kobiety w Aikido
Napisano Ponad rok temu
ale interesuje mnie jak to jest z kobietami w aikido. jakie sa najwyzsze stopnie w polsce / na swiecie wsrod kobiet. czy maja one szanse na takowe ? czy mezczyzni zostawaiaja te najwyzsze dla siebie ?
pozdrawiam karol
Napisano Ponad rok temu
I polecam funkcję Szukaj przed nowym topicem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja tam lubie jak mowia o mnie dziewczyna :wink: :roll: 8)no szukalem , zawsze szukam , ale wy tak nieladnie o naszych paniach "dziewczyny " a ja szukalem kobiet no coz slownik wyrazow bliskoznacznych na mikolaja sobie kupie
a wypowiadac sie w tym temacie mi sie nie chce juz, mnie meskie szowinistyczne swinki lubia, a kobiety na macie sa i beda i jak beda chcialy to beda mialy dany (sa takie co maja) i rzeczywiscie poczytaj stare watki.
Chyba ,ze ktos ma jakies odkrywcze przemyslenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poczekajcie jeszcze troche I ja zdobęde 1 dan :DDDDDDDDDDD"aikido indealnie nadaje się dla kobiet ",tak,chyba wnerwiles paru meskich fanow aikido :wink: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...nie moga przeciez nadrabiac badziewia prymitywna sila miesni. 8)
Oj, marzy mi się czasem, taka prymitywna siła mięśni...
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam sie z Fiodorem. Kobiety znacznie szybciej przyswajaja aikido niz faceci. Cwiczac z rowna intensywnoscia, przewyzszaja bez problemu facetow. Maja wieksza intuicje i wyczucie techniki - nie moga przeciez nadrabiac badziewia prymitywna sila miesni. 8)
serio piszesz Szczepciu?
czy tylko tak sobie ?
Napisano Ponad rok temu
No, Niebieski, to zawsze jest do zalatwienia Nacpaj sie testosteronu, pochodz troche na silownie, i po krotkiej chwili......juz po wszystkiem! - jak mawiala mloda lekarka na placowce :wink:Oj, marzy mi się czasem, taka prymitywna siła mięśni...
Za to dla nas, facetow, rozwinac intuicje...hohohoho... to nie prosta sprawa... :?
Oczywiscie ze serio. Znam pare dziewczyn(czy tam kobiet jak chcecie) - cwiczenie z nimi to nie zadne zarty. Maja naturalna miekkosc ruchu, psychicznie duzo latwiej lapia duchowa strone aikido, a co najwazniejsze, prawie od poczatku potrafia ja realizowac. Facet musi 10-15 lat oduczac sie pewnych reakcji, dziewczyny maja to za darmo.serio piszesz Szczepciu?
Oczywiscie w rzeczywistosci, w znakomitej wiekszosci instynt macierzynski jest na tyle silny, ze w pewnym momencie rzucaja wszystko zeby tylko miec rodzine - i dlatego nie cwicza na rowni z facetami. Bo geny, genami, ale cwiczyc jak maszyna kazdy musi.Dziewczyna czy facet.
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie ze serio. Znam pare dziewczyn(czy tam kobiet jak chcecie) - cwiczenie z nimi to nie zadne zarty. Maja naturalna miekkosc ruchu, psychicznie duzo latwiej lapia duchowa strone aikido, a co najwazniejsze, prawie od poczatku potrafia ja realizowac. Facet musi 10-15 lat oduczac sie pewnych reakcji, dziewczyny maja to za darmo
Tak jak to czytam to wydaje mi sie ze pedzie tez mowia ze maja naturalna miekkosc ruchu i wogole sa bardziej duchowi. To tak na marginesie
A powaznie to Kobiety jak najbardziej nadaja sie do aikido moim pierwszym istruktorem aikido byla kobieta i u niej nauczylem sie najwiecej. Chc w bledzie sa ci ktorzy mysla ze kobiety na macie bywaja delikatne czasem odnosze wrazenie ze sa bardziej drapiezne od mezczyzn
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam sie z Fiodorem. Kobiety znacznie szybciej przyswajaja aikido niz faceci. Cwiczac z rowna intensywnoscia, przewyzszaja bez problemu facetow. Maja wieksza intuicje i wyczucie techniki - nie moga przeciez nadrabiac badziewia prymitywna sila miesni. 8)
podoba mi sie co napisales.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Poczekajcie jeszcze troche I ja zdobęde 1 dan :DDDDDDDDDDD"aikido indealnie nadaje się dla kobiet ",tak,chyba wnerwiles paru meskich fanow aikido :wink: :twisted:
Najszybciej zdobędziesz go z jakimś 5tym danem w jakiejś przytulnej kanciapce
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
eee? Nie rozumiem aluzji. Ale mniejsza z tym. Zobaczycie Jeszcze trochę i będę miała hakame**Poczekajcie jeszcze troche I ja zdobęde 1 dan :DDDDDDDDDDD"aikido indealnie nadaje się dla kobiet ",tak,chyba wnerwiles paru meskich fanow aikido :wink: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Nie rozszyfrowali oj nieNo Jusi i tu cię rozszyfrowali o co ci biega. Uciekaj króliczku uciekaj. A wy pamietajcie że nie sztuka króliczka złapać ale gonić go gonić co wy uprawiacie ze szczególnym pietyzmem. :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Widze Garry,ze zazdroscisz ewentualnych kanciapkowych kontaktow kobiet z mistrzami plci meskiej.
No coz ,rozejrzyj sie moze wsrod nich znajdziesz wielbiciela twych meskich wdziekow :twisted: i moze bedziesz mial szczescie i bedzie to kobieta,bedziesz mily i tez dostaniesz jakiegos dana :wink: 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
szczepanisko - stare psisko ;>
- Ponad rok temu
-
optymalna ilosc zajec
- Ponad rok temu
-
Egzamin teoretyczny ?
- Ponad rok temu