aikidoka na wesoło
Napisano Ponad rok temu
- Aihanmi katate dori.
Uchideshi lapie senseia za nadgarstek i na wszelki wypadek od razu jeczy: - Auuua!
Sensei (filozoficznie):
- I tak sie wlasnie rodza legendy...
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
 .
  .Jednak żałuje, że mnie nie było.....

Pancer (wzburzony do cna)
Napisano Ponad rok temu
Spozniony nieco sensei, w stroju organizacyjnym, na ktory narzucil kurtke, zmierza w strone dojo. Pod oknami stoi dwoje dzieci, obserwujacych rozgrzewke.
Dziecko nr 1:
- Czy pan jest ksiedzem?
Sensei (zaskoczony):
- Khm, khm, eee...
Dziecko nr 2:
- Szczesc Boze!
Sensei (bez namyslu):
- Dziekuje!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mieć dziecko to żaden wstyd :wink:
pozdro
nana
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I tak tez smakowalo :blus:
Romku, pamietasz jeszcze to ohydztwo

Ja do dzisiaj musze leczyc swoje kubki smakowe szlachetniejszymi gatunkami :drinking:
Napisano Ponad rok temu
(...)Czlapie w kierunku domu zastanawiajac sie nad tym co sobie zrobie na sniadanie, gdy nagle z gromadki dzieci klebiącej sie kolo piaskownicy odrywa sie jedno i z wrzaskiem nastepujacym : Sensej, tato, prosze pana, Maciek (koniec cytatu) biegnie w moim kierunku). Zanim dotarlo do mnie co pociecha mówi, juz mi wisiala na szyji,a szanowna rodzicielka dreptala mi w sukurs spłoniona, by te niezręcznośc wyjasnic.

wyśmienite
   wyśmienite  

Napisano Ponad rok temu
Dziś przeczytane w Wyborczej obok art. o kravce
Krótka charakterystyka różnych sztuk walki w tym aikido:
Aikido znaczy "droga harmonii". Pierwsze wzmianki o aikido pochodzą z IX w. Technika ta została stworzona do obrony. Filozofia aikido to zjednoczenie umysłu, ciała i siły Ki (supermocy). Aikidoka porusza się płynnie, umie wykorzystać siłę przeciwnika na swoją korzyść. Po ataku dopasowuje się do niego i zmienia jego kierunek. Obowiązujący strój to hakama - rodzaj rozciętej spódnicy przykrywającej nogi aż do stóp, by nie można było dostrzec ich ruchów.
Wyróznienia moje :wink:

8)
   8)

Napisano Ponad rok temu
Prawda wyszła na jawO kurde to ja w kiecce biegam

Witaj wsród transów
   Witaj wsród transów   
    :wink:

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Współbiesiadnik do mnie:
- "eee... to pan ten... słyszałem, że pan trenuje to Al'Kaido, tak ?"

Napisano Ponad rok temu
Wiedziałem że cosik jest nie tak z tym aikidem, jak mnie się kazali w tej no przeciętej spódnicy przechadzać.
Pewnie się przez te przecięcia na powabne Waści nóżki patrzyli perwersy jedne

Napisano Ponad rok temu
To sie chyba nadaje do tego działu.
Dziś przeczytane w Wyborczej obok art. o kravce
Krótka charakterystyka różnych sztuk walki w tym aikido:Aikido znaczy "droga harmonii". Pierwsze wzmianki o aikido pochodzą z IX w. Technika ta została stworzona do obrony. Filozofia aikido to zjednoczenie umysłu, ciała i siły Ki (supermocy). Aikidoka porusza się płynnie, umie wykorzystać siłę przeciwnika na swoją korzyść. Po ataku dopasowuje się do niego i zmienia jego kierunek. Obowiązujący strój to hakama - rodzaj rozciętej spódnicy przykrywającej nogi aż do stóp, by nie można było dostrzec ich ruchów.
Wyróznienia moje :wink:
8)
Dokładnie z tego co wyrózniłeś ubawiłem sie rano jak czytałem ten artykuł.

Jest tam jeszcze napisane że miecz do kendo zrobiony jest z czterech listewek też niezły tekst.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 Codzienny trening. Codzienny trening.- Ponad rok temu 
- 
			 Egzaminy. Egzaminy.- Ponad rok temu 
- 
			 hakama hakama- Ponad rok temu 
- 
			 Słownik przebojów frazeologicznych moderatora Słownik przebojów frazeologicznych moderatora- Ponad rok temu 
- 
			 Jest taki koles u nas w Berlinie... Jest taki koles u nas w Berlinie...- Ponad rok temu 
- 
			 Klimaty z maty Klimaty z maty- Ponad rok temu 
- 
			 Pomoc dla nowego ślązaka z przymusu Pomoc dla nowego ślązaka z przymusu- Ponad rok temu 
- 
			 lektury obowiązkowe aikidoki lektury obowiązkowe aikidoki- Ponad rok temu 
- 
			 Kacik techniczny: atakujac za pomoca tanto.... Kacik techniczny: atakujac za pomoca tanto....- Ponad rok temu 
- 
			 Kacik techniczny: ikkyo Kacik techniczny: ikkyo- Ponad rok temu