nie wisz co piszesz.. text poprawny to czemu filmy "karate" to bzdury... zwrtot karate films nigdzie nie figuruje w zadnej klasyfikacji filmowej. Martial Arts Films - owszem.
Ehhh - tak się składa, że zawarłem tam POPULARNĄ nazwę tego typu filmów. Nie obchodzą mnie jakieś klasyfikacje.
[tak to sie reklamuje Lepper..
Jak nie wierzysz - to zobacz sobie reklamówki AIKIDO W SZCZECINIE.
całkiem.. nieważne co napisales gdzie indziej. Czyli nie masz pojecia o czym piszesz.
Napisałeś Aiki: "Skutacznośc jest zawsze dyskusyjna i sa to dyskusje na poziomie akademickim, bo wiadomo,ze liczy się człowiek a nie styl. "
Nie muszę w każdym miejscu dawać obszernych wywodów do tego - jak ktoś się myli...Prawda jest mniej-więcej taka
1) Do słabych MA ciągnie kiepskich zawodników.
2) Ze słabego zawodnika nie zrobi się nic - więc może dobrze, że poszedł sobie na "rozrywkową" MA.
3) Człowiek 60% + styl 40% - a na ulicę najlepsze są narzędzia.
Styl jest CHOLERNIE ważny - jak ktoś tego nie rozumie trudno... Człowiek też - ale 2 zawodnicy z takimi samymi możliwościami -
1szy trenując 10 lat np. aikido
a 2gi 5 lat kicka/thaia i 5 lat BJJ/zapasy -
ciekawe KTORY więcej wyniesie konkretnych umiejętności do walki?!
no ma to do rzeczy ,ze nie banuje sie adresow przyznawanych dynamicznie przez tepse, trzeba byc ostatnim lamerem. Blokuje sie wtedy losowo wybranego usera.. no ale jak sie ma wyobraznie wojskowa..
Nie - gdybyś odpalił ripe'a zobaczyłbyś:
1) Ze to adresy
stałe.2) 1szy to SDI, 2 to kawiarenki (ale ten lamer spamował zwykle z tych tylko stanowisk - po bloku i mailach do abuse'a przestał)...
moze bylo sie lepiej przyłożyc?
Równie dobrze mógłbym się przykładać do koszenia trawy.
Hmm - marzyciele... Skąd oni się biorą - bądź realistą - jak coś krytykuję - nie ot tak sobie - mam poważny powód do tego...