Jaką skakankę?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Boks trenowałem(L), a obecnie to co mam w profilu
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj sobie kupiłem skakankę rzemykową na łożyskach, tylko jest okropnie pogięta i nie da się na niej narazie skakać Jaki jest zybki sposób, aby ją rozprostować?
Napisano Ponad rok temu
Też mam ten wg. ciebie Filipe pro model, co jak dla mnie jest zwykłą, gównianą skakaną dla dzieci, ale ten licznik nie powiem: FAJNY JEST:D
No przecie Lord
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam i z góry dziękuję za info
Theriel
Napisano Ponad rok temu
Ile masz zamiar biegać tzn. odległość i czas i w jakim celu tzn. dla kondycji czy pod konkretną dyscyplinę
Bo jeżeli masz zamiar biegać np. 2 razy w tygodniu ok. 1 godzinie jakieś 10- 12 km to uważam że to optymalnie... ale ponieważ dopiero zaczynasz pewnie albo masz zamiar, nie wcześniej jak za pół roku będziesz mógł sobie na to pozwolić, nie przeciążając organizmu.
Ze skakanką, jeżeli nie umiesz skakać to na początek dojdź do 3 min skakania bez przerwy. Nie radze skakać więcej niż 30 min bez przerwy bo można się odwodnić i nie ma to zresztą seensu... po pół roku przy 2 czy 3 treningach w tygodniu powinieneś być w stanie wytrzymać przynajmniej 15 min..
Czy jeżeli będziesz trenował tyle ile napisałeś to przesadzisz?? Nie wiem bo nie napisałeś ile będziesz ćwiczył i nie wiem w jakiej kondycji jesteś itd.
Czy ktoś wie gdzie można kupić rzemyk do skakanki??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jeden fajny bajer jak skacze sie na betonie,kafelkach to iskry leca
Ja też tak zrobiłem... bardzo szybko się zrobiła niebezpieczna :? , a stalowa linka przedarła... Na rzemyku za to sporo czasu skakałem zannim się przedarł.
Linka jest lepsza ale musi być czymś izolowana... lepiej kupić "skakankę bokserską" w sklepie internetowym za 30 zł i ma się wygodę i spokój.
Napisano Ponad rok temu
Ja moją skakane stunigowałem :twisted: wywałełem sznurek i wstawiłem stalowa 4 mm linke, o niebo lepiej sie skacze(szybciej ,łatwiej wychodza criss crossy,triple turns) tylko trzeba uwazac na nogi(przyzwyczic sie do bolu) ,jeden fajny bajer jak skacze sie na betonie,kafelkach to iskry leca
Widziałem jak skakał fazowo to wyglądało w ciemnym garażu, tylko jak by szybciej skakał :-) to efekt wizualny byłby jeszcze lepszy.
Napisano Ponad rok temu
Nie bede mowił jak ty skaczesz na skakance... tylko jak by szybciej skakał :-) .
Napisano Ponad rok temu
Ja skacze, tak jak Kenjiro mi polecil liczac, ze dojde do wymarzonych 15 x 3 min z 1 min przerwa w tempie 2/sek.
Z drugiej strony bokserzy traktuja skakanke jako cwiczenie rozluzniajace.
Mi w skakaniu najbardziej przeszkadza bolacy bark.. ciekawe nie? :roll:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"Prądy" przy pompkach.
- Ponad rok temu
-
trening ogólnorozwojowy i trening poza treningiem
- Ponad rok temu
-
Sciegna