Jak przybrać na masie???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A czas regeneracji (obszerniej niż podał Kubuś Puchatek) masz [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Opróćz tego prosiłbym o podanie jakichś odżywek, najlepiej pełne nazwy, a nie jakaś tam serwatka bo w tym temacie jestem zielony i jak napiszesz serwatka to mi nie pomożesz ;]
Możecie też wrzucić linki gdzie to kupić w necie, czy jak to wygląda.
Z góry dzięki.
A teraz wezme sie za dokładniejsze studiowanie tego tematu ;]
Napisano Ponad rok temu
man, posłuchaj: jezeli twój ogólny stan zdrowia jest dobry, nie masz jakichś konkretnych schorzeń ( na pewno nie masz? Upewnij się! ) i problemem jest tylko mizerna waga wynikająca z naturalnych uwarunkowań genetycznych, to nie widzę powodów dla których miałbys się obawiać ćwiczeń, no chyba, że uparłeś się by bić rekordy w trójboju siłowym, ale to czym się zajmujesz, czyli aikido raczej nie zrobi Ci krzywdy.
co do konkretnej marki to sprzedawca w koksiarskim sklepie chętnie Ci doradzi, ale przede wszystkim zmień dietę, jeżeli teraz nie dostarczasz sobie odpowiednich proporcji pełnowartościowego białka i węglowodanów.Opróćz tego prosiłbym o podanie jakichś odżywek, najlepiej pełne nazwy, a nie jakaś tam serwatka bo w tym temacie jestem zielony i jak napiszesz serwatka to mi nie pomożesz
Chcesz kupić odżywki w necie? Przed odwiedzeniem sklepów wysyłkowych koniecznie poszperaj po branżowych stronach i forach. Google na pewno nie odmówi pomocy
Napisano Ponad rok temu
Ja chcę wszystko na tacy! xD
btw co do diety to jem i piję dużo, często i wszystko, nie wiem czy to dobra opcja
Niestety nie mam czasu na liczenie kalorii i osobne posiłki tak jak radzono kilka razy ;]
Napisano Ponad rok temu
7.00 - pierwszy posilek, jakis serek bialy, pomidorek or sth. like that (wegle + bialko)
9.00 - jezeli nie dasz rady dostarczyc w posilku weglowodanow i bialka (np nie mozesz na zajeciach zjesc kurczaka z ryzem) to walisz sobie porcje gainera
12.00 - jak wyzej + jakis owoc, warzywo (niekoniecznie)
15.00 - jak wyzej
18.00 - jakis kurczak z ryzem, albo kasz + kurczak, albo jakis tunczyk z makaronem
20.00 - jakis mniejszy posilek, tez wegle + bialko.
To tak na poczatek.
Polecam tego gainera, sam go uzywam i jestem zadowolony :
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Smak czekoladowy z mlekiem smakuje prawie jak kakao. :wink:
btw. Ja gainera rozrabiam rano z mlekiem w buteleczce, potem wypijam w 3 porcjach (9, 12 i po treningu).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aha- w twojej sytuacji nie musisz jeść w ciągu dnia wielu małych porcji jak ludziki ze skłonnościami do nabywania tkanki tłuszczowej - Ty możesz spokojnie jeść 4 razy dziennie, zwłaszcza, że jak napisałeś narzekasz na brak czasu.
Na siłowni oczywiście wolne ciężary: sztangi i sztangielki zamiast maszyn, ale więcej dowiesz się od instruktora.
Napisano Ponad rok temu
na pewno przebija pod tym względem większość popularnych, czyli ogólnie dosępnych w sklepach ryb czy to morskich czy słodkowodnych.
Napisano Ponad rok temu
IMO jest bardzo trudno, jeśli nie niemożliwe, zrobić mase nie mając choć podstawowywch przyrządów dostepnych na siłce jak sztanga, wyciagi, ławeczki...
pzdr
Ja mam sztangietke z obciazeniem do 16kg - poki co na bicepsik i tricepsik styka mi zupelnie 12kg.
Zasmiast sztangi laduje cale obciazenie (+ jeszcze mam takie obciaznki z piaskiem 2x1,5kg czyli razem prawie 20kg) do plecaka i zasowam pompeczki w roznych konfiguracjach. I ledwo robie 10. (Sam waze 70kg)
Do tego brzuszki, unoszenie tlowia tez z talezami 5-10kg. Na ramiona to na lapskach laze i robie pomki stojac na rekach. - i naprawde silki juz nie potrzeba.
Napisano Ponad rok temu
Ta czeńść wypowiedzi mnie zagieła.Moim zdaniem robienie masy bez silowni to jak zrobienie jajecznicy bez jajek.Na pompkah i brzuchah wyrzeźbisz sie ale raczej nic ozatym,tak mi sie przynajmniej wydaje.Ale jesli sie myle to sie chyba załami bopo jakom holere zajerzdzam sie na siłowni po 2-3 godziny dziennie;/.
Napisano Ponad rok temu
edit:
Poza tym oczywiście masz rację
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
No własnie, po "holere" aż tak długo? Trening nie powinien być dłuższy niż jedna godzina + rozgrzewka.
edit:
Poza tym oczywiście masz rację
1.rozgrzewwki nierobie bo iewiem jak sie zorgrzać
2.na 1 treningu robie 10 seri po 10 powturzeń na biceps ,triceps,klate,brzuh,grzbier,kark i ramiona szybciej jurz sie hyba nieda hyba zre pomiendzy seriami nierobił bym 1,5minutowyh przerw ale wtedy bym niedał rady chyba.
[mod on]
>Na litość boską używaj Worda!!!!!
[/mod off]1.Rozgrzewwki nie robię, bo nie wiem jak się rozgrzać
2.Na 1 treningu robię 10 serii po 10 powtórzeń na biceps, triceps, klate, brzuch, grzbiet, kark i ramiona szybciej już się chyba nie da chyba, że pomiędzy seriami nie robiłbym 1,5minutowyh przerw, ale wtedy bym nie dał rady chyba.
Napisano Ponad rok temu
Na litość boską używaj Worda!!!!!
Kolega chyba jest nie wierzacypoprawka brzuh robir po 3 serie po 60
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Niewierze że to napisałeś
1.Rozgrzewwki nie robię, bo nie wiem jak się rozgrzać
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
jak pogrubić nogi