Jak to o co 8O Mistrz świata i okolic.Mistrzostwach Polski Pszczyńskiej Akademii
ale o so chozi ?
Przecież są najlepsi, jak wyłonią między sobą miszcza, to z automatu staje się on miszczem Polski. 8) :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jak to o co 8O Mistrz świata i okolic.Mistrzostwach Polski Pszczyńskiej Akademii
ale o so chozi ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na przykład wypisz kto i kiedy nadał 'miszczom' tej szkoły stopnie, tutaj masz dla uproszczenia:
1 kyu - ..............
1 dan - ..............
2 dan - ..............
3 dan - ..............
4 dan - ..............
5 dan - ..............
6 dan - ..............
7 dan - ..............
8 dan - ..............
9 dan - ..............
10 dan - nasz ulubieniec miszcz Murat ?
Napisano Ponad rok temu
a mnie to gówno obchodzi....
Napisano Ponad rok temu
System powstał w Polsce, i nikt tego nie ukrywa. Stworzyli go bracia Brudny. Szefem całej organizacji jest Józef Brudny i tak, ma 10 dana jako założyciel PASW. Storzył sobie szkołę, to mógł też stworzyć system stopni i sobie nadać najwyższy, prawda?
Wg mnie największym błędem Brudnych było dopchanie na siłę wschodnich klimatów do swojego systemu.
Nie wiem jak było dawniej, ale teraz, przynajmniej w tej sekcji, do której chodziłem, nikt już nie twierdzi, że w PASW nauczają kung fu. I dobrze bo z kung fu to to faktycznie wiele wpólnego nie ma :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jednak "mistrzostwa Polski PASW to chyba ciut przegięcie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co was to obchodzi po co? Tak wymislili i tak jest. To wy ciagniecie temat w dziale aikido zamiast go od razu wywalic jako calkowity offtopic.Po co ten bełkot i tyle tych danów i Mistrzostw Polski, tej klasyki, tego dalekowschodniego czegoś, tej filozofiii i tych innych?
Napisano Ponad rok temu
unikaniu kul, czuciu przeciwnika z kilometra itd.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co was to obchodzi po co? Tak wymislili i tak jest. To wy ciagniecie temat w dziale aikido zamiast go od razu wywalic jako calkowity offtopic.Po co ten bełkot i tyle tych danów i Mistrzostw Polski, tej klasyki, tego dalekowschodniego czegoś, tej filozofiii i tych innych?
3 strony w dziale aikido jechania po jakims systemie, kompleksy wylaza czy co?
Rownie dobrze moze wejsc ktos z PASW i pojechac po jednoczeniu sie w milosci ze swiatem, unikaniu kul, czuciu przeciwnika z kilometra itd
Napisano Ponad rok temu
Może, nikt mu nie broni...
Napisano Ponad rok temu
Może, nikt mu nie broni...
... ale sensu to nie będzie miało żadnego :roll:
Napisano Ponad rok temu
historie o Moriheiu do ktorego strzelano i unikal kul,
Napisano Ponad rok temu
chodzi ci o Toheia? Czyli co np. Wysocki w swoich relacjach w ksiazkach mijal sie z prawda?Aikidocy już od dawna nie wierzą w te bajki. Tohej przebywał z Ueshibą bardzo długo i mówił wszem i wobec, że nasz mistrz nie miał żadnych nadprzyrodzonych zdolności.
Co to ma do Ueshiby i Pszczyny? Ja od pol roku nie cwicze, jakie moje kung fu? To jeszcze podaj o jakich ci chodzi sifu i jakie opowiesci bo ja znam troche ale tak naprawde zadnych niesamowitych.nie-wiadomo-jakich zdolnościach niektórych SiFu od Twojego kung-fu...
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu