:?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
OTFy S/A robi jeszcze Dalton (ale nie jest to niestety ta klasa co Microtech, poza tym ciężko je kupić i też drogie).Zadałem już raz to pytanie... nie uzyskałem odpowiedzi. Czy jakaś firma, poza MT, produkuje jeszcze OTF'y?
OTFy D/A robi firma Desert Knifeworks (model Sand Shark) ale to cena jeszcze wyższa niż Microtecha, a poza tym dopracowanie i przemyślenie projektu jest różnie oceniane (Może Seiken coś bliższego wie, bo ja w ręku go nie miałem). No i jest niby ten projekt MOD'a (Harkins Triton) ale z tego co wiem, to na razie jest na zdjęciach...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mówisz też marketing... owszem, takie ceny noży mają także swoje marketingowe uzasadnienie, bo to nie produkta masowy jak mydło, szczotki do kibla czy maszynki do golenia. To produkt high-end'owy, niszowy, unikalny, niskonakładowy (i jeszcze parę określeń można znaleźć) wśród noży. I za to też trzeba niestety zapłacić... smutne może, lecz prawdziwe. Tak samo jest ZE WSZYTKIM. Czy to będzie zegarek, samochód, wiatrówka czy zestaw hi-fi. Są tacy, którzy są w stanie docenić wzmacniacz lampowy za 100.000 zł (ja niestety nie). Ale jestem za to w stanie docenić Makorę, w odniesieniu do jej ceny oczywiście. Już...
Napisano Ponad rok temu
OTFy S/A robi jeszcze Dalton (ale nie jest to niestety ta klasa co Microtech, poza tym ciężko je kupić i też drogie).Zadałem już raz to pytanie... nie uzyskałem odpowiedzi. Czy jakaś firma, poza MT, produkuje jeszcze OTF'y?
OTFy D/A robi firma Desert Knifeworks (model Sand Shark) ale to cena jeszcze wyższa niż Microtecha, a poza tym dopracowanie i przemyślenie projektu jest różnie oceniane (Może Seiken coś bliższego wie, bo ja w ręku go nie miałem). No i jest niby ten projekt MOD'a (Harkins Triton) ale z tego co wiem, to na razie jest na zdjęciach...
DKW Sandshark ... ładny...
500$ :?
Dalton ASP OTF
I zaskoczenie... 275$!
Dalton STC OTF
290$
I jeszcze jeden... Dalton Crusader OTF ... bez komentarza... 8O
250$
Tak patrzę i myślę. Może 400$ za MT, to nie dużo. Harkins Triton D/A OTF Damascus/Gold Damascus
$3,900.00 8O miałem problem z liczeniem zer...
Napisano Ponad rok temu
W sam raz na wampiry
$3,900.00 miałem problem z liczeniem zer...
Takiego noza bym do reki nie wzial ... ze strachu zeby nie upuscic oczywiscie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Maja wartosc kolekcjonerska oprocz uzytkowej rozumiesz...
Cala ta dyskusja jest bez sensu. Bottom line: masz kase i chcesz, to placisz. Nie masz albo nie chcesz, to nie placisz. I tyle.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zaden z ich OTF'ow nie kosztuje wiecej niz $50. Seiken u nich zamawial wloskie sztylety auto i wyrazal sie kiedys o firmie pozytywnie, nie bylo natomiast mowy o jakosci OTF'ow.
Podejzewam ze musza byc lepsze niz te bazarowe za 20 zl.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Becker BK9 Desert Tan
- Ponad rok temu
-
Talonite
- Ponad rok temu
-
masakra w Gdyni
- Ponad rok temu
-
Szczyt tandety podróbki w Azymuth-Warszawa
- Ponad rok temu
-
OTF ;)
- Ponad rok temu
-
1095, a Carbon V
- Ponad rok temu
-
CS 440A Sub Zero Quenched a AUS8A - trzymanie ostrza ?
- Ponad rok temu
-
Charakterystyka metalu na nóż
- Ponad rok temu
-
Cuda Maxx
- Ponad rok temu
-
Gravity - OTF dla ubogich?
- Ponad rok temu