciągam to nic nie bierze
medikejta próbowałem ale wogule mnie to nie bierze - strasznie rozdrobnione i od razu do buzi leci
jakies pytania ? [/u]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kocyk: dlaczego to jest gorsze od papierosow? powoduje wieksze zmiany w organizmie dla nas niekorzystne? (pytam powaznie, bo papierosa palilem raz w zyciu i juz nie zapale)
zlotyelf: red bull jest juz w Polsce dostepny :wink: W Polsce jest chyba taki przepis ze kazdy wyrob zawierajacy tyton musi miec taki napis. Nałog? Raczej przyzwyczajenie, jak ktos to robi z glowa w nalog nie popada :wink:
oWat: o widze ze ktos z doswiadczeniem ;] Jak oceniasz wplyw tabaki na trening MA? Przeszkadza, pomaga, nic nie zmienia? Jest taka tabaka, nazwy nie pamieta, niebieskie pudelko wielkosci tej jak od gawitha, fajny "smak" ale tez szybko cieknie do gardla. Ktora najbardziej lubisz?
gab3d: wg mnie najlepszy srodek na katar... dzieki temu teraz w szkole moge wysiedziec, bo jestem przeziebiony
pzdr CarpeDiem
Napisano Ponad rok temu
Nałog? Raczej przyzwyczajenie, jak ktos to robi z glowa w nalog nie popada
Każdy nałogowiec tak twierdzi, i nigdy sie nieprzynajde do nałogu jeszcze brakuje"w kazdej chwili moge przestac" : P
Napisano Ponad rok temu
ta niebieska to chyba Gletcher Prise, nie probowalem niestety
Napisano Ponad rok temu
Każdy nałogowiec tak twierdzi, i nigdy sie nieprzynajde do nałogu jeszcze brakuje"w kazdej chwili moge przestac" : P
Dobra, niech ci tam bedzie, od czegos trzeba sie uzaleznic :wink:
w moim miescie nie jest dostepna (( wszystkie sklepy juz oblecialem i nie ma nigdzie.CarpeDiem jutro z rana biegnij po medikejta..
A i przypomnialo mi sie. Na pewno wiecej nie kupie Lowen Prise (wieksze opakowanie, w takim miedzianym metalicznym kolorze z lwem na opakowaniu)
Napisano Ponad rok temu
ja trzymam tabake w apteczce[ co za kontrast] pomaga mi na katar ; P
Najlepiej na katar działa gaz
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Przegapić goryla (psychologia postrzegania)
- Ponad rok temu
-
Makiwara - co przez to rozumieć?
- Ponad rok temu
-
Rodzaje ćwiczenia mięśni
- Ponad rok temu
-
Woda
- Ponad rok temu
-
Bolące kolano.