Wytrzymałość kości
Napisano Ponad rok temu
Nigdy nie miałem nic złamanego, ale miałem kilka pękniętych palców i wybitych tez troche. Nadgarstki też miałęm 3 razy wybite :?
Chyba powiniennem jeść coś na wzmocnienie stawów i kości.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chyba że ci po siłowni odbije i zaczniesz się bawić w siłowanie na rękę - braciszek doświadczył...Złamań na siłowni bym się nie obawiał. Raczej urazy ścięgnowo-więzadłowe...
Napisano Ponad rok temu
Złamania i wybicia są nieodłącznym towarzyszem treningów (no może poza Combatem, ale on jest z pewnością inaczej zbudowany).
Jakoś trenuję tyle lat i NIGDY, powtarzam NIGDY nie widziałem żadnego złamania czy to na treningu czy na siłowni, czy na bieżni... (poza złamaniami nosa - ale to inna kwestia).
Inaczej zbudowany - lol - goście patrząc na mój trening na siłowni powinni tak myśleć :wink: :wink:
Wybicia, uszkodzenia scięgien i mięśni, zwichnięcia, siniaki, krew to tak.
Złamań na siłowni bym się nie obawiał. Raczej urazy ścięgnowo-więzadłowe.
No właśnie.
Napisano Ponad rok temu
kumpel mi opowiadal jak na jakims obozie judo silowal sie z kolesiem na reke i temu kolesiowi poszlo przedramie, tak ze kosc wyszla. chyba koles troche przekoksowal i mu sie kosci odwapnilychyba że ci po siłowni odbije i zaczniesz się bawić w siłowanie na rękę - braciszek doświadczył
Napisano Ponad rok temu
Efekt - złamane dwie kości śródręcza i zerwane wiązadła (nie wiem jakie). Ręka na sześć tygodni w gips. Niestety kolega zdjął po dwóch tygodniach. W rezultacie gdy ktokolwiek ściśnie mu rękę (nawet lekko) klęka z bólu.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Brak symetrii
- Ponad rok temu
-
Odzywki - na sile.
- Ponad rok temu
-
Rozcionganie pytanie poważne !!!