kobiety w Aikido
Napisano Ponad rok temu
Tak się dziwnie składa, że nie opieprzam się na macie (jak to co niektórzy) bo wręcz zgroza mnie ogarnia jak widzę, że takie sztuki po treningu nawet nie są spocone... Ja po prostu muszę solidnie poćwiczyć bo inaczej cały dzień chora chodzę... A i bywało, że się w dziób oberwalo...
A co do umiejętności to nie mam zamiaru z nikim dyskutować tylko zapraszam na trening do Szczecina...
Co do obozów to niestety muszę zmartwić... Jacek poszedł na łatwiznę i skończyły się zarówno obozy zimowe jak i staże w Szczecinie (choć mam nadzieję, że to tylko przejściowo)...
Napisano Ponad rok temu
Ale dla facetow wycwiczyc empatie, wyczucie wewnetrzne techniki, czy bezwzgledna lagodnosc – to nie taka latwa sprawa...i zajmuje dluuuuuuuuugie lata...
No i zdecydowanie trudniej im przytyć
Poddaję to w wątpliwość, biorąc pod uwagę fakt, że raczej sporą część osobników pci męskiej na macie stanowią egzemplarze z takim "duuuuuużym centrum" przed sobą (dla niewtajemniczonych: większość facetów po trzydziestce dostaje bircepsa, który niesamowicie rozpycha kimono) :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Tak się dziwnie składa, że nie opieprzam się na macie
hmm " Jaki są wasze kobiety na matach?" cytat z "Szoguna"
no to gratuluje.. pewnie maz/chlopak jest z tego zadowolony... ja tam sie nie przyznaje do tego typu osiagniec..
A tak BTW.. to forum w sztukach walki czyli tego co sie dzieje na tatami A a nie licytowanie sie kto lepszy na macie.. hyhyhy
kurde.. kobiety i MA.. nieporozumienie
Napisano Ponad rok temu
No widzisz, wszędzie się te baby pchają. Jak ty wytrzymujesz jeszcze na tym świecie? Kobiety w armii, kobiety w rządach, kobiety w MA...kurde.. kobiety i MA.. nieporozumienie
Nawet, bezczelne, na uniwersytetach się zadekowały.
Napisano Ponad rok temu
"profesor zrezygnowal z parcy na universytecdie bo jak sie wyraził " nie bedzie wypychal wiedzy studentkom pod fryzure" - W.Lysiak "Konkwista"
tak wiem ,ze Valdemar Baldhead :-)))))
Napisano Ponad rok temu
A poza tym generalnie kobiety są w wielu rzeczach lepsze...
BTW tak. Mój facet jest bardzo zadowolony...
Napisano Ponad rok temu
Kobiety są lepsze w pewnych rzeczach tak jak mężczyźni, czy dzieci 8) A Tak przy okazji NIE MA RÓWNOUPRAWNIENIA.Bo mamy RÓWNOUPRAWNIENIE jakbyś nie zauważył.
A poza tym generalnie kobiety są w wielu rzeczach lepsze...
BTW tak. Mój facet jest bardzo zadowolony...
Napisano Ponad rok temu
JAK TO QRDE NIE MA?? Ja się na to nie zgadzam...
Napisano Ponad rok temu
Tak, to cały ja.Fiodor jesteś beznadziejnym, szowinistycznym, ordynarnym, wulgarnym, zadufanym w sobie, bezczelnym gburem...
Ja sprowadzam na glebę takie zagubione duszyczki jak jusi i ty :wink:
Nie ma i już, no co mam ci powiedzieć? przecież nie będę kłamał, tak zbudowany jest ten świat. Możesz walić rękoma i tupać nogami ale to nic nie zmieni.
Napisano Ponad rok temu
Skoro mam tytuł naukowy to racz waść mówić do mnie per "pani inżynier". Szacunek musi być, niezależnie od wieku. A co?
:twisted:
Napisano Ponad rok temu
Dziwny tytuł masz skoro nie wiesz o braku równouprawnienia, ktoś kto myśli że jest żyje w chmurach panie per inżynier. Wrócisz do tematu?Sprowadzać na glebę to ty możesz sam siebie. Nie podoba mi się to, że mówisz w taki mentorski sposób, bo nie jestem jakąś gówniarą żebym ci na to pozwalała...
Skoro mam tytuł naukowy to racz waść mówić do mnie per "pani inżynier". Szacunek musi być, niezależnie od wieku. A co?
:twisted:
ps. jednak sprowadzę cię na ziemię: tytuł nic nie znaczy, zwłaszcza inżynier i zwłaszcza polski, używają go na wizytówkach leszcze, np inżynier Karwowski z serialu 40-latek.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja dziękuję kobietom za wnoszenie w świat ciepła i uczuć, zwracania uwagi na rzeczy drobne, a tak istotne. A facetom za siłę, opiekę nad kobietami, za upraszczanie świata uczuć który czasem bywa nieznośnie skomplikowany.
"faceci chcą przede wszystkim zrozumienia, pochwał i trochę miłości, kobiety przede wszystkim miłości i żeby facet nie próbował ich nawet zrozumieć"
Kochajmy różnice bo dzięki nim jestemy dla siebie tak fascynujący
Może trochę za poważnie, ale po co wojować
Napisano Ponad rok temu
sie "slyszysz" co piszesz? :-)) kobiety i cieplo ? heh/. kaloryfer, piec, ognisko... ale nie kobieta,...Ja dziękuję kobietom za wnoszenie w świat ciepła i uczuć,
Napisano Ponad rok temu
Fiodku a czemu Ty nie chce idealizowac świata? Tak bardzo lubisz zimną ziemie?Tak, to cały ja.Fiodor jesteś beznadziejnym, szowinistycznym, ordynarnym, wulgarnym, zadufanym w sobie, bezczelnym gburem...
Ja sprowadzam na glebę takie zagubione duszyczki jak jusi i ty :wink:
Nie ma i już, no co mam ci powiedzieć? przecież nie będę kłamał, tak zbudowany jest ten świat. Możesz walić rękoma i tupać nogami ale to nic nie zmieni.
Napisano Ponad rok temu
Jakies smutne doświadczenia? :wink:sie "slyszysz" co piszesz? :-) ) kobiety i cieplo ? heh/. kaloryfer, piec, ognisko... ale nie kobieta,...Ja dziękuję kobietom za wnoszenie w świat ciepła i uczuć,
Napisano Ponad rok temu
Zostawiam to młodym dzierlatkom jak ty jusi. 8)Fiodku a czemu Ty nie chce idealizowac świata? Tak bardzo lubisz zimną ziemie?
Napisano Ponad rok temu
Czyżbyś nie spotkał w życiu żadnej gorącej kobiety? :roll: :wink: Może to i lepiej, bo z zimnymi trudniej się sparzyć.tak.. Fiod ma racje.. nie ma rownouprawnienia.
sie "slyszysz" co piszesz? :-) ) kobiety i cieplo ? heh/. kaloryfer, piec, ognisko... ale nie kobieta,...Ja dziękuję kobietom za wnoszenie w świat ciepła i uczuć,
Napisano Ponad rok temu
Po drugie: szowinistyczne podejście panów do kobiet w Aikido jest co najmniej śmieszne i żałosne, ot choćby z tego względu, że przypadkiem walniesz na treningu gościa w jaja to on od razu mdleje albo robi z siebie biedną sierotkę. W życiu nie słyszałam, żeby dziewczyna na macie zachowała się w ten sposób. Zazwyczaj po prostu oddaje facetowi waląc go "przypadkiem" w mordę.
I nie napadaj na mnie Fiodku że mam zbyt idealistyczne podejście... Po prostu mam pewne doświadczenie czy ci się to podoba czy nie... :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
szczepanisko - stare psisko ;>
- Ponad rok temu
-
optymalna ilosc zajec
- Ponad rok temu
-
Egzamin teoretyczny ?
- Ponad rok temu