Napisano Ponad rok temu
Re: Znani mistrzowie i instruktorzy kung-fu
"prawda jest taka"!!!
...dla pokojowego sprostowania, poniewaz widze ze nikt nie zaskoczyl, - i dalej ciagnie temat, ktory nie powinien istniec..,
Moje pierwsze dwie odpowiedzi do Wosia, byly na powaznie (i przyznam ze mnie ponioslo..,), wszczegulnosci ta pierwsza poniewaz o tym poscie dowiedzialem sie z drugiej reki.., tak ze zareagowalem w sposob w jaki mialem ochate - aby sobie ulzyc, ...jednak okazalo sie ze Wosiu jest podobnego buntowniczego temperamentu jak moj (Wosiu prosze zrozum mnie nie pisze tego aby rozpentac nowa sprzeczke.., poniewaz internetowa niczego nie rozwiaze..,), wiec doszedlem do wniosku ze taka klutnia nie ma sensu i moze trwac wiecznie, to terz moj trzeci post byl napisany bardzo na luzie (glownie mowiac o 'prawda jest taka') ...az mi sie niechce wierzyc, ze praktycznie nikt tego tak nieodebral i z holernym zapalem podchwytujecie i rozwijacie kolejne watki!, - czy wy wszyscy naprawde wierzycie, ze ktos by byl w stanie pisac to wszystko o wlasnym sobie na powaznie, prosze rozluznijcie sie troche.., - to byl sposob w jak imyslalem ze zakoncze ten temat! ...jednakrze widze ze na obczyznie sposob mojego humorowania sie zmienil, i kazdy rozwija z tego smiertelne powazne tematy, nie wspomne ze sa ciekawe, jednakrze czy na temat?!?
...natomiast moze troche natemat nixowania jezykow.., czyz by to nie bylo rowniez popularne w Polsce? (...jezeli sie myle - OK- sorry;-), nie rozpoczynajcie nowej sprzeczki..,) ...np jezeli wyjdziesz na podworko i posluchasz wyzywajacych sie dziecakow...; ...'fuck & shit' to prawdopodobniej znaja juz na przeczkolnym poziomie.., natomiast jezeli przejdziesz sie po centrum miasta, powiedzmy wiekrzego miasta (jak Warszawa, Krakow, Trojmiasto itp) i poprzygladasz sie sklepa, to czy tylko widzisz polskie info, (...tak, tak, oczywiscie wiem to jest w celach przyciagniecia zag. Turystow), + wiele wiecej przykladow.., oczywiscie na wszystko mozna znalesc/dopasowac nieusilnie odpowiec- tak, jak ja to obecnie robie:-), ktora bedzie odpowiadala indywidualnemu sposobie myslenia i znowu doprowadzi nas do dyskutowania, podwazania i towrzenia nowych argumentow, praktycznie z niczego (ha, wydaje mi sie ze tak samo powstawaly rozne style, - na luzie...),
takze wydaje mi sie ze to nie tylko polacy na obczyznie sa w stanie mieszac jezyk celowo/czy terz nie - ktorz wie?!? Jednakrze rownie dobrze mozna to zauwazyc na wlasnym polskim podwurku - i jakie jest tego prawdziwe wytlumaczenie?!? - nawt jezeli ktos zna odpowiec, nie wydaje mi sie ze jest potrzebna..,
Oldman
...co do 'ti, da, shuai' to wydaje mi sie ze mnie nie zrozumiales do konca (powinienem sie wiecej na ten temat rospisac, jednakrze to by spewnoscia znowu wywolalo nowy konfliktowy temat..,) - oczywiscie zawsze mozesz napisac prywatnie..,
Calkowicie nie nawiazujac do powyzszego zdania..,
...zdaje sobie calkowicie sprawe, ze byc moze wiekrzosc juz to widzala, - jednakrze dla tych co nie mieli okazji i by chcieli wrescie zmienic/wrocic do glownego tematu tego postu to: 'znani mistrzowie i...' ich slawna walka stulecia z lat 50tych, czyli, Wu Gongyi (syn tworcy stylu 'Wu' taiji) przeciwko mistrzowi zurawia:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
I co o tym myslisz Oldman?, albo ktos inny z was, - czy jestescie w stanie zobaczyc roznice w stylach (kto jest taiji?, a kto zuraw?) w tej walce?!? ...nie wspominajac o ilosci roznych technik (ah, czy ktosc by chcial to nazwac technika?!?!) , tragicznie ubogiej jakosci i totalnie beznadziejne pojecie o walce..,
...moze nie powinienem tego linku zalaczac, jednakrze zobaczymy co rozpenta, - jednym zdaniem jak bym to widzial zanim zaczalem trenowac KF to spewnoscia bym poszukal lodowiska dla mojego lyzwiarstwa.., (..na luzie, poniewaz jest wielu skutecznych mistrzow wszczegulnosci... ;-)
nl