Nóż "BUDO - Magia Stali"
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w kazdym razie zaglosowalem i jak bedzie cos fajnego okolo 200 to sie pisze
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
no i sa to schody na ktore trudno bedzie wejsc.....
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze raz. Wole polski noz spec dla VB. Ale nie OSE.....
Ja noza raczej nie zaprojektuje (bo nie robilem tego nigdy) jakbym zobaczyl projekt to moze cos by mi wpadlo do lba a i to nie koniecznie.
Pokoj bracia i siostry. Ustalmy wspólny front dla nszej radosci i satysfakcji (ze tak to nazwe)
Napisano Ponad rok temu
Timberline Greg Lightfoot Mini Pit Bull
Napisano Ponad rok temu
Drugie polskie rozwiazanie to firma Kopromed. Noz seryjny (np. wz. 26) z zamowionym przez nas nadrukiem. Oni i tak prace wykonczeniowe robia recznie wiec nie powinno to wplynac znaczaco na cene noza. Zamiast okladzin drewnianych moglyby byc jakies inne (micarta?).
Jesli ich noz w sklepie kosztuje ok. 100PLN to za nasze specjalne wymagania doliczmy 50% a nawet 100% to i tak zmiescimy sie w cenie do 200PLN.
Trzecia polska firma to Gerlach ale chyba nie robia niczego, co by nas w tym momencie interesowalo.
Proponuje zejsc na ziemie i nie myslec o sprowadzaniu nozy z USA bo wowczas koszty na pewno przewyzsza granice 300PLN a wowczas ilosc chetnych drastycznie spadnie.
Napisano Ponad rok temu
Otworzenie tego jedna reka bylo prawie nie mozliwe, zamiast zrobic normalnie folder na podstawie znanych produktow to oni zrobili wlasny patent ... Zrobili mocna sprezyne z tylu noza ktora to podtrzymuje noz w pozycji zamknietej i otwartej ... i zeby otworzyc noz musisz byc silniejszy niz ta sprezyna Po prostu zalosne ... raczka ktora byla tam byla wykonana z aluminium podobno ... po jednym dniu bawienia sie tym nozykiem zeszla wypolerowana powierzchnia i stala sie matowa ... Kolek do otwierania miala strasznie wykonczony i prawie kaleczyl palca ...
Ostrze nie trzymalo ostrosci prawie wcale ... znaczy sie dzien uzywania (i to nie ciezkiego) i byl juz tepy ... kroil troche ale nie o to chodzi przeciez ...
Ogolne wykonczenie noza bylo tez zalosne ... zle doszlifowane ... szczerba na fabrycznie nowym ostrzu ... Ostrze ruszalo sie jak zepsuty zab we wszystkie strony ... Blokada sie wyginala bo byla zrobiona z cieniutkiej blachy... Pozatym pod zlym kontem byla wyszlifowana glownia przy blokadzie i liner lock spadal do samej scianki prawie nie blokujac (niewiem jak to opisac dokladniej grunt ze strach bylo o palce )
Ogolnie noz byl tandetny .. wsumie nic wiecej sie nie spodziewalismy, byl to raczej zakup by sprawdzic co robia ci "magicy" ...
Aha folderow byly dwa i obydwa rownie gownianie zrobione ...
Kumpel kupil sobie rowniez ich "rzutke" wersje mini ... Ogolnie rzec biorac lepiej trzymala ostrze nic folder Ale nie latala ... znaczy sie latala ale byla za lekka by rzucac nia na wieksze odleglosci ... byle wiatr i rzuta laduje gdzies ... ale nie w celu pozatym wywazenie tez bylo takie sobie ... Czyli w trzech slowach "co za tandeta"
No nic to tyle narazie oczywiscie niewiem co oni robia z fixed blade ... moze sa one dobre .. ale wrazenia po tych zakupach mam zle ... a raczej takiej jak wczesniej do produktow polskich (no stara dobra wz byla spoko, ale nie nadawala sie do niczego innego jak walki, rzucania i rabania Ale byla niezniszczalna ).
Napisano Ponad rok temu
Jesli ktos posiada noz mysliwski firmy Kopromed to poprosze o jakas opinie w kwestii trzymania ostrza i wytrzymalosci klingi.
Napisano Ponad rok temu
440C,micarta,skromy logosek Budo,fixed blade ;] wiecej do szczescia nie trzeba ;] aha ... jakas pochewka z klipsem :> no i ofkoz zeby to to nie bylo do gablotki bo tak to topic nie ma sensu - bibeloty mnie nie nęca
Napisano Ponad rok temu
ja jestem za fixed blade ;] 440C,micarta,skromy logosek Budo,fixed blade ;] wiecej do szczescia nie trzeba ;] aha ... jakas pochewka z klipsem :> no i ofkoz zeby to to nie bylo do gablotki bo tak to topic nie ma sensu - bibeloty mnie nie nęca
Xarr - Święte słowa
Napisano Ponad rok temu
to projekt główny:
a to alternatywa:
Nie pytajcie o materiały, to mało ważne w tej chwili. Pytanie, jak wam podoba się design?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A po co taka duża dziura na grzbiecie..? :?
Wymiary na rysunku rozumiem że w calach?
Ogólnie fajowy...
Mithr
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
last-ditch selfdefense
- Ponad rok temu
-
Benchmade model 46 - short review...
- Ponad rok temu
-
Nóż BUDO... ???
- Ponad rok temu
-
wybor noza
- Ponad rok temu
-
Microholics Knife
- Ponad rok temu
-
10 Przykazań Kościoła Prawd Taktycznych.
- Ponad rok temu
-
Jakie opinie o nożach MOD?
- Ponad rok temu
-
Problem z wyborem noza
- Ponad rok temu
-
CS SRK czy Fallkniven A1?
Guest_budo_wysz_* - Ponad rok temu
-
Rękojeść ze skóry...