Nóż "BUDO - Magia Stali"
Napisano Ponad rok temu
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Projekty noża forumowego
ten projekt główny bardziej mi się podoba
- głownia dłuższa od rękojeści
- rękojeść wyprofilowana - OK
- kawał stali
- ząbki na grzbiecie będą pomocne w operowaniu nożem - w krojeniu...
wydaje mi się, że projekt raczej przewidziany do zastosowań militarnych 8) niż jako nóż użytkowy - ostrze to clip point ?
Projekt mi się podoba - ciekawe jaka do tego pochwa...
Napisano Ponad rok temu
pozdr,
Napisano Ponad rok temu
Tak sobie mysle ze on taki lekko "zly" jest i ze jak go ogol populacji zobaczy to bedzie mial dziwne skojazenia
Napisano Ponad rok temu
ze jak go ogol populacji zobaczy to bedzie mial dziwne skojazenia
nic nowego - co nie :wink:
żeby noż był poprawny politycznie to trzeba by wyjąć chyba coś z malutkich Spyderco - i to nic pewnego
Napisano Ponad rok temu
...i byłby super
P.S. Dla czego nie pytać o designera??
Napisano Ponad rok temu
Noz jest swietny, przypomina mi Stridera MV. Moze tylko te zabki u gory klingi dalbym po drugiej stronie tj. blizej kciuka jako oparcie. Polkoliste wyciecie w ostrzu u gory bym zostawil jest super. Nie wiem czy gorna czesc klingi, z przodu przed polkolistym wycieciem ma byc zaostrzona ale byloby niezle gdyby tak bylo.
I prosze bez zadnych "taktycznych zebow" jak dla mnie jak chce pile to sobie kupie w narzedziowym. Jak taki bedzie to wchodze bez problemu do 500 zl.
Pomysl z nozem Forum jest b. dobry.
Swingline
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
najpierw przysłane do mnie zdjęcie noża podobnego do projektów:
a teraz propozycja przeróbki, by Nick:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do noza vortalowego, to podoba mi sie pomysl, jednak, co do zakupu, nie moge sie zdeklarowac, przed poznaniem ostatecznych parametrow noza oraz jego ceny. Aktualnie jestem na etapie poszukiwania jakiegos nowego, wytrzymalego ostrza, wiec jezeli oferta bedzie atrakcyjna, chetnie sie zdecyduje.
Napisano Ponad rok temu
Lord - bardzo podoba mi sie zdjecie, ktore zamiesciles. Czy moglbys podac mi jakis link, ew. powiedziec, co to za noz, prosze?
Niech napisze ten, co mi to zdjęcie przysłał, bo ja nie wiem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
R. J. MARTIN: "RAMPAGE," 4 3/4" double ground, multi-ground fighter style blade, integral single finger guard, black linen micarta handle, CPM-S30V steel, serrated thumb ramp, the handle is one of the most comfortable you have ever felt, RJ has done extensive sculpting of this handle providing a superior grippng handlel, double edge, satin finish, thong hole, multi-position kydex sheath from Tactical Tools.
PRICE: $325.00
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Uwak - zgadzam sie. Gdyby udalo sie zrobic nozyk wygladajacy jak ten, o ktory pytalem powyzej, to bylbym w 7 niebie
Napisano Ponad rok temu
ale pod uwage wrzucam ksztalty chinto
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i bron Boze nie mowie tu o kpiowaniu wprost ale o polaczeniu cech obu (jesli to wogole mozliwe ) czyli taki kanciasty i zly chinto ...z tych 5 cali zejsc wlasnie na taki "ostry" nozyk na dupe
Napisano Ponad rok temu
Moje ulubione modele to te:
Strona z innym wersjami tutaj [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Moze fajne byloby takie male COS :-)
Napisano Ponad rok temu
Pierwotna wersja projektu bardziej mi sie podobala. Ale to moje zdanie.
Jest troche nozy z polokraglym wycieciem u gory. Poza wspomnianym Striderem MV, np. jeszcze ten. Mini UUK (ze strony Szabo).
Ale ten "twoj" mi sie bardziej podoba.
Swingline
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
last-ditch selfdefense
- Ponad rok temu
-
Benchmade model 46 - short review...
- Ponad rok temu
-
Nóż BUDO... ???
- Ponad rok temu
-
wybor noza
- Ponad rok temu
-
Microholics Knife
- Ponad rok temu
-
10 Przykazań Kościoła Prawd Taktycznych.
- Ponad rok temu
-
Jakie opinie o nożach MOD?
- Ponad rok temu
-
Problem z wyborem noza
- Ponad rok temu
-
CS SRK czy Fallkniven A1?
Guest_budo_wysz_* - Ponad rok temu
-
Rękojeść ze skóry...