Kto ma to zmieniac/udoskonalac to juz inna sprawa i niekoniecznie kolega Combat :wink:
A broń mnie panie boże- przypadek beznadziejny - nie podejmę się kuracji :wink: (ekhm - skuteczność). Nigdy nie planowałem
Napisano Ponad rok temu
Kto ma to zmieniac/udoskonalac to juz inna sprawa i niekoniecznie kolega Combat :wink:
Napisano Ponad rok temu
Mi tez sie bardzo podoba - ktos jak zaczyna zmieniac niech ma odwage robic to pod wlasna osoba i wlasna nazwa i firmuje to soba a nie Dziadkiem
Dziadek stworzyl aikido w pewnym scisle okreslonym, wiadomym jemu Celu, oraz wprowdzil specjalna, dostosowana do tego Celu metodologie nauczania.Zawsze w historii moze dodac ze stworzone na bazie Aikido jesli mu na tym bedzie zalezalo.
Aikido usystematyzowane bylo przez 1 osobe i jesli chcemy aby pozostalo nadal Aikido pewne zasady powinny byc przestrzegane
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nishio Sensei wykonał kiedyś kaligrafię, nie napiszę tego po japońsku bo nie umiem, wydaje mi się jednak, że każdy powinien wziąść sobie poniższą sentencję do serduszka, i aikidoka i bjjkrvcom.. i kataka itd:
"Prawdziwe Budo Ciągle Się Rozwija"
(...nawet jeżeli jest to tylko i wyłącznie mój rozwój i dzisiaj zrobiłem ukemi/suplesa/kata odrobinę lepiej niż wczoraj)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
np. (z całym szacunkiem dla kolegi Combat) przechodziliśmy tu liczne choroby: np: milion topików pt: co jest skuteczniejsze? aikido na ulicy? czy jest skuteczne dla fajtera? epidemie pt: boruta i kilka innych nicków oraz stu gości o nickach - killer, mortal, bloody i tym podobni, korzystający z anonimowej sieci eksperci wszystkich morderczych systemów, wszystkich skuteczniejszych od aikido. wiedzieli wszystko, zero szacunku dla wieku, doswiadczenia, stopni rezerwy, emerytów i takie tam. i parę razy wdałem sie w poważną dypspute tylko po to, żeby sie potem dowiedzieć że przykładowy bloody killer jest pryszczatym 17latkiem po 3 miesiącach krav magi... ucze aikido zawodowo przez 5 godzin dziennie i kiedy zobaczyłem nick (sorry) combat i ta zakrwawioną mordke przyszło mi do głowy:
1. znowu...
2. jesli gość uważa poważnie ze aikido jest do bani to po cholerę wogóle tu siedzi!!!!
stąd cały ten galimatias....
1) Ja tu NIE SIEDZE - ja tu wchodzę jak czytam BREDNIE! :wink:
2) Trenuję 10 lat i sporo rzeczy
3) Był kiedyś taki aikidoka u nas na TKD - to trzeba było zobaczyć. Rewelacja.
4) " ta zakrwawioną mordke" nie rozmieszaj mnie - nawet nie wiesz co to za symbol i skąd się wziął? :wink: :roll: (HINT: MACV SOG)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1) Ja tu NIE SIEDZE - ja tu wchodzę jak czytam BREDNIE! :wink:
Napisano Ponad rok temu
no ale kto/co to za expert z Combata to wystarczy popatrzec na jego stronki hyhy (ups wycieczka osobista mi sie zdarzyla...)
Napisano Ponad rok temu
daj spokój chłopakowi, czepiasz się. Każdy chyba kiedyś stworzył stronę której potem się wstydził.no ale kto/co to za expert z Combata to wystarczy popatrzec na jego stronki hyhy (ups wycieczka osobista mi sie zdarzyla...)
Napisano Ponad rok temu
Kolego Combat... chciałbym,żebyś wiedział, że ta dyskusja raczej polepsza mi humor zamiast denerwować i jeśli chccesz takiej szermierki retorycznej to ja bardzo chętnie
.
moje pytanie - po co???? nie ćwiczysz Aikido, wchodzisz na forum ludzi z nim związanych i rzucasz na lewo i prawo jak to go nie szanujesz i to wogóle do bani.
po co? nie wydaje ci sie że ludzie tu maja teoretycznie wymieniać sie dośwaidczeniami i wiedza a nie grząść w złóśliwościach gości nie związanych z tematem?.
ad2. radziłbym poćwiczyć przez te 10 lat jedną rzecz... sam wiesz że kilku rzeczy nie da sie robic na raz dobrze... tak sobie myśle...
Cholera ćwicze aikido i nie widze powodu żeby wiedzieć co to jest - zakrwawiona, uśmiechnięta trupia łepetyna w berecie... na chłopski rozum to pewnie czarny bohater z jakiejś nowej serii Power Rangers hehehehehe
albo szczątki zmarłego w czasie orgazmu (uśmiech) francuskiego homoseksualisty (beret). a poważnie - to forum aikido i niby po jaką cholere ja mam wiedziec co to jest, póki to nie jest Gozo Shioda po liftingu - nie widze powodu.
Napisano Ponad rok temu
daj spokój chłopakowi, czepiasz się. Każdy chyba kiedyś stworzył stronę której potem się wstydził.
Napisano Ponad rok temu
No, nie... padłem ze śmiechu i leże od czasu do czasu tarzając się po wykładzinie a zbolałe ze śmiechu boki i grzbiet czohram o futryne aby zaznać choc nieco ulgiszczątki zmarłego w czasie orgazmu (uśmiech) francuskiego homoseksualisty (beret). a poważnie - to forum aikido i niby po jaką cholere ja mam wiedziec co to jest, póki to nie jest Gozo Shioda po liftingu - nie widze powodu
No nie,.... jestem w szoku 8O i nieutulony w żalu podobnie jak rzesze wielbicieli miszcza M przestraszony A nie mógłby choć odejsć w kierunku zachodzącego słońca po ostatecznych zmaganiach ze straszliwym Claudem z Kanadowa i jego nieustraszonym giermkiem SzczepanemEra mariana sie skończła...
Napisano Ponad rok temu
To sie pewnnie kolega Combat zdziwi bo jak nic chciał nam dac do zrozumienia że to logo/ symbol jakiejs elitarnej jednostki desantowo szturmowej a tu taki afront 8)
Napisano Ponad rok temu
A KONKRETY: kto nie przyzna mi racji w kontekście mojej wypowiedzi:
"o skuteczności / efektywności aikido" - i że jest to w tym sensie (kontekście) strata czasu? No proszę - moje argumenty już dawno dawno umieściłem w wątku "karate rulezzz!!"...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
aa..!! No i oczywiście w takiej formie w jakiej przedstawileś problem, racji Ci nie przyznaje..
Napisano Ponad rok temu
Combat, ale ty to jestes nudziarz :nie:Nikt dotąd nie przedstawił mi żadnych sensowynch argumentów ZA.
Napisano Ponad rok temu
najsmieszniejse jest to,ze wiedza Combata na temat aikido opiera sie na jednym treningu tejze sztuki,na ktorym on byl Combat,ja nie twierdze,ze nie masz racji,bo w wiekszosci sie z toba zgadzam . okaz troche szacunku,szczegolnie,ze nie wiesz zbyt wiele o aiki. skutecznosc aiki byla maglowana 1000 razy ( z hakiem) i wszyscy ( prawie ) wiemy jak to wyglada. tyle,ze obrazanie tej sztuki jet po prostu nie fair.jak to mowia czarni raperzy i hh-respectTo sie pewnnie kolega Combat zdziwi bo jak nic chciał nam dac do zrozumienia że to logo/ symbol jakiejs elitarnej jednostki desantowo szturmowej a tu taki afront 8)
Hehe - to nie logo - to fragment Ale txty przednie. Więc jednak macie poczucie humoru 8)
A KONKRETY: kto nie przyzna mi racji w kontekście mojej wypowiedzi:
"o skuteczności / efektywności aikido" - i że jest to w tym sensie (kontekście) strata czasu? No proszę - moje argumenty już dawno dawno umieściłem w wątku "karate rulezzz!!"...
Kto się czuje obrażony wypowiedziami - sorry - ale taki to styl - i PATRZCIE na emotikony...
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu